Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Mohu být těhotná?

Sex Diana 15.11.2018

Dobrý den,

už mám delší dobu nějaké problémy, ale ráda bych znala pohled i někoho jiného – znalce.
Chráněný pohlavní styk jsem měla 19. října 2018, pár dnů na to mě začali šíleně svědět bradavky, tak jsem si udělala – těhotenský test – negativní.
Udělala jsem si ho několik dnů potom, ne hned – pouze pro upřesnění. Následně jsem dostala menstruaci, tudíž mé obavy na těhotenství byli 100% vyvrácené.

4. listopadu 2018 jsem měla nechráněný pohlavní styk v den své ovulace, netuším jak se to stalo, ale to bych ráda nezmiňovala – vím, co to pro mě znamená.
Nedošlo k vystříknutí spermatu do pochvy, ale stejně jsem si koupila do 12 hodin postinor, abych pro tento problém udělala maximum.
Problém mám s tím, že se mi ke svědění bradavek přidalo i bolení prsou – zhruba 2 den po nechráněném sexu. Nezměnila jsem podprsenky, prací prášek a ani mýdla..

Myslíte si, že by to mohl být příznak těhotenství? Nebo se může jednat i o něco jiného?

Je mi jasné, že budu muset navštívit gynekologa, ale chci být připravená na všechno. Proto Vám to píšu sem.

Děkuji mnohokrát.

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová


Dobrý den Diano, pokud jste užila Postinor do 72h od nechráněného pohlavního styku, ideálně však do 12h, pak dochází k zabránění ovulace, tedy uvolnění vajíčka a zabránění jeho oplodnění. Pokud jste toto dodržela, tak byste těhotná být neměla. Jedná se o nouzovou hormonální antikoncepci, takže Vaše příznaky mohou být způsobeny jednak hormonální změnou, jednak psychicky. Jak bylo zmíněno- jedná se o nouzovou antikoncepci, proto není vhodné ji používat příliš často. Je vhodné se chránit při pohlavním styku jinými způsoby - prezervativ, hormonální antikoncepce jako taková atd. Dále chci pouze poučit, že těhotenský test nemá smysl provádět dříve než 14 dní po předpokládaném datu příchodu menstruace, tedy po 2 týdenním zpoždení, jinak mohou být výsledky falešně negativní. Gynekologa navštěvovat nemusíte pokud se dostaví menstruace, nebo pokud bude řádně a správně provedený těhotenský test opakovaně negativní.
S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Pavel Turčan

Specializace: Sexuologie Pracoviště: Centrum MEDIOL, ordinace sexuologie, andrologie a partnerská poradna, Olomouc

Dobrý den, Vaše potíže nejspíše opravdu nebudou souviset s těhotenstvím, ale spíše s něčím jiným. Jedna z možností je například nerovnováha hormonálních hladin, například by se mohlo jednat o zvýšenou hladinu prolaktinu. Každopádně k tomuto vyšetření, které se provádí krevním odběrem, bude nutná návštěva lékař, nejlépe gynekologa.

Související dotazy

Myslíte, že bych mohla být těhotná?
Krásný den pane doktore. Chtěla bych se zeptat. Zhruba...
Jsem těhotná?
Dobrý den, chtěla bych vědět jaká je šance že jsem...
Nadýchala se postřiku proti škodcúm, těhotná
Dobry den, dnes jsem z testu zjistila ze jsem tehotna,...
Mohu být těhotná?
Dobrý den,měla jsem poslední menstruaci 30.1.2010 a...
Můžu být těhotná, i když jsem brala Orgametril?
Dobrý den, s manželem se snažíme už 3 roky o miminko,...
Mohu být těhotná?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné být...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Mohu být těhotná?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné otěhotnět při chráněném pohl....

Mohu být těhotná?

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně antikoncepce.V minulém měsíci jsem vynechala...

Mohu být těhotná?


Mohu být těhotná?

Dobrý den,chci se zeptat jestli mohu být těhotná,když ovulace nastala 15.11....

Mohu být těhotná?

Dobrý den pane doktore, mám dotaz ohledně toho, zda bych mohla být skutečně...

Mohu být těhotná?

Dobrý den, v neděli jsme měli s přítelem pohlavní styk. beru antikoncepci,...

Mohu být těhotná?

Ahoj, chtěla jsem se poradit. Dne 26.2. jsem si vzala prášek HA ale asi za 3...

Mohu být těhotná?

Dobry den, dne 18.4. jsem mela sex, praskl kondom. Pritel se do me "neudelal",...

Mohu být těhotná?

Dobrý den, beru antikoncepci Silviane, již více než rok. Po dobrání platíčka,...

Mohu být těhotná?

Dobrý den, ve čtvrtek jsem mela 3 dny zpoždění menstruace a za sebou dva...

Mohu byt tehotna?

Dobry den, prvni den menstruace jsem mela 12.12 2013 a cekavanou jsem ji mela...

Mohu být těhotná?

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat-měla jsem nechráněný sex 10.10., kdy...

Mohu být těhotná?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné, že jsem těhotná. Před dvěma...

Mohu být těhotná?

Dobrý den, beru antikoncepci Clormetine, pauzu jsem udělala 8 dnů místo sedmi,...

Mohu být těhotná?

Dobrý den, před 3 dny se mi stala nepříjemná situace. Po masturbaci mého přítele...

Mohu být těhotná?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat,měla jsem 4.den menstruace pohlavní styk s...

Mohu být těhotná?

Dobrý den, ráda bych se zeptala na možná malinko hloupý dotaz. 1.3 jsme byli...

Mohu být těhotná?

Dobrý den, prosím vás, ráda bych se zeptala, zda mohu být těhotná i přesto,...

Mohu být těhotná?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli mohu být těhotná. Pakliže jsem užívala...

Mohu být těhotná?

Dobrý den, chtela jsem se zeptat jestli bych mohla být těhotná? Poslední menses...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Ukončení menstruace

Dobrý den..Ve středu jsem jako vždy vysadila antikoncepci (beru Vreya)..Bohužel...

OCD

Dobrý den, již dva roky žiji s přítelem, který trpí OCD poruchou, avšak tuto...

Skříplý nerv ??

Dobrý den, už cca 4 měsíce mě brní prsty na levé ruce, přidala se bolest zápěstí,...

Brnění rukou, přibírání na váze, bolest v krku


Plíseň na hrudi

Dobrý den, byla jsem u kožní lékařky a podle ní mám plíseň na hrudi. Předepsala...

Bolest varlete

Dobrý den, manžel nemůže už dva dny sedět, stěžuje si na bolest v pravém varleti...

OCD

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, je možné se z kompulzivně obsedantně kompulzivní...

Antikoncepce Minerva

Dobrý Den, chtěla bych se zeptat , mám začít užívat mojí první antikoncepci...

Užívání léků po komplikované zlomenině kotníku

Dobrý den, prosím o radu, zda mohu po roce a půl po operované zlomenině kotníku...

Nádor prsu

Dobrý den,2014 rakovina hormon.typu prsu,následně,chemo, ozařování,operace ženských...

Kručení ve střevech

Dobrý den, Je mi 40 let, byl jsem před týdnem na kolondoskopii odstranit 1...

Thc v moči

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak dlouho vydrží THC v moči, když jsem ke konci...

Noční bolesti v koleni

Dobrý den, asi tak 3 roky se u mě čas od času vyskytne prudká a silná bolest,...

Asi rok užívám Detralex

Dobrý den, mám takovou prosbu. Asi rok užívám Detralex. Byl mi nasazen z...

Pálení v oblasti pánve

Dobrý den, již delší dobu cítím takové pálení v oblasti pánve (oblasti pálení...

Postranní kolenní vaz

Dobrý den, zhruba před rokem jsem si při fotbale přetrhl vnitřní postranní vaz...

Bolest lýtka

Dobrý den, přibližně 5 dní mám tupou bolest v lýtku. Po poslední návštěvě posilovny...

Bolest varlat

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat,mám bolesti varlat,nejprve to začalo jedním...

Bolest vnější strany chodidla

Dobrý den ,asi před 2 měsíci mě začalo bolet chodidlo, byla jsem u ortopeda...

Dolichokolon

Dobrý den, pane doktore, chtěla bych se zeptat....již delší dobu (měsíce) mívám...