Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Možné těhotenství?

Sex G. 30.5.2015

Dobrý den. 27.5. jsem očekávala menstruaci a ta se nedostavila. Cyklus mám pravidelný (31 dní) a naposledy se mi opozdil akorát o jeden den v listopadu. Teď již je to 3. den a pořád nic. Vždy poznám těsně před menstruací, že to dostanu. Začnou mě bolet záda a v podbříšku. Momentálně se ale vůbec na příchod menstruace necítím. Zároveň mě však taky nenapadá doba, kdy bych mohla otěhotnět. Od začátku května jsem s partnerem měla pohlavní styk zhruba 4-5x. Ano, je fakt, že většinou začínáme bez kondomu, ale to se jedná opravdu o prvních pár zásunů a pak normálně pokračujeme ještě dostatečnou dobu s kondomem, než se partner udělá. Takže si myslím, že v klidu můžu vyloučit předčasnou ejakulaci. Navíc to dokáže i dobře ovládat a tyto věci nebereme na lehkou váhu, takže si opravdu dáváme pozor.
Včera (29.5.) jsme zkoušeli těhotenský test. Jelikož jsem byla hodně ve stresu, načurala jsem do kelímku a přenechala partnerovi, ať to udělá za mě. Ten mi sdělil, že ten proužek v moči vymáchal, ale že skoro okamžitě se tam objevil jeden proužek, takže to moc dál neřešil.
Momentálně tedy řeším, na kolik se můžu spolehnout na platnost toho těhotenského testu a popřípadě jak dál pokračovat.
Co dělat pokud by i další test (který si plánuju v blízké době udělat znovu) vyšel negativně a menstruace se přesto nedostavila (a příčina), nebo naopak jak se zachovat, pokud by test vyšel pozitivně a já nevěděla přesný termín, kdy došlo k početí. Existují nějaké další možnosti přerušení nechtěného těhotenství (kromě potratu), pokud by se jednalo o rozmezí zhruba těch 4 týdnů max.?
Předem děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Vladislav Borovanský

Specializace: Psychiatrie Pracoviště: Psychiatrie Roudnice

V mužské močové trubici mohou být ojedinělé spermie, které do ní pronikly i bez ejakulace nebo v ní po předchozí ejakulaci zůstaly, rozhodně není zasouvání penisu bez kondomu a bez jiné antikoncepce zcela bezpečné - tedy co do otěhotnění.
Těhotná být jistě můžete, existuje celá řada poměrně šetrných metod k ukončení počínajcí gravidity, rozhodně bych neutrácel peníze a neztrácel čas a navštívil neprodleně ženského lékaře.

Sistujíc menstruace, tedy to, že se nedostaví, nemusí být jen známkou gravidity - i proto je dobrá okamžitá, neodkládaná návštěva odborníka.

Dr, Borovanský

Související dotazy

Je možné těhotenství?
Dobrý den, chtěl bych se zeptat. S přítelkyní jsme...
Možné těhotenství
Dobrý den, chci se zeptat. Měsíc jsme měli s přítelem...
Možné těhotenství?
Dobrý den. Je mi 15let. Od 12ti mám menses nepravidelný...
Možné těhotenství?
Dobrý den je mi 28 , tři roky jsem měla Mirenu , 3.10...
Možné těhotenství?
Dotaz ohledně rěhotenství. Dobrý den, na to , že...
Možné těhotenství?
Dobrý den, zhruba před měsícem jsem měla menstruaci...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Možné těhotenství?

Dobrý den, už dva týdny se léčím se zánětem močového měchýře, nejprve byla v...

Možné těhotenství?

Dobrý den, 1.8. jsem měla chránění pohlavní styk (pouze kondom) a dnes 8.8....

Možné těhotenství?

Dobrý den, chci se zeptat..poslední den menstruace podle antikoncepčních pilulek...

Možné těhotenství?

Dotaz ohledně rěhotenství. Dobrý den, na to , že už mám jedenáctiletou dceru...

Možné těhotenství?

Dobrý den, je možné, aby se stalo, že přes dvě proběhlé menstruace, asi tak...

Možné těhotenství?

zdravíím pane doktore,chci se zeptat,kdy je možné nejdříve zjistit počínající...

Možné těhotenství?

Dobry den, chtela bych poradit..vetsinou mam zpozdeni a uz bych to mela mit..s...

Možné těhotenství?

Dobrý den, beru antikoncepci Lunafem již druhým rokem a tento mesic jsem neudělala...

Možné těhotenství?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné, že jsem těhotná? První den...

Možné těhotenství?

Dobrý den Den po menstruaci do mě pritel 2x vjel bez ochrany a den než mi mela...

Možné těhotenství?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Beru HA ale při novém balení jsem si zapoměla...

Možné těhotenství?

Dobrý den, 30.11. jsem měla přerušovaný styk, 5.12. se dostavila MS v obvyklé...

Možné těhotenství?

Dobrý den, potřebovala bych odpověď jestli je u mně možné těhotenství.Od 17....

Možné těhotenství?

Dobrý den je mi 28 , tři roky jsem měla Mirenu , 3.10 vyndal mě doktor Mirenu...

Možné těhotenství?

Dobrý den. Je mi 15let. Od 12ti mám menses nepravidelný ale vždy jen cca o 3dny....

Možné těhotenství?

Dobrý den letos mi bylo 50 let menstruaci jsem měla pravidelnou poslední 3.5.2015...

Možné těhotenství?

Dobrý den, mám dotaz. 19.7.2014 se dostavila menstruace, trvala cca 5-6 dní,...

Možné těhotenství?

Dobrý den, v prosinci jsem potratila a byla na ,,čištění" ještě nějakou dobu...

MOŽNÉ TĚHOTENSTVÍ??

Dobrý den,mám dotaz s manželem se snažíme o druhé mimčo akorát mám cystu na...

Možné těhotenství??

dobrý den, přestala jsem užívat antikoncepci a od té doby se mi menstruace dostavila...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Fibrom

Dobrý den, asi před půl rokem se mi udělala na penisu malá,necitlivá boulička,na...

Cholesterol 7,9

Je mi 52 let, nekouřím, nepiju, zdravě se stravuju, mám cholesterol dlouhodobě...

Pozitivní těhotenský test

Dobrý deň, môže byt tehotensky test aj falosne pozitivny? Menzes mam dostať...

Nevolnost

Dobrý den.Je mi 13 let a poslední měsíc trpím silnými nevolnostmi z žaludku.Sama...

Ph slin pro určení možné rakoviny?


Červený/krvavý flek na předkožce

Dobrý den včera se mi po koupání udělal červený flek na předkožce, který se...

Mirtazapin a nástup účinku

Dobrý den před 5měsíci jsem vysadila antidepresiva a na úzkosti jsem užívala...

Infekční mononukleoza

Dobrý den, mám problém s reaktivací mononukleózy. První jsem měla zhruba...

Sideropenická anémie

Prosím o názor, zda má smysl vyšetření na hematologii v momente, kdy je dlouhotrvajici...

Hnědý výtok, bolesti v pravem podbříšku

Dobrý den, je mě 17 let a už týden mám hnědý výtok. ze začátku to bylo bezpolestné,...

Modřina po odběru krve

Dobrý den, ve středu mi byla brána krev. Vse bylo v poradku, ruku jsem si držela...

Červené ruce

Dobrý den , V práci po myti tekutým mýdlem ,mám hrozně červené ruce,nekdy...

Pištěl v důsledku přirostlého tenkého střeva ke steně břišní.

Dobrý den, prosím o radu. Jsem po operaci tlustého střeva se stomickým vývodem....

Mohu mít angínu pokud nemám křční mandle?


Otok penisu po masturbaci

Dobrý den, je mi 18 let. Dnes jsem mastruboval a po mastrubaci se mi cca hodinu...

Extrakce osmičky

Dobrý den, před měsícem mi lékařka provedla extrakci osmičky, která už dříve...

Hemofilus

Dobrý den,včera jsem se dozvěděla,že mam hemofilus s...? Bakteri, jenž se přenáší...

Lupání a bolest kolen

Dobrý den chtěla jsem se zeptat mám problémy asi 3 roky s lupáním kolen. Byla...

Zvýšný nekonjug. bilirubin, urobilinogen v moči

Dobrý den, při vyšetření krve mi byla zištěna vysoká hladina Bil-T 32,4, Bil-D...

Nález ASC-H

Dobrý den. Jsem 6 měsíců po porodu a po šestinedělí mi našli nález a včera po...

Reklama
Zavřít