Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Možné těhotenství

Gynekologie Katka 5.9.2009

Dobrý den,
chtěla bych vás moc požádat o radu, protože se momentálně nacházím na půl roční studijní stáži ve Francii a k tudíž se k českému lékaři v nejbližší době nedostanu.Jer mi 21 a 26.8, tedy asi zhruba 15. den cyklu, jsme meli s pritelem styk, s kondomem, jenže ve me zustal o trochu dele nez by bylo spravne. Myslim, že k vyliti obsahu nedoslo. HA neberu. Muj cyklus trva bezne 22-23 dni, nyni je to jiz 25.den a menstruace stale neprichazi. Jsem z toho velice nervozni, nebot vzhledem k tomu,že se nachazim v zahranici, by situace byla velice komplikovana. Ze stresu jsem si v pátek ráno(4.9), udelala tehotensky test, Exacto test de Grossesse, na kterem bylo napsano"dva dny pred predpokladanou menstruaci", což by datove odpovitalo. Vysel negativne, coz me uklidnilo, ale stale jsem si jeste nejista. Jak moc jsou tyto testy spolehlive? A až o kolik dni se muže menstruace vlivem stresu zpozdit?Vim, že by to zpozdeni mohlo byt zpusobeno treba stresem z cesty, ale preci jen me tyto obavy o tehotenstvi velice trapi, protože nevim, co bych tu delala. Cetla jsem cosi o tablete RU 486, ktera je zde legalni. Co si o ni myslite? Kolik stoji, je to vhodny zpusob potratu? Vim, ze v CR povolena neni.Dekuji moc za zodpovezeni dotazu

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, Katko!
Trochu bych čekal, že při svém věku budete o těchto věcech zpravena lépe, odposťte mi, že to píšu takto otevřeně... Mentruace se může snadno zpozdit právě vlivem stresu. Vyloučit samozřejmě nelze ani těhotenství. Kondom je velice účinný, nejsou-li chyby v manipulaci, což právě ale třeba ponechání penisu v pochvě po výronu je. Těhotenstké testy z moči (HCG v moči) jsou podle citlivosti účinné několik dní až týden po oplození. Rychlejší a citlivější je test HCG z krve, dostupný u lékaře. RU 486 lze použít k zabití plodu mezi 5 a 9.týdnem, obecně je to šetrnější k matce než mechanická interupce. Více o preparátu např. zde :
http://cs.wikipedia.org/wiki/Mifepriston

Související dotazy

Je možné těhotenství?
Dobrý den, chtěl bych se zeptat. S přítelkyní jsme...
Možné těhotenství
Dobrý den, chci se zeptat. Měsíc jsme měli s přítelem...
Možné těhotenství?
Dobrý den. Je mi 15let. Od 12ti mám menses nepravidelný...
Možné těhotenství?
Dobrý den je mi 28 , tři roky jsem měla Mirenu , 3.10...
Možné těhotenství?
Dotaz ohledně rěhotenství. Dobrý den, na to , že...
Možné těhotenství?
Dobrý den, zhruba před měsícem jsem měla menstruaci...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Možné těhotenství

Dobrý den, užívám druhé plato antikoncepce Mercilon. Navíc přítel používá...

Možné těhotenství

Dobrý den, omlouvám se, je to asi strašná blbost..ale chci se zeptat...je nějaká...

MOŽNÉ TĚHOTENSTVÍ

DOBRÝ DEN,MÁM TAKOVÝ PROBLÉM,S MANŽELEM SE SNAŽÍME O DRUHÉHO POTOMKA,JENŽE MÁM...

Možné těhotenství

Dobrý den, s přítelkyní jsme oba byli ve spodním prádle, ona seděla na mém...

Možné těhotenství

Dobrý den pane doktore, užívala jsem dva měsíce HA Logest a přešla jsem na HA...

Možné těhotenství

Dobrý den, chci se zeptat, zda je možné že jsem těhotná ??Měla jsem teď...

Možné těhotenství

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu a názor. Je možné, abych byla těhotná,...

Možné těhotenství

Dobrý den , chtěla jsem se zeptat přestala jsem užívat antikoncepci menstruaci...

Možné těhotenství

Dobrý den paní doktorko je mi 23 let s přítelem jsem se pokoušeli o miminko...

Možné těhotenství

Dobrý den měla jsem před dvěma měsíci pohlavní styk bez ochrany ale přítel se...

Možné těhotenství

Prosím Vás, byla jsem na odběru krve kvůli těhotenství čtrnáctý den po sexu...

Možné těhotenství

Dobrý den,chtěla bych se zeptat pred měsícem jsem vysadila HA poté přišla MS...Od...

Možné těhotenství

Je mi 18, vím, že bych toho kolem těhotenství a tak měla vědět dost, ale furt...

Možné těhotenství

Dobrý den. Mám problém. Minulý rok v březnu mi laparoskopicky vyjmuli dermoidní...

Možné těhotenství

Dobrý den, v prosinci jsem přestala brát antikoncepci, samozřejmě se mi rozhodila...

Možné tehotenství

Dobrý den, vysadila jsem HA 12.6, MS 15.6, ovulace mela byt cca kolem 26.6....

Možné těhotenství

Dobrý den, mám dotaz. V úterý 10.10. jsem měla ovulaci. Den před, a v den ovulace...

Možné těhotenství

Dobry den rada bych se zeptala o radu. Pred mesicem jsem mela posledni mestruaci...

Možné těhotenství

Dobrý den, posledních asi 14 dní mě bolí v podbřišku. Bolí mě prsa (hlavně...

Možné těhotenství

Dobrý den, Je to 20 dní co přítelkyně dobrala antibiotika v nemocnici. Antibiotika...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Svědění a pálení konečníku

Dobrý den, je mi 22 let a už přes půl roku mě trápí svědění a pálení konečníku....

Foraminostenoza a spondyloza-vysvětlení.


Svědění na zápěstí

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Je večer a měla jsem menší hlad tak jsem si...

Štípnutí muchničkou

Dobrý večer paní doktorko, minulý čtvrtek mne štípla pravděpodobně muchnička...

Cipralex+Trittico

Dobrý den, pro úzkostné stavy a deprese mi byl lékařkou předepsán Cipralex 10...

Tukové váčky na penisu

Dobrý den, mám takový problém. Na penisu mám takové váčky, podobné beďarům,...

Živočišné uhlí

Dobrý den, mám na vás dotaz. Moje lékařka mi poradila, abych každý den po dobu...

Vyrážka na penisu


Kombinace biologické léčby s léčbou antibiotiky.

Pane doktore, dobrý den. Zdvořile prosím o informaci ohledně léčby reaktivní...

Zalehlé ucho při rýmě


Bušení srdce,uzliny,apatie

Dobrý den, již několik let mám zvětšené uzliny na obou stranách krku, letos...

Trápí mě již cca 1 rok hnědý povlak na jazyku

Dobrý den, trápí mě již cca 1 rok hnědý povlak na jazyku a občasná nevolnost,...

Bolesti zad, svalů, únava

dobrý den prosím o radu,jsem celá nějaká unavená z bolestí všech svalů na zádech...

Dlouhodobě zvýšené CRP

Dobrý den. Ráda bych se zeptala na svůj "problém". Před rokem mě začala bolet...

Bolest v mezižebří

Dobrý den, již více než měsíc mě trápí bolest v mezižebří napravo pod prsem....

Knedlík v krku

Dobrý den.Jiz několik měsíců mne trápí tlak v oblasti hrtanu.Jako by knedlík...

Zácpa

Dobrý den, prosím o radu.Už tak druhy měsíc mam problém s vyprazdnováním stolice.cítím...

Deprese po rozchodu

Dobrý den, jsem už rok od rozchodu s přítelem a s největší pravděoodobností...

Zvýšení dávky antidepresiv

Dobry den, 4.6 jsem začala užívat Itakem 10 mg 1 denně. Předepsáno prak. lek....

14 dní po laparoskopické operaci žlučníku

Dobrý den,jsem 14dní po laparoskopické operaci žlučníku z důvodu polypu-při...

Reklama
Zavřít