Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

MRI mozku

Mozek a nervy dagmar 24.5.2016

Dobry den,
jsem zena ,163/50,bezdetna.V prosinci r.2015 mi na MRI mozku bylo zjisteno cystoidni lozisko 3mm v pars intermedia hypofyzy, ktera je v T1 hyperintenzivni a v T2 hypointenzivni,obsahuje tedy rozpadove produkty hemoglobinu( v.s.cysticky degenerovany adenom).V kvetnu 2016 jsem mela vysetreni Holterem(nnejnizsi frekvence 44/min,nejvyssi 165min,prumerna frekvence 82/min.197xsin.tachykardie,bez pauz bez depresi St.234KES...doporucena mala sdavka BB.Krevni obraz v poradku,pouze cholesterol 6,8 mmol/l.Mri mozku mne byla v prosinci delana z duvodu podezreni na roztrousenou sklerozu,lumbalni punce provedena nebyla.Muj obvodni lekar se vyjadril ve smyslu,ze mozek je v poradku dle nalezu,a BB by nenasazoval,ze by mi mohli vice uskodit nez pomoci.Objednala jsem se ke kardioloovi,presto bych rada znala Vase vyjadreni na tyto nalezy?Dekuji.Dagmar.

Odpovídá lékař:

prim. MUDr. Vladimír Šigut

Ambulance neurologie a myoskeletární medicíny Krnov

Dobrý den paní Dagmar
Není z popsaného zřejmé pro jaké potíže byla vyšetření včetně MR prováděná. Pokud na MR mozku nejsou možné tzv demyelinizací ložiska, je diagnosa roztroušená sklerosa nepravděpodobná. Nález adenomu na hypofýze je patrně náhodný, ale je potřeba jej došetřit a kontrolovat- v případě růstu adenomu je ke zvážení neurochirugická operace. Adenomy hypofýzy mají navíc těsný vliv na hormonální systém mohou být hormonálně aktivitní a působit řadu změn, nebo mohou tvorbu hormonu narušit. Hormony z hypofýzy řídí většinu orgánů hormonálně dále aktivních od štítné žlázy, nadledvin po pohlavní orgány. Je potřebné detailní endokrinologické vyšetření. Adenomy- prolaktinomy lze i odstranit léky. Zrychlená tepová frekvence při Holterovském vyšetření běžně se změnami na mozku nesouvisí, ale právě došetření hormonálních poměrů je i proto vhodné. Nález není zatím významný, betablokátor lze jistě zkusit pokud jsou potíže. Zpomalení frekvence a poklesy tlaku ale mohou nastat, je potřeba proto pečlivě určit dávku a kontrolovat. Ponechal bych ale na rozhodnutí ev kardiologa.

Zdravím dr. Šigut

Související dotazy

MRI mozku
Dobrý den, v pondělí, bych měla jít na magnetickou...
MRI a krvácení do mozku
Dobrý den, chci se zeptat, zda by magnetická rezonance...
EEG a MRI mozku
Dobrý den, a) V prosinci 2015 jsem byl na EEG vyšetření...
Mri mozku
Dobrý den chtěla bych se zeptat ,co to znamena nespecificka hypersignálni...
Vysvětlení MRI mozku
Dobrý den mohla byste mě prosím vysvětlit vyšetření...
MRI
Dobrý den, absolvovala jsem před nedávnem MRI mozku...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

MRI C patere

Prosím o překlad následujícího textu : MRI C patere: osove postavei, lordosa...

Mri c páteře

dobry den byl jsem na mri c páteře napsali mi zde: Páteřní kanál je primárnř...

MRi Cp a operace

Dobrý večer , chci vědět radu i názor zda můj nález je na operaci. MR C páteře...

MRI kolena

Dobry den. Poslala som vam ako prilohu moje MRI kolena. Kedze sa tomu moc nerozumiem,...

MRI kolene po plastice

Dobrý den, před cca 14 dny jsem si poranil koleno. S předběžnou diagnostikou...

Mri krcnej chrbtice

problemy: od narodenia kyfoskolioza. pred troma rokmi zacali rozne bolesti gastro...

MRI L páteře-L5/S1

Dobrý den prosím o vysvětlení nálezu, stav po pravostranné HLE. Bez zámek recidivy...

MRI lévé koleno

Dobrý den, jsem půl roku po ASK levého kolene a odstranění Hoffova tělesa. Neustále...

MRI ložiska nespecifické gliozy

Dobrý den, moje žena měla závrať (rotační vertigo) na neurologii ji vyšetřili...

MRI LS páteře

zdravím Vás,dáte mi prosím info,co znamená tato zpráva pro mě?...je možný i...

MRI MOZKU

Dobry den, rada bych znala vas nazor na nalez z mri mozku, ktera mi byla provedena...

Mri mozku

Dobrý den chtěla bych se zeptat ,co to znamena nespecificka hypersignálni...

MRi mozku

Dobry den , z duvodu migren a tehdy toceni hlavy jsem podstoupila v roce 2016...

MRI mozku

DOBRÝ den byla jsem dnes na magnetické rezonanci vyšetření na podezření na...

MRI mozku

Asi před třemi měsíci jsem měla neprokázaný zánět očního nervu (měl příliš lehký...

MRI mozku

Dobrý den, v pondělí, bych měla jít na magnetickou rezonanci mozku, kvůli tlakům...

MRI mozku a Cp, EEG

Dobrý den, prosila bych o vysvětlení. MRI mozku a Cp:Nečetná drobná tečkovitá...

MRI NÁLEZ

Dobrý den prosil bych o vysvětlení z výsledku MR V zadní jámě i supratentoriálně...

MRI patere

Dobry den,prosim vas o vysvetleni vysledku MRI-v rozsahu C3/4-C6/7-Krcni lordosa...

MRI páteře

Dobrý den, byla jsem na MR LS páteře. Je tam: páteřní kanál ve sledovaném úseku...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Sexuální zájem

Dobrý den, žiji s přítelem co má crohnovu chorobu a máme docela problém s intimním...

Bolest mezi pulkama

Dobry den! Asi 3 den me boli neco mezi pulkama, na pohmat to vypada jako nejaka...

Bolest žaludu


Tampón nebo vložka?

Dobrý den, mám jeden dotaz. Co je lepší z hlediska zdraví používat při menstruaci...

Vyrážka na dlaních

Dobrý den, už delší dobu se mi drží vyrážka na dlaních a prstech rukou. Pocit...

Bolestivá bulka u konečníku

Dobrý den, asi před týdnem se mi vytvořila u konečníku tvrdá bulka, po několika...

Boule na loktu

Dobrý večer, je to asi 3 týdny co jsem spadla na kole. Měla jsem odřené koleno,...

Zalehlé ucho


Tiky hlavy

Dobry den, mela bych jeden dotaz.. Je mi 23let a stava se mi, ze mam tik hlavy.Nevim...

Špatné dýchání, bušení srdce, pocity úzkosti, občas špatné polykání

Dobrý den, chtěl bych Vás požádat o radu. Během posledních dnů jsem zaznamenal...

Folikulitida

Dobrý deň zase sa na vás obraciam z prosbou, už dlhši čas sú to roky sa mi robia...

Hemofil

Dobrý den, před třemi týdny mi byl zjištěn Hemofil v krku, dostala jsem Doxybene...

Zakřivení penisu

Dobrý den, děkuji za včerejší bleskovou odpověd. Z té fotky neni moc dobře zakřivení...

Zápach vlasové pokožky

Dobrý den, už déle než půl roku se potýkám s problémem, který mě značně trápí,...

Hořko v ústech

Dobry den uz asi 4 dny mam velice hořko v ustech (Celodenne be jen po jidle...

Bolesti třísel

Dobrý den, delší dobu mam problemy s bolestí v oblasti třísel. Ze začatku jsem...

Ucpaný nos

Dobrý večer, trápí mě ucpaný nos, nemožnost dýchat nosem. Vždy jsem měla sklony...

Atarax


Zvětšená žíla na penisu

Dobrý den asi před týdnem se mi na penisu objevila obrovská žíla,vedoucí od...

Imunita lieky a HPV

Dobrý deň chcem sa spýtať bol som strašne často chorý mal som stále anginu za...

Reklama
Zavřít