Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Mykotická infekce

Gynekologie Lenka 25.2.2019

Dobrý deň, mám taký problém. S manželom sa prvý mesiac po vysadení antikoncepcie snažíme o dieťa. Menštruáciu mám dostať 2.3. (sobota). Od štvrtka mám bolesti v podbrušku, bolesť prsníkov, zvýšenú telesnú teplotu (najmä večer). Pravdu povediac, celkom som sa potešila, že ide o tehotenské príznaky. Včera večer som si však všimla, že mám hustý biely hrudkovaný výtok. Podobný výtok mávam celkom často a takmer vždy je predzvesťou hubovej infekcie. Doma mám aj Polygynax, dokonca až 2 balenia, ktoré mi gynekologička predpísala v prípade, že by sa vyskytli podobné príznaky. Uvedené by zrejme vysvetľovalo aj vyššie zmieňované "príznaky", či sa mýlim? Neviem o tom, že by biely hrudkový výtok bol tehotenským príznakom... Problém je však ten, že tablety sa nesmú užívať počas tehotenstva. Ja tehotenstvo ešte nemám detekované, keďže mám menzes dostať až o 5 dní. Osobne si myslím, že tehotná nie som, ale nechcem riskovať. Neviem teda, či môžem tablety Polygynax v mojom prípade užiť alebo nie. Bola som dnes v ambulancii, no gynekologička má voľno (u nás sú tento týždeň jarné prázdniny). Chcem sa preto spýtať, ako by som mala v tomto prípade postupovať, keďže sa nemám s kým o tom poradiť. Nechcem si ublížiť v prípade, že by som tehotná skutočne bola. Mala by som vyčkať do menštruácie? Ďakujem veľmi pekne.

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková


Hezký den Lenko, děkuji za dotaz. Bílý hrudkovitý výtok není příznakem těhotenství, ovšem jak píšete, těhotenství se u Vás nyní nedá vyloučit. Bolest podbřišku, bolest prsou, vyšší teplota večer by se naopak příznakům těhotenství přičítat daly, takže z mého pohledu, pokud nyní nemáte nějaké nepříjemné úporné pálení, řezání v oblasti pochvy, poševního vchodu, počkala bych s lékem na mykózu až na menstruaci. S pozdravem, K. Jiříčková

Související dotazy

Mykoticka infekce nosohltanu
Mohu se prosím optat, jak vzniká mykoticka infekce...
Mykoza po antibiotikach
Dobrý den před pár dny se mi na genitáliích objevily...
Infekce
Ziji v USA a s doktory nemam moc dobre zkusenosti....
Infekce
Ktera infekce spusobuje lymf. uzliny a muze napadat...
Infekce
Dobrý den,na cevním mi byla diagnostikován infekce./přikládám...
Mykotická infekce dutiny ústní
Dobrý den, ráda bych se zeptala ohledne plisne na jazyku.....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Mykosa nehtů

Dobrý den, Chci se zeptat o jaký problém se jedná na nehtu viz. foto a jakou...

Mykosa penisu

Dobrý den, již delší dobu mě trápí problém s penisem. Prosím o radu. Nic nesvědi...

Mykosa po ATB

Po dobrání druhých antibiotik na angínu se mi udělaly kolem konečníku malé výrůstky,...

Mykotická infekce

Zdravím, včera se mi na žaludu objevilo mírné začervenání a dnes je to bělejší...

Mykotická infekce

Dobrý den, prodělal jsem 3 měsíční antibiotickou léčbu. Již v polovině této...

Mykotická infekce

Dobrý den 14 dní pozoruji v místě rozkroku skvrny nevím zda plisnove nebo jaké....

Mykotická infekce

Dobry den, pred 2 tydny me zacaly svedit genitalie, byly zarudle. Nejdrive jsem...

Mykotická infekce

Dobrý den, Je mi 17. Mám přítele půl roku a po prvé jsme spolu spali bez ochrany,...

Mykotická infekce

Dobrý den, už delší dobu mám po odhrnutí na předkožce lehce zarudlou kůži a...

Mykotická infekce

Dobrý den, lékař mi nedávno zjistil mykózu na nohou a plísňové infekce na...

Mykotická infekce

Dobrý den, Mám prosbu. Příteli se na žaludu udělala toto ( viz fotogragie),...

Mykotická infekce

Dobrý den, po nechráněném styku se mi vytvořila na žaludu mírná kvasinková infekce,...

Mykotická infekce

Dobrý den, je mi 17 let a na vnitřní straně předkožky se mi udělaly červemé...

Mykotická infekce

Partner má mykot.zánět v tříslech a na varleti.Od zjištění odmítám sex,abych...

Mykotická infekce

Dobrý den, na žaludu se mi začaly dělat červené "skvrny (viz foto) , zároveň...

Mykotická infekce ??

Dobry den. Na zaludu se mi udelali takoveto pupinky. Viz obrazek. Neboli, nesvedi...

Mykotická infekce dutiny ústní


Mykotická infekce genitálu

Dobrý den mám poněkud choulostivý dotaz je mi 16 let před 5 dny jsem dostal...

Mykotická infekce genitálu v adoslecenci

Dobrý den, Jsem „dívka" a je mi 12 let. Potřebovala bych se s vámi poradit. Před...

Mykotická infekce kůže


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Očkování proti pneumokokům u staršího kojence

Dobry den. Mam na Vas prosim dotaz ohledne me 6 mes. Dcery. Od 3 mesice cvicime...

Závratě, brnění rukou, únava, nadměrné pocení, těžké nohy a ruce


Měření Quicka doma

Vážený pane doktore, prosím Vás o radu ohledně měření hustoty krve. Je mně 70...

Sperma

Dobrý den chtěl bych jse zeptat když mám sperma bílo světlozelene barvy a sem...

Tlak v hlavě, zrychlený tlukot srdce, pocení

Dobrý večer, s přítelem sme leželi a dívali se na film a z ničeho nic...

Odřenina penisu

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně pupínků/puchýřků, které se objevily na kůži...

Léky při covidovém zápalu plic

Dobrý den, v úterý mi byl potvrzen covid. V pátek mi v nemocnici diagnostikovali...

Puchýř na penisu po sexu

Dobrý den. Dnes se mi po ranním sexu udělal (viz. foto) nad žaludem takový...

Operace šedého zakalu a alkohol

Dobrý den, mám tchána alkoholika a je po operaci šedeho zakalu na obou očích....

Časté větry a krkání

Dobrý den, už víc než rok trpím silnější plynatostí, říháním a v noci chrápáním....

Skvrny na jazyku

Dobrý den, mám dvě divné skvrny na boku jazyka chci se proto zeptat co to může...

Zvětšené krční uzliny u dětí

Dobrý den, ráda bych se znovu poradila ohledně zvětšených krčních uzlin u mé...

Vyvrácený nehet, co s tím

Dobry večer, nosím gelové nehty a dnes se mi stala taková hodně nemila věc....

Candida ve střevech?

Dobrý den pane doktore, prosím Vás, jakým vyšetřením se dá zjistit, jestli...

Achylova šlacha

Dobrý den pane doktore, před měsícem jsem byla na chirurgii se zánětem achillovy...

Poranění stehenního nervu

Dobry den, pri behu som si poranil stehenny nerv. Prejavuje sa mi to bolestou...

Svědění těla


Duspatalin retard

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda-li mohu brát doplňěk stravy Superželezo,...

Menší množství pleurálního výpotku

Dobrý den, několik měsíců mě trápí menší tlak na pravé straně v oblasti žeber,...

Lamanie zubov vypadavnie plomb

Dobrý deň, od mala som mala kazove zuby, a väčšinu mam zaplombovanu, ale v...

Reklama