Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Nakažlivost angíny

Praktické lékařství Jiří . 20.1.2013 redakce uLékaře

Dobrý den, měl jsem angínu, bral jsem Ospen 1500, antibiotika zabrala hned po prvním dni užívání. Nyní dobírám poslední tablety. Chtěl bych se prosím zeptat, jak dlouho po dobrání antibiotik mohu být nakažlivý, jestli mohu stále i po uzdravení nakazit přítelkyni (tzn. intimní kontakt)?

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, po vyléčení byste přítelkyni ohrozit neměl.

Související dotazy

Angíny
Dobrý den. Chtěla bych Vás požádat o názor. Je mi...
Opakované angíny
Dobrý den chci se zeptat mam anginy 5 krát do roka,...
Opakované angíny a záněty průdušek
Dobrý den! Můj syn (6let) má opakované záněty průdušek...
Přenos angíny
Dobrý den, máme doma měsíční miminko. Onemocněls jsem...
Opakované angíny
Dobrý den. Mám anginu a používám Open 1500 uz tyden...
Opakované angíny
Dobry den, syn 5let měl v minulem roce 3x anginu (unor,červenec,prosinec),vždy...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nakažení se od vpichu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na jednu věc. Předem bych chtěl předeslat, že...

Nakažení Stafylokokem

Jaké je riziko nakažení stafilokokem při kontaktu se zesnulým?

Nakažení syfilis

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaká je pravděpodobnost nakažení, pokud...

Nakažení syfilis?

Dobrý den, je možné aby se mi udělal syfilitický vřed na vnější straně pohlavním...

Nakažení TBC

Dobrý den, má známá asi před dvěma lety prodělala tuberkulózu. Dozvěděla jsem...

Nakažení vzteklinou

Dobrý den. Při výletě v lese jsem velmi nešťastně upadla a poranila se na hlavě....

Nakažení vzteklinou

Hezke odpoledne! Prosila bych o radu, možná trosku paranoidní, nicméně: 2 týdny...

Nakažení ze spirometru

Dobrý den,chtěla bych se zeptat, byla jsem na spirometrii + pletysmografie a...

Nakažení žloutenkou

Dobrý den, chci se zeptat, jaká je pravděpodobnost, že se člověk nakazí žloutenkou...

Nakažlivost

Dobrý den, dnes je to uz 4. den co beru antibiotika na anginu a mam jet k příteli...

Nakažlivost bradavic

dobrý den. na ruce mam bradavice byl sem na dusiku i na laseru po kterem mam...

Nakažlivost EBV

Dobrý den, mám již odmalička EBV, který se vždy za několik let znovu aktivuje...

Nakažlivost HPV virů

Dobrý den, chci se zeptat zda viry HPV, které způsobují rakovinu děložního čípku...

Nakažlivost chlamydií

Dobrý den, asi před rokem k nám do skladu nastoupila kolegyně, která byla furt...

Nakažlivost chlamydií

Dobrý den, asi před rokem k nám do skladu nastoupila kolegyně, která byla furt...

Nakažlivost chřipky

1. Za jak dlouho od nákazy ( styku s virem) je jedinec nakažlivý pro další ostatní. 2....

Nakažlivost mononukleózy

Dobrý den, moje obvodní lékařka mi zjistila mononukleózu, po prvním týdnu se...

Nakažlivost mononukleózy

Dobrý den, již měsíc mám potíže v krku, nemohu polykat, teploty do 38 stupňů,...

Nakažlivost nemoci ruka noha jazyk

2roky stará holčička prodělala onemocnění "ruce nohy jazyk" a stále ji trápí...

Nakažlivost pásového oparu pro těhotnou ženu

Chtěla bych se zeptat, zda je nakažlivý pásový opar pro těhotnou ženu. Kolegyni...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vysoký tlak a nízký tep


Hormony štítné žlázy


Bílé tečky na penisu


První pomoc při poranění oka


Parazité městských holubů – zdravotní rizika pro člověka


Vodnaté puchýřky na rukou


Bolest ramen


Bolest v jednom prsu


Před třemi dny jsem měl 3 klíšťata.


Řezné rány a odřeniny


Alergeny

Existuje studie, za jak dlouho "zmizí"např. z domu alergeny? Vnuk...

Pocení, zimnice


Jak si biologická léčba dokáže poradit s rakovinou prsu


Jak se žije po transplantaci jater


HPV




Angína


MUDr. Anna Škerková

Praktický lékař pro děti a dorost

Zlomenina klíčku


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×