Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Nález na páteři

Mozek a nervy Zdenka . 22.12.2008

Dobrý den, ráda bych se dozvěděla, jak závažný je nález na páteři a co to vlastně znamená. Byla jsem v nemocnici, kde mi mimo jiné dělali magnetickou rezonanci s tímto výsledkem: V LSp krom minimálního vyklenutí ploténky L5/S1 bez známek diskopatie. Dorsolaterální protruse v segmentu Th8/9 vpravo šíře 3mm v kontaktu s míchou, bez známek myelopatie. Dorsomediální protruse v segmentu Th10/11 šíře 3mm bez kontaktu s míchou. Polychondrosa disku Th8/11 Často mě bolí a pálí záda mezi lopatkami. Může se nález zhoršit a popř.čím. V lázních nám říkali, že při problémech s ploténkami není vhodné cvičení na velkém míči, je to tak? Může dojít k ochrnutí, když je tam kontakt s míchou? Co bych měla dělat, aby se nález zlepšil, popř. stabilizoval. Nechci skončit na operačním stole. Děkuji za odpověď a přeji štastné vánoce.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, v oblasti beder a kříže krom minimálního vyklenutí ploténka bez známek poškození, ploténka mezi 8. a 9.hrudním obratlem vyhřezlá dozadu a do strany, dotýká se míchy, ale nepoškozuje ji, mezi 10. a 11.hrudním obratlem ploténka vyhřezlá dozadu a do středu, dotýká se míchy, ale nepoškozuje ji. Degenerativní změny plotének mezi 8. až 11. hrudním obratlem. Při nošení velmi těžkých (např. nad 20 kg) břemen nebo břemen v nevhodné poloze nebo při zvedání těžkých břemen v nevhodné poloze by se nález mohl zhoršit, stejně tak při prudkém pádu (třeba s koně) apod. nebo při prudké změně polohy při rotaci páteře (tj.nejsou vhodné extrémní aktivity). Také není vhodné prudké skákání a prudké otřesy obecně. Stav se může stabilizovat nebo i zlepšit pravidelním cvičením. Na velkém míči raději necvičte, ale na RHB Vám doporučí vhodné cviky i s ohledem na celkový stav páteře a ostatních částí Vaší pohybové soustavy a stejně tak Vás instruují, jak máte zvedat a nosit břemena a které sporty jsou vhodné.

Související dotazy

NÁLEZ NA PÁTEŘI
Dobrý den, mám tento nález. Pokročilé degenerativní...
Nález na bederní páteři
Páteřní kanál primárně užší, do 13mm V etáži L3/4...
Kolonoskopický nález
Dobrý den, prosila bych o vysvětlení tohoto textu v...
MR nález na páteři
Vážený pane doktore,prosím o radu jak postupovat dále...
Sjögrenův syndrom, nález na plicích
Dobrý den mám diagnostikován sjögrenův syndrom, test...
Nález z gynekologie
Dobrý den, můžete mi prosím vysvětlit, co znamená tento...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nález na MR páteře

Dobrý den, prosím o názor neurochirurga k MR vyšetření a možnosti dalšího...

Nález na MRI

Dobrý den chtěla bych se zeptat jak bude moje léčba pokračovat zasílám i výsledek...

Nález na MRI

NMR mozku bez známek pozánětlivých či demyelizačních změn, v O roku pravé later....

Nález na MRi páteře

Dobry den prosim vas o zhodnoceni MR zasilam Vam prilohu. Je to hodne vazny...

Nález na MRi páteře a operace

Dobrý den, chtěla bych poprosit o Váš pohled na možnost operace. Shrnutí výsledků...

Nález na MRI, poruchy vidění

Dobrý den chtěla bych se optat dělali mi MRI mozku a bylo zjištěno mnohočetná...

Nález na nehtu

Dobrý den, dnes ráno jsem si všimla tenkého tmavého podélného pruhu na nehtu....

Nález na nehtu

Dobrý den je mi 19 let a na nehtů jsem objevila nějakou ryhu. Měla jsem ještě...

Nález na očním vyšetření a porod

Dobrý den, jsem v 37. tt, mám roztroušenou sklerózu. V r. 2013 jsme měla pravděpodobný...

Nález na oku

Dobrý den, byla jsem na očním jelikož jsem mela cosi v oku, což byly pouze zduřelé...

Nález na páteři

Dobry den pane doktore, mám dotaz , zda je stav k operaci , na MRI nález...

Nález na páteři

Dobrý den, je mě 60 roků, podl.výsl.z CT....L3-4plot.lehce sníž. prom do pát.cirk.pratruse...

Nález na páteři

Dobrý den .Obracím se na vás s dotazem ohledně vysvětlení těchto pojmů ,které...

Nález na páteři

Dobry den,mohl byste mi prosim prelozit muj nalez? Dekuji mnohokrat. OCH gr.II...

Nález na páteři

Dobrý den, prosím o vysvětlení tohoto nálezu : C.páteř: Ap osa přímá, lordosa...

NÁLEZ NA PÁTEŘI

Dobrý den, mám tento nález. Pokročilé degenerativní změny - zobákovitá spondylóza...

Nález na páteři

Pane doktore děkuji za vysvětlení mého dotazu. Omlouvám se,ale nepochopila jsem,jak...

Nález na páteři

Prosím o vysvětlení nálezu páteře,do jaké míry je tento nález závažný , jak...

Nález na páteři

Dobrý den, prosím Vás o vysvětlení nálezu RTG. Trpím dlouhodobými bolestech...

Nález na páteři

Dobrý den, prosím bylo by možné vysvětlit mně ,,lidsky" tento nález? Děkuji...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Fleky po požití alkoholu

Dobrý den, je mi 29 let a už zhruba 8 let, se mi po požití alkoholu udělají...

MUDr. Bohumil Kleprlík

Ordinace gynekologa

Počítačová tomografie (CT)

Počítačová nebo computerová tomografie, CTčko, lidově „tunel“ patří mezi rentgenologická...

Nepravidelná manstruace, možnost těhotenství, antibiotika

Dobrý den, je mi 25 let, mívám nepravidelné měsíčky, které trvají průměrně 6...

Výrustek na čípku

Dobrý den, chodím na pravidelné prevence, v lednu 2014 vše o.k., v prosinci...

Dlouhodobě ucpaný nos


Angína

Dobry den, cca tyden me bolelo v krku ve stredu doslo ke zhorseni, takze jsem...

Biologická léčba v terapii revmatoidní artritidy slibuje mocnější ovlivnění nemoci

Revmatoidní artritida patří mezi onemocnění, které moderní medicína zatím neumí...

Kolonoskopie zachraňuje životy. To už ví i kreslíř Petr Urban


Předávkování antidepresivy ??

Dobrý den, moje maminka omylem cca 2 měsíce užívala dvoje antideresiva najednou....

Džus z červené řepy zvyšuje výdrž nejen srdce

Nejste spokojeni se svojí výdrží? Brzy se unavíte? Existuje celá řada podpůrných...

Operace šťítné žlázy

Dobrý den,doporučila jste mi,abych si nechala žlázu raději vyndat..co to pro...

Bolest zad a zvýšená teplota


Nízký tep + vysoký tlak

Dobrý den, prosím o sdělení, zda je vubec možná kombinace tlak 180/100 + zároveň...

Bolest jícnu

Dobrý den, několik dní mě trápí šílená bolest, pálení, tlak v jícnu. Když...

Reakce po holení nohou

Zdravím Vás, měla bych dotaz který se týká pokožky na nohou. Kdysi jsem měla...

Nepříjemný pocit potřeby močení

Dobrý den Mám takový problém ... Mám neustálý pocit potřeby močení :( Je to...

Krev ve spermatu

Dobrý den, po velmi vášnivé noci se mi začala objevovat krev ve spermatu. Nejdříve...

Je to pohlavní nemoc ?

Dobrý den , píšu zde nevim pokolikáté ale jedna se mi o jedno, udělali mi cca...

Bradavičky

Dobrý den, příteli se objevili malinké bradavičky na žaludu a předkožce,...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×