Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Naxyl a Gynoflor

Gynekologie Anonym 28.9.2018

Dobrý večer, už dlouhou dobu mě trápí výtok a nepříjemné pocity po močení. Byla sem léčena na ureaplasmu antibiotiky Doxybene. Úspěšně, ale potíže s palivým výtokem a nepříjemnými pocity po močení mám stále. Kompletní vyšetření na urologii také vše v pořádku. Stěry na STD negativní. Jenom u gynekologa mi našli kvasinky a byla sem léčená Macmirorem, Clotrimazolem a všemi možnými mastičkami a čípkami. Vůbec nezabrali. Také mám bolesti a pálení při styku a jakoby mě bolel děložní čípek. Momentálně mi byl předepsán Naxyl a Gynoflor, ale po přečtení příbalového letáku Naxylu jsem se zarazila, protože je tam napsáno že je na bakteriální vaginózu tu já ale přece nemám a ve vedlejších účinkách je mykóza, tak jestli je vůbec vhodné ho začít brát. Děkuji za odpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, bakteriální vaginóza je polymikrobiální klinický syndrom charakterizovaný částečnou redukcí až vymizením laktobacilů (žádoucích bakterii, které jsou součástí přirozené mikroflóry pochvy) a naopak přemnožením aerobních a anaerobních bakterií v pochvě. Jedná se o bakterie, které se zde běžně vyskytují (Gardnerella vaginalis, Prevotella, Mobiluncus). Je to nezánětlivé onemocnění a bývá nejčastější příčinou vaginálního výtoku u sexuálně aktivních žen. Ke stanovení správné diagnosy je nutné zhodnotit klinický obraz obtíží (přítomnost a kvalita výtoku, svědění, známky zánětu atd) spolu se stanovením pH a mikroskopickým vyšetřením poševního prostředí. Pokud toto gynekolog provedl, pak nejspíše stanovil diagnózu bakteriální vaginosy a doporučil pro Vás nejvhodnější léčbu. Gynoflor je určený k obnově normálního bakteriálního osídlení pochvy při jejích poruchách, po proběhlých poševních zánětech a po protiinfekční léčbě, která může narušit normální bakteriální osídlení pochvy. Toho by jsem se neobávala. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

odb.as. MUDr. Luděk Fiala MBA


Dobry den souhlasim s pani doktorkou- jen bych doporucil jeste i vetsi obezřetnosti pri sexu- predpokladam ze Vas partner byl na ureaplazmata prelecen take- pokud ne je to spatne-nekdy u zeny navic po antibioticich dojde k tomu ze se ochrana pochvy lactobacilem zničí prave antibiotiky a je je treba tomu věnovat pozornost. Opakovaná lecba nekdy jen zhoršuje potize protoze lactobacil se nema cas obnovit
Pekny den
MUDr Ludek Fiala MBA

Související dotazy

Naxyl
Dobry den. U lekare mi dali na bakterialni zanet pochvy(svedeni,...
Naxyl a ovlivnění antikoncepce
dobrý den, může nějakým způsobem ovlivnit použití vaginálních...
Gynoflor a endometrioza
Dobrý den, včera mi byl dočasně předepsán Gynoflor...
Naxyl na podrážděnou kůži?
Dobrý den, před pár dny se mi na hrázi zduřila kůže...
Gynoflor
Dobrý den, chci se zeptat na užívání gynofloru. Zavádím...
Zaváděcí tablety
Dobrý večer, od svého gynekologa jsem dostala zaváděcí...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Návykovost

Dobrý den S kamarádem jsme začali pravidelně šňupat hroznový cukr. Chtěl...

Návyky špatného dýchání

Dobrý den, obracím se na Vás s neobvyklým dotazem. Mám poslední půl roku zažitý...

Navyseni davky

dobry den, pred mesicem jsem zacala uzivat Setralin 50mg na PP s Agorafobii....

Navýšení dávky

Dobry den chtel bych se zeptat beru brintellix rano 5mg a amisulprid 0.5mg pulku...

Navýšení dávky Euthyroxu v těhotenství

Dobrý den, pisala som dotaz ohladne tehotenstva, cca 7 tyzden a zvyseneho TSH....

Navýšení dávky hormonů EUTHYROX

Dobrý den, chtěla bych se prosím jen informativně zeptat, léčím se na subklinickou...

Navýšení dávky v těhotenství

Dobrý den, beru euthyrox 50, do dnešního dne jsem brala půl tablety. Dnes...

Navýšení dávky železa

Dobrý den, jak se zvyšuje můj strach, aby měsíčky nepřišly dřív (školní stres...

Navýšení testosteronu v těle

Dobrý den, měl bych takový dotaz... Je mi 20 let a hlavním důvodem, proč bych...

Naxyl

Dobry den. U lekare mi dali na bakterialni zanet pochvy(svedeni, paleni) naxyl....

Naxyl a ovlivnění antikoncepce


Naxyl na podrážděnou kůži?

Dobrý den, před pár dny se mi na hrázi zduřila kůže (nevím jak to popsat, vypadá...

Nazažený vnější postranní vaz kolene

Dobrý den, připravovala jsem se na Mataron a před 2 týdny jsem běžela dlouhý...

Nazelenalá moč

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Na gynekologii mi objevili zánět močových...

Nazelenalá moč

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co může znamenat světle zelená moč, je opravdu...

Nazelenalá/do oranžova moč

Dobrý den, než se budu "plašit", chtěla jsem se vás zeptat, zda se můj jev...

Nazelenaly hlen

Dobrý den chtěla jsem se zeptat, zda by to mohlo být nějak vážné nebo jestli...

Nazelenalý výtok

Dobrý den, koncem roku mne chirurgicky odstraňovali nehet na palci nohy a pak...

Nazelenalý výtok v těhotenství

Hezký den, jsem v 13tt těhotenství. Už cca 2 dny mám nazelenalý hlenovitý...

Nazelenalý výtok z pochvy

Dobrý den, před 12ti dny jsem začala brát HA a objevil se mi dnes nazelenalý...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest močového měchýře

Dobrý den Mam časte bolesti v podbříšku a když jdu čurat tak vyčuram jen malo...

Říznutí při holení penisu

Dobrý den Včera večer se mi stala taková komická událost. Při holení jsem...

Zažívací problémy po prodělané střevní chřipce

Dobrý den, dcera (2 roky) před 2 měsíci prodělala střevní chřipku -hlavně zvracela,...

Akutní bolesti v pravém boku a zvýšená teplota


Infekce pochvy

Dobry den, pred tremi tydny jsem zacala vnimat mirne svedeni v i stydkych...

Bolesti svalů, kloubů a únava

Dobrý den, již to bude téměř 3/4 roku co celou letošní zimu trápily symptomy...

Bolesti žaludku, pocity slabosti

Dobrý den, už zhruba 3 týdny me neustále boli žaludek, každé rano se probouzím...

Výsledek kolonoskopie


Anabolické steroidy

Dobrý den, nějakou dobu už pravidelně cvičím v posilovně, mám stravu s 1,8...

Otok lýtek

Dobrý den, mým problémem je trvalý symetický otok lýtek, který začíná až nad...

Odběr krve a cvičení

Dobrý den, rada bych se informovala zda mohu (pokud jdu rano na odber krve)...

Bolesti nohou a rukou

Dobry den,boli mne ruce,nohy,nejvice v klidu,nepomacha mazani ani cvičeni nejvic...

Náteklý pravý kotník

Dobrý den. Prosim o radu:)Zničeho nic mi otekl pravý kotník a dost velká bolest...

Tlak v krku

Dobrý den, mám takový problém. Už dlouhou dobu něco cítím v krku. Nutí mě to...

Nežadoucí účinky antipsychotik

Dobrý den pane doktore,chtěla bych Vás poprosit, jestli by jste se mohl vyjádřit...

Zvětšení penisu


Zvýšená funkce štítné žlázy

Dobrý den, přítel trpí onemocněním štítné žlázy (hypertyreózou). S touto nemocí...

Otok levé nohy

Dobrý den, můžete mi prosím poradit? Náhle mi otekla leva noha, jakoby kolem...

Bolest klíční kosti


Bolest hrudi od hrudní páteře

Dobry den jemi 47 let mam problem uz delsi dobu me boli na leve stane nad prsem...

Reklama
Zavřít