Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Nechutenství

Petra P. 30.6.2016 redakce uLékaře

Dobrý den. Mám problémy se zažíváním. Trpím nechutenstvím, s tím asi spojeným úbytkem váhy, častým říháním (i po probuzení aniž něco sním nebo vypiji) bolestí někdy pálivou v oblasti nadbřisku a pod levým žebrem, občas v levém boce. Bolest na hrudi mezi prsy nebo kousek níže. K tomu se přidaly bolesti hrudní páteře a okolí asi pod lopatkami. Vše začalo v dubnu bolestí levé kyčle, hýždě a třísla a strachu z osteosarkomu na který zemřela babička. (Puvodne stejné příznaky) Kvuli dlouhému čekání na různá vyšetření a výsledky, se strach stupňoval a přišla nechuť k jídlu. Bolesti, nechuť, kolísání váhy a strach z nemoci tedy trvá. Bolesti jsou i na lačno, po jídle zlobí nadbřišek. Vyšetření rtg. kyčlí v pořádku, rtg. LS páteře mírně vpravo, krev, biochemie, moč, krev na štítnou žlázu v pořádku, sono břicha krom malé korové cysty na pravé ledvine bez nálezu. Gastroskopie jícnu a žaludku s nálezem inkompetence kardie. Beru Helicid. Moje obtíže jsou ale stejné. Bojím se aby se nejednalo vzhledem k příznakům o rakovinu slinivky. Mám hrozný strach. Je mi 34 let a mám 3 letou dcerku. Ano bylo hodne stresu, meřim 160 cm a před obtížemi váha 45 kg, nyní 41,6, nepiji, kouřila jsem před 4 roky ani ne rok, stolice každé ráno, tuhá někdy akorát, moc toho nevypiji, také mám od dětství skoliozu a od 24 let chondrosa L5. Nyní ještě pociťuji bolest v pravém boku vpředu i vzadu, spíše při pohybu. Prosím Vás je možné že se jedná o kombinaci strachu, přetížených zad vzhledem k ochablému svalstvu nebo postižení slinivky. Vzhledem k obtížím a proběhlým vyšetřením už mne napadá jen to nejhorší. Moc děkuji za odpověď.

Odpovídá:

MUDr. David Folprecht


zdravím Petro, na 99 procent je příčinou vašich potíží ta fobie, že máte rakovinu...je to bohužel častá fobie, která patří do rukou psychologa či psychiatra a je nutno ji opravdu odborně léčit, i praktik vám ale může napsat antidepresiva, velmi dobré zkušenosti při těchto potížích mám s Remood v kombinaci s Prosulpin, Helicid bych asi nechal když máte tu poruchu kardie...jinak bych samozřejmě viděl i problém v té páteři a zhoršování fyzické i psychické zdatnosti jde vždy jak se říká v ruku v ruce...takže Vy se musíte věnovat nějakému zdravém pohybu, třeba aerobiku nebo józe, kolo, brusle, plavání...tedy co vás baví a co zvládnete bez nějakých následků... každá fyzická aktivita zlepší i vaši psychickou kondici a zbaví vás alespoň částečně nějakých zlých myšlenek...a bohužel se má za to, že naše mysl opravdu dokáže všechno...že tedy i zcela zdravý člověk si dokaže vsugerovat že má rakovinu a skutečně si tím rakovinu po nějakém čase přivodí !! takže opravdu není dobré si zahrávat se svou psychikou a žít v neustálem strachu, to je úplně špatně...každý se musíme radovat z každého dne našeho života a naprosto vypustit z hlavy jestli tu budeme za rok nebo za dva, nebo za 50 let..naším úkolem je akorát slušná životospráva, dobrá mysl a chodit na preventivní prohlídky, zbytek nechat osudu a přijmout to že s něčím nenaděláme vůbec nic a nemá cenu se tím zaobírat a trápit...jinak co se týče slinivky, ta je velmi dobře citlivá na laboratorní testy, takže pokud máte krev v pořádku, je to s tou slinivkou naprostý nesmysl a vaše potíže jsou od skoliózy páteře a psychosomatické, takže se prosím věnujte svému zdraví s nadhledem a nikdy nemalujte čerty na zeď, je to úplně k ničemu a úplně zbytečně si děláte ze života peklo...díky, pěkný den.

Související dotazy

Únava a nechutenství nejasné příčiny
Dobrý den , již rok trpím, začalo to průjmem, pak...
Nechutenství
Dobrý den, už delší dobu mám bouli pod kůží na obou...
Nechutenství
Dobry den. Trpim nechutenstvim. Staci mi jidlo jen...
Nechutenství
Dobrý den jmenuji se patrik a je mi 17,po každem jídle...
Nechutenství, trávicí potíže, Crohnova nemoc
Dobrý den. U mé matky se objevilo nechutenství a zvláště...
Bolesti zad, stres, nechutenství
Dobrý den, bolí mě záda, po rtg vyšetření bez nálezu,...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nechuť k sexu v 18ti

Dobrý den, je mi 18 let a posledního téměř půl roku nemám naprosto žádný zájem...

Nechuť k životu

Dobrý den, předem se omlouvám pokud můj dotaz bude krkolomný, nevím čím dříve...

Nechuť k životu.

Dobrý den. Je mi 17 let, chodím do druhého ročníku střední školy a závodně...

Nechuť na sex

Dobrí deň chcem sa opýtať čím to je že som stratil chuť na sex s partnerkou...

Nechuť na sex u muže

Dobry den, jsem muz 43 a trapi me ma dlouhodoba nechut na sex. Posledni 2 roky...

Nechuť na sex ve druhé polovině cyklu

Dobrý den, delší dobu mě trápí následující problém. Jsem s přítelem asi 8 měsíců...

Nechut po porodu ?

Dobrý den. Docela se trápím absolutní momentální nechutí k sexu. Jsem už 18měsíců...

Nechuť sáhnout na penis

Dobrý den přeji. Stydím se za svůj dotaz, ale potřebuji tomu přijít na kloub....

Nechut,přecitlivělost a zvracení dítěte

Dobrý večer,mám 5ti letou dceru,ktrá asi měsíc je hodně vybíravá v jídle a začala...

Nechuť.

Dobrý den. Mam problém a nevím jak ho řešit. Přes 2 roky jsem bral 2x dene...

Nechutenství

Dobrý den, prosím o radu. Můj děda (70 let) již více jak měsíc a půl má problém...

Nechutenství

Dobrý den,chtěla bych Vás poprosit o radu.Můj 3apůl letý syn nechce jíst.Vyžaduje...

Nechutenství

Chtela jsem se zeptat jiz 6 mesic jemi zle ze mam takove stavy kdy chvily necitim...

Nechutenství

Dobrý den, prosím o radu. Již je to 6 den co nejsem schopna normálně jíst. Co...

Nechutenství

Dobrý den,byla jsem na ultrazvuku břicha a byl mi nalezen mírný nález na tenkém...

Nechutenství

Dobrý den je mi 24 let,mám po jednom porodě a od té doby jako by se na mě sypali...

Nechutenstvi

Dobry den, jiz pomerne dlouhou dobu bojuji s nechutenstvim, posledni dobou...

Nechutenství

Dobré ráno, před rokem mi byla diagnostikována celiakie, je mi 25. Bohužel propukly...

Nechutenství

Poslední dva měsíce mě trápí neustále průjmy, týden mám pocit na zvracení, někdy...

Nechutenství

Dobrý den,Mám 4 letého syna asi od 2 let trpí nechutenstvým.Nevím si s ním už...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Neurologie


Vysvetlenie nalezu v prepustacej sprave


Odstranění klíštětě


Úpal a úžeh – obojí ohrožuje srdce


Mykózy – jedno z nejčastějších gynekologických onemocnění žen


Nemoc


Hnisavý vřed


Menstruace v průběhu dovolené


Bolest pod levým žeberním obloukem


Těhotenský test


Metody vyšetření střev

existuje jiná metoda vyšetření střev než kolonoskopie?

Řezné rány a odřeniny


Erekce odráží celkové zdraví muže


Zvýšená teplota a bolesti zad (závislost na onanii?)


Získejte zpět svou vitalitu a už ji nepusťte díky "silné pětce"


Mě tmavnou obočí i vlasy


Jaká vyrážka na kůži


MUDr. Jan Joukl

Ordinace stomatologa

Popraskáná kůže na "žaludu"


Preejakulát a otěhotnění


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×