Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Necitlivost boční plochy stehna, přetrvávající teploty a motání hlavy

Mozek a nervy Alena 19.1.2015

Dobrý den,
potřebovala bych vyjádření k mému problému. 22.12. 2014 mi začala necitlivost vnější boční plochy levého stehna, k tomu začala postupně brnět i levá paže, o 2 dny později i levá šlapka. Po vyšetření na neurologii byla atypická pouze areflexie břišní a hyperreflexie na DK bilateral a odeslána na MRI mozku a C páteře k vyloučení demyelinizace- s výsledkem MRI - normální nález. Také se mi motá hlava, s tím, že večer nebo i odpoledne mám zvýšenou teplotu (37,4 - 37,6 °C). Na neurologii jsem dostala předepsané Mg lacicum a Neuromultivit. Závěr z neurologie: "etiol. spíše parainfekční" neboť jsem od ledna 2014 do jara 2014 brala 3 antibiotika kvůli výskytu Streptococcus beta-hemolytický. V naposledy odebraném stěru byl opět prokázán výskyt streptokoka, ale pro čtvrtá antibiotika jsem si už dobrovolně nepřišla, protože jsem neměla žádné zdravotní problémy.

Teď, po třech týdnech braní uvedených vitamínů a Mg necitlivost ustupuje, brnění už také ustalo. Trápí mě ale stále(a možná ještě víc) nepříjemné motání hlavy, s tím spojená horší možnost soustředění, únava a také špatně zaostřuji. V pátek jsem byla u praktického lékaře na výtěru z krku. Výsledek - běžná mikroflora, streptokokus neprokázán.
Ptám se proto, zda závěr neurologa - parainfekční stav spojený se streptokokem v tomto případě nemůže být mylný. Na středu ráno jsem objednána ke svému praktickému lékaři a chtěla bych ho požádat o rozbor krve, ale nevím co by mohl prokázat či vyloučit a zda se objednat znova na neurologii, když necitlivost a brnění odezněly. Je mi jasné, že takto na dálku nelze určit diagnozu, ale ráda bych slyšela Váš názor na můj problém a jak zkusit dál postupovat.
Jinak jen dodám, že žádná závažná onemocnění, alergie a podobně nemám.
Děkuji.
Alena

Odpovídá lékař:

MUDr. Magdaléna Hlavačková


Dobrý den,
MR máte v normě, nádorové onemocnění či roztroušenou sklerosu nebo jiné ložiskové postižení mozku lze vyloučit.
Otázkou je, zda čeho máte teploty. To by asi bylo vhodné zjistit.
Závratě mohou mít celou řadu příčin, mohou být způsobeny krční páteří, nízkým tlakem, nebo i teplotou v rámci infektu.
Pokud budou potíže trvat, nezjistí se příčina závratí ani teplot, bude na místě zvážit lumbální punkci k vyloučení zánětlivého onem. mozku - ale vzhledem k průběhu Vašich potíží je toto nepravděpodobné.
Dále bude vhodné vyloučit borreliosu.
Užívání magnesia je vhodné i nadále

Související dotazy

Motání hlavy
Dobrý den, první obtíže začaly bolesti ucha a pak následně...
Časté motání hlavy
Dobry den, pred casem jsem trpel motanim hlavy, kde...
Motání hlavy
Dobry den. Uz vice jak 2 mesice se mi mota hlava prakticky...
Motání hlavy, malátnost a teplota
Dobrý den, ráda bych se informovala ohledně svého stavu....
Motání hlavy
DOBRÝ DEN, UŽ DELŠÍ DOBU MĚ OBTĚŽUJE MOTÁNÍ HLAVY....
Nesoustředěnost, stres, motání hlavy
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co můžu udělat abych...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Necitlivost

Doktor mi predepsal na necitlivost penisu lek Alventa, ktery jako ctu je na...

Necitlivost

Dobrý den, můj problém trvá už téměř půl roku. Zjistila jsem, že během sexu...

Necitlivost a bolest končetin, slabost

Dobrý den. Je mi 20 let a zhruba 9 měsíců trpím slabostí horních a dolních končetin....

Necitlivost a bolest ruky

Dobrý den, již více než dva roky mám problém s levou rukou. Ze začátku byla...

Necitlivost a brnění končetiny

Dobrý den, již čtvrtý den mě trápí konstantní snížená citlivost pravé končetiny...

Necitlivost a brnění palce u nohy

Dobrý den, před týdnem jsem byla na inventuře a celý den jsem prostála a proklečela....

Necitlivost a brnění paží

Dobrý den,mám dlouhodobé problémy s bolestí krční a hrudní páteře,při zátěži...

Necitlivost a brnění po darování krve

Dobrý den, před dvěma dny jsem byl darovat krev. Nejspíš mi sestra špatně napichla...

Necitlivost a brnění prstů končetin

Dobrý den, mám necitlivý poslední článek prostředníčku na levé ruce a brnící,...

Necitlivost a brnění prsů

Dobrý den, daruji krevní plazmu, poslední dobou celkem často a začalo se mi...

Necitlivost boční strany stehna

Dobrý den.Již několik měsíců se snažím ignorovat potíže s necitlivostí vnější...

Necitlivost brady

Dobrý den, před měsícem mi byla zubním lékařem ošetřena šestka vpravo dole....

Necitlivost casti chodidla

zdravim pred dvouma dny jsem kdyz jsem se probudil a doslapl na zem jsem zjistil...

Necitlivost části nohy po artroskopii

Dobrý den, měl bych na Vás dotaz. Mám po artroskopii kolene zhruba asi 10 dnů....

Necitlivost části pokožky hlavy

Dobrý den, asi to není nic závažného, ale je to pro mě zvláštní, proto bych...

Necitlivost části prstu na noze


Necitlivost části ruky, bolest

Dobrý den pane doktore, poslední cca 2 měsíce mi velmi často vypadávají věci...

Necitlivost částí těla

Dobrý den, předem se omlouvám za možná zbytečný dotaz. Začnu ze široka. Před...

Necitlivost dlaně

Dobrý den, potřeboval bych se zeptat, dnes po probuzení jsem přestal mít cit...

Necitlivost dolního rtu a zubů

Dobrý den. Mojí mámě (60) před nějakou dobou (1 rok) trhali osmičku, která nevyrostla....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Žlutý výtok

Dobrý den, už opravdu hodně dlouhou dobu mám silný žlutý výtok bez zápachu (ani...

Bulka v jizvě po císařském řezu

Dobry den mam 6 mesicu po cisarskem rezu a u jizvy se mi udelala bulka. Muze...

Bílé hrudky v pochvě

Dobrý den už delší dobu možná půl roku mám v pochvě a i mimo pochvu takové bílé...

Nález na penisu

Dobrý den od února roku 2016 mam novou přítelkyni. Od konce měsíce června roku...

Bolest žil po alkoholu

Dobrý den, už nějakou chvíli mě trápí bolest žil po užití alkoholu. Stačí...

Bolest v pravém podbříšku


Moje přítelkyně má zánět dělohy

Dobrý den mám dotaz.. Moje přítelkyně má zánět dělohy bere na to antibiotika...

Suché lůžko po extrakci osmičky

Dobry den,asi pred mesicem mi otekl a zcervenal krk z venku. Zacalo mi bolet...

Slabý světle hnědý výtok místo menstruace.

Dobrý den pane doktore. Od pondělí mám mít menstruaci, v pondělí jsem začala...

Bloudivý nerv ??

Dobrý den, chtěla bych se dozvědět možné příčiny, které způsobují nevolnosti...

Bolest v pravém podbřišku

Dobrý den, píší vám jako poslední variantě, která mi snad poradí. Víc jak měsíc...

Bílý výtok po sexu a nechráněný pohlavní styk

Dobrý den. Dneska(20.7.) jsem měla se svým přítelem nechráněný pohlavní styk...

Pocit houpání a nestability

Dobrý den, již 2 mesícem mne trápí pocit houpání a nestability. Byla jsem na...

Zvacsene uzliny pod sankou,bolest klbov

Dobry den pani doktorka Zaujima ma Vas nazor na moj problem. V januari...

Hlen v kuku


Bradavice

Dobrý den, od prázdnin když jsem přijela z kempu, se mi na chodidle zacala...

Cucflek

Dobrý den přítel mi udělal na krku cucflek. Měla jsem je už párkrát. Slyšela...

Uzlina pod sankou

Dobry den, poprosila by som Vas o radu ohladne uzliny, ktoru mam uz min. 2 roky...

Ta echogenita, steatot.změny a GIT mi nejsou jasné.

Dobrý den, děkuji paní doktorce i panu doktorovi za odpovědi ohledně žlučníku...

Autovakcína

Dobrý den, beru autovakcínu na velmi perzistentní chronický zánět způsobený...

Reklama