Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Nefunkční léčba u 4 měsíčních dvojčat

Jiří Neumann N. 29.6.2016 redakce uLékaře

Dobrý den, máme 4 měsíční dvojčata, porod SC v 35t+5. Po porodu cca 24 hodin chlapec pneumothorax . Plicní ventilace + ATB cca 1 den, poté pouze podpora. Před týdnem viroza od nás rodičů, dávivý kašel. Od dět. lékařky rovnou hospitalizace. Nasazen Ditiaden+ inhalace Ecosan + inhalace viaflo fyzioroztoku vaporizací... Teplota v zadečku bez odečtu +- 37 - 37,8°C. Krevní test neprokázal bakteriální infekci ATB nenasazena... Oba nález na průduškách. Dávivý kašel po ihalacích ustal, ale jinak žádné zlepšení. Do toho se chlapci objevila moučnivka, kterou v nemocnici nikdo neřeší... Zdá se mi tato konzervativní léčba poněkud "nefunkční", je tento postup správný? Co máme více udělat pro zlepšení? Díky

Odpovídá:

MUDr. Monika Prachárová

Specializace: Pediatrie Pracoviště: Klinika pediatrie a neonatológie, Fakultná nemocnica Trenčín

Dobrý den, dle mého názoru bylo postupováno správně, virový zápal průdušek se opravdu léčí konzervativně- inhalace, zvlhčování vzduchu, přípravky uvolňující hlen a usnadňující vykašláváni, mnohdy tahle léčba opravdu stačí. Ano, může se stát, že na virovou infekci nasadne infekce bakteriální, pak jsou indikována antibiotika. Za hospitalizace je výhodou, že se můžou opakovaně z krve vyšetřit tzv. markry zápalu, dle kterých se pozná, jestli jde již o bakteriální infekci. Proto je možnost počkat na vývoj onemocnění, nasazení antibiotik hned by bylo zbytečné. Co se týče moučnivky, ta často postihuje právě kojence a předčasně narozené pro jejich zatím nevyzrálou imunitu. Léčí se lokální aplikací antimykotik, důležitá je pečlivá hygiena bradavek kojící matky (často se moučnivka přenese i na bradavky) a vyvařován dudlíků a saviček, pokud je dítě přikrmováno umělým mlékem. Pro riziko vzniku moučnivky v plenkové oblasti je vhodná pečlivá hygiena, časté přebalování. Je to někdy takový začarovaný kruh a moučnivka se může vracet. Pokud dojde ku generalizaci, t.j.rozšíření na více míst nebo orgánů je na místě celková léčba antimykotiky.

Související dotazy

Nefunkční mandle
Dobrý den, dříve jsem trpěla na časté bolesti v krku...
Nefunkční žlučník
dobrý den!vrací se mě žluč do žaludku,byl my diagnostikován...
Očkování předčasně narozených dvojčat
Dobrý den, jsem matka dvojčat narozených ve 31+1...
Porod dvojčat
Dobrý den paní doktorko. Jsem ve 30tt a čekám dvojvaječná...
Teplota 4 měsíčních dětí
Dobrý den, mám 4měsíčního syna a ráda bych se zeptala...
Vývoj jednovaječných dvojčat
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda může dojít u...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nefrotický syndrom

Dobry vecer.Moje dcera se uz 4 roky leci na nefroticky syndrom. do dnesni doby...

Nefrotický syndrom

Dobrý den, od ledna 2014 se léčím pro nefrotický syndrom.Od dubna 2015 je bílkovina/24...

Nefrotický syndrom,Prednison

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat.Mám od února 2014 zjištěný a léčený nefrotický...

Nefrotický syndron

Dobrý den,od února 2014 se léčím s nefrot.syndromem v biopsii min.glomer.změny.Zpočátku...

Nefrotomie ledviny, onko tumor

Jsem po nefrektomii ledviny z dúvodu onko tumoru. Nyní bez problémů. Zajímalo...

Nefukční Eustachova trubice

Dobry den, prosim o informaci: jaka je mozna pricina nefunkcni Eust. trubice?...

Nefungující dolní končetina

Dobrý den, je mi 20 let a mám problém s levou nohou. Nemám citlivost v kůži...

Nefungující vztah

Dobrý den. Je to asi půl roku co jsem se rozešel s přítelkyní s kterou jsem...

Nefunkcnost leve srdecni komory

Dobry den,muj pritel je mesic po operaci srdce. Mel vydut na srdci,srazeninu...

Nefunkční anestezie

Dobrý den, bohužel jsem byl již podruhé u zubaře, kde bylo v plánu trhat "8"...

Nefunkční lokální anestezie

Vážený pane doktore, ráda bych se zeptala, zda je možné mít alergii na lokální...

Nefunkční lymfatický systém

Dobrý den, chtěla bych poprosit o zodpovězení otázky nefunkčnosti lymf. syst.....

Nefunkční mandle

Dobrý den, dříve jsem trpěla na časté bolesti v krku i angíny. Nyní mi při nachlazení...

Nefunkční spojení plat HA Regulon

Dobrý den, užívám HA Regulon a když chci spojit plata bez 7mi denní pauzy, tak...

Nefunkční vaječníky po vysazení HA

Dobrý den, je mi 28 let. Před 3 měsíci jsem vysadila po 9 letech HA Jeanine....

Nefunkční varlata, syn 7 let

Dobrý den mám dotaz ohledně mého syna je mu 7 let a má nefukční obě varlátka,...

Nefunkční žlučník

dobrý den!vrací se mě žluč do žaludku,byl my diagnostikován nefunkční žlučník(bez...

Negativa příliš dlouhého spánku

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda může mít příliš dlouhý spánek nějaké negativní...

Negativne chcenie

Zdravim Vas, chcel by som sa opytat co robit ked sa mi stale v hlavne vracia...

Negativní exprese ORL

Prosím Vás na papíru mi paní doktorka z ORL napsala negativní exprese,chci se...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Náhlá bolest ucha, zubů a krku

Dobrý den paní lékařko. Ve čtvrtek v poledne mě začalo bolet uvnitř pravého...

Bolest žaludku po jakémkoliv jídle

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat co je za příčinu když skoro po jakém koliv...

RTG snímek plic

RTG snímek plic je jedním z nejčastěji prováděných. Hrudník obsahuje životně...

Bolest ledvin v noci

Dobrý den, můj dlouhodobý problém je, že mě již léta bolí levý bok (ledvina),...

Cukrovka

dobrý den, rád bych se zeptal jestli se cukrovka 2. typu dá poznat z vyšetření...

Již půl roku mě bolí pichlavá bolest v oblasti dolní 2/3 hrudní kosti


Potíže po operaci

Dobry den, p.doktore byla sem na operaci skilou kterou pak nenasli ale mystotoho...

Afty

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem. Před třemi dny se mi udělala na horní...

Hnědý výtok mezi cykly - antikoncepce

Dobrý den, chci se zeptat beru antikoncepci Vonille uz par let, klasicky jsem...

Pálení a svědění penisu po sexu

Dobrý deň, potrebovala by som poradiť s jedným problémom. môj partner má vždy...

Zápach penisu

Dobrý den,nějakou dobu mám problém se zápachem penisu. Pravidelně dodržuji hygienu,...

Zrádné muchničky číhají v čisté vodě

Slunce a voda, dva neodmyslitelné atributy léta. Kromě letních radovánek ale...

Antidepresiva a jine leky + alkohol a marihuana

Dobrý den. Drive jsem kouril marihuanu a pil alkohol ve velkem mnozstvi. marihuanu...

Bolesti v oblasti trojúhelníku


PhDr. Josef Pavlát

Psychologické poradenství

Citlivá kůže? Osm praktických rad na praní prádla

Máte citlivou pokožku nebo atopický ekzém a přemýšlíte, co dalšího kromě péče...

Jak si poradit s ječným zrnem

Ječné zrno je pupínek nebo váček, který se může vytvořit na horním i dolním...

Eozinofilie - chlamydie

Dobrý den, v srpnu 2014 mi byl léčen zánět močové trubice léčivem Ofloxin bez...

Nesvědivá vyrážka na rukách a nohách

Dobrý den, před týdnem se mi objevila vyrážka na obou rukách. Vyrážka nesvědí....

Bederní páteř

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, mám nějaký problém s páteří? Jelikož chodim...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×