Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Nelepšení štítné žlázy

Endokrinologie Martina . 15.4.2013 redakce uLékaře

Dobrý den, psala jsem vám před dvěma týdny ohledně léčby autoimunitní hypofunkce štítné žlázy. Léčím se dlouho a zatím žádné výsledky. V odpovědi od vás píšete, že to může být způsobené špatným vstřebáváním hormonů v souvislosti například s celiakií či jinými chorobami. K tomu bych chtěla doplnit, že mám občas období, třeba půl roku, kdy mám při jídle pocity na zvracení, nebo bolesti břicha nezávislé na jídle, ale nic vážného. Doporučujete tedy nějaké vyšetření střev? Beru HA v tabletách, to podle mé lékařky vliv mít nemůže. Časový odstup u braní tablety Letroxu na lačno také dodržuji. Hodnota TSH byla před pár týdny naměřená 19,976. V srpnu minulého roku 3,3717 a o tři měsíce dříve 14,1359. Nyní dále ANA IIF pozitivní a ANA IIFtitr 200. obě tyto hodnoty byly dříve v pořádku. Zatím beru Letrox 150 a za týden mě čeká kontrolní odběr. Všechny ostatní hodnoty v krvi mám naprosto v pořádku. Jaká další vyšetření mi doporučujete? Ráda bych po tolika letech léčby měla JIž odpovídající dávku léků a vykompenzovaný nedostatek hormonů. Moc děkuji

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, HA určitě může mít vliv na vstřebávání hormonů, na druhou stranu, pokud jí berete beze změny ve vztahu k Letroxu, není důvod, aby Vám takto kolísaly hodnoty TSH. Dle uvedených výsledků vidím, že jste schopna dosáhnout i normální hodnotu TSH (3), což je nadějný. Co se týče vyšetření střev, na začátek určitě stačí vyšetření z krve (právě na tu celiakii) - vyšetřují se protilátky proti transglutamináze a endomysiu. V případě pozitivity by se dala zkusit bezlepková dieta (nicméně není vhodné se do ní pouštět před testováním, jelikož může ovlivnit výsledek testu). Držím palce.

Související dotazy

Nemoc štítné žlázy
Dobrý den, je při takových to hodnotách štítné žlázy...
Sono štítné žlázy
Dobrý den, dnes jsem byla na sonu štítné žlázy a ve...
Hormony štítné žlázy
Dobry den, při preventivní prohlídce mi byla zjištěna...
Hubnutí a onemocnění štítné žlázy
Dobrý den,ráda bych se zeptala,jestli je normální hubnout...
Onemocnění štítné žlázy
Dobry den, chci vědet jakou mam formu štítné žlázy,...
Snížená funkce štítné žlázy
Dobrý den, byli mi naměřeny tyto hodnoty S_TSH 5,860...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Neléčená zkřížená alergie

dobrej chcci se zeptat jeste kdyz se neleci krizena alergie muzu dostat astma...

Neléčení štítné žlázy

Dobrý den, co by se stalo, kdybych měla neléčenou hyperfuknci štítné žlázy v...

Neléčení trichomoniázy

Ještě jsem se chtěla zeptat, co by se stalo, kdyby se případná trichomoniáza...

Neléčený autoimunitní zánět štítné žlazy

Dobrý den , asi před rokem , mi byl zjištěn autoimunitní zánět štítné žlázy,...

Neléčený pohlavní herpes simplex

Paní doktorko. Když se člověk tímto pohlavním herpes simplexem nakazí a neléčí...

Neléčený uraz

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,na následky neléčeného urazu.Asi před měsícem...

Neléčený výron kotníku

Dobrý den,letos koncem července jsem na dovolené špatně došlápla a poprvé v...

Neléčený zubní váček

Dobrý den, měla bych dotaz. Dnes jsem byla u nového zubního lékaře. Pod jedním...

Neléčící se zánět moč.měchýře

4 měsíce se léčím se zánětem MM. Využívala jsem 6 různých antibiotik. Dnes jsem...

Neléčitelné chlamydie

Dobrý den pane doktore, jelikož mám letité problémy s infekcemi moč cest a...

Nelepšící se angína

Dobry den, uz 5 dni se dost potim, boli me hlava a v krku pri polikani a take...

Nelya

Dobry den,chtela jsem se Vas zeptat,nyni jsem poprve zacala uzivat ha Nelya....

Nelya - oddalovaní menstruce

Dobrý den, užívám antikoncepci Nelya a chtěla bych si dlouhodobě oddálit...

Nelze natahnout koleno

Dobrý den. Před třemi lety jsem si utrhl vaz v koleni a byl na operaci, přímo...

Nelze ohnout palec u nohy

Dobrý den, před 14 dny jsem si na fotbale poranil palec u nohy. Palec mi opuchnul...

Nelze přetáhnout predkozku

Dobrý den, je.mi 15 let a mám takový problém. Při erekci mi nejde přetáhnout...

Nelze přetáhnout předkožku

Dobrý den, je mi 23 let a mám problém s přetažením předkožky. V klidovém stavu...

Nelze přetáhnout předkožku přes žalud při erekci

Dobrý den,potreboval bych poradit.Je mi 17 let a při erekci mi nejde předkožka...

Nelze souložit


Nelze stanovit Rh faktor

Dobrý den, 6 měsíců před otěhotněním jsem si nechávala zjistit Rh faktor, bohužel...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Brnění těla


Možnost těhotenství


Furunkl šourku

Dobry den chtela bych se zeptat manzel ma na levem varleti bouli vypadalo to...

Ledviny – jeden z nejdůležitějších orgánů v těle


Zapíchnutý střípek skleněný


Porucha erekce


Vyhřezlá plotýnka


Tlak v tříslech


Migréna a bolesti kloubů


Nestárnou vaše cévy příliš rychle? Nechte si zjistit jejich věk!


MUDr. Marie Rajmonová

Praktický lékař pro dospělé

5 potravin, díky kterým se z vaší imunity stane nedobytný hrad


Úhel penisu


MUDr. Marie Nestrojová

Praktický zubní lékař

MUDr. Ludmila Ošťádalová

Praktický lékař stomatolog

Boule pod hrudním košem


Artrodéza levého zápěstí


Hydrokéla


Kožní vyrážky


MUDr. Jana Posltová

Ordinace PL pro dospělé

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×