Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Nemoc - růže

Léky Zita . 10.6.2009 redakce uLékaře

Před měsícem jsem prodělala nemoc - růže na pravé tváři.Do dnešního dne mám tvář ještě oteklou a citlivou. Slyšela jsem, že se nemoc prý často opakuje. Dá se toto snížit na minimum nějakými léky. Jak moc vadí slunce. Děkuji za odpověď.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, slunění není vhodné, dokud se kůže úplně neuzdraví (nezmizí zčervenání), a i pak může přetrvávat zvýšená ciltivost a je vhodné chránit se opalovacími krémy. Preventivně je důležité je snažit se vyhýbat infekcím v této oblasti, zejména kožním, a pokud nastanou, důkladně a včas je přeléčovat. Jinak však se jako prevence navrácení se erysipelu dlouhodobě pokračuje v léčbě antibiotiky (obvykle v podobě opakovaných kůr ATB; vhodnou léčbu určí Váš lékař), případně, při opakování růže a při horšení otoku nebo jeho přetrvávání, lze někdy zkusit pomoci Wobenzymem (sama) nebo také někdy pomáhá imunomodulační léčba (indikuje oš.lékař, je-li to vhodné).

Související dotazy

Růže
Dobry den, muj tatinek ma ruzi, uz dva mesice. Ze zacatku...
Před měsícem prodělal nemoc růže,dostal antibiotika,nyní se mu opět vrátila
Dobrý den,ptám se za svého otce,před měsícem prodělal...
Růže
Jsem pacientka s RS a 16 let si pichám Avonex.Moje...
Růže
Dobrý den, Tatínek má růži na noze. Po týdnu léčby...
Nemoc růže doprovodná léčba
Dobrý den chtěl bych se zeptat po prodělání nedávné...
Růže
Dobrý den, v pátek večer , kolem 22hod, jsem jako...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nemoc

dobrý den ma dvanáctileta dcera ukončila černý kašel v akutní fázi ovšem...

Nemoc

Dobrý den, mám vážný problém. Bojím se, že má nemoc souvisí s HIV. Koncem 4...

Nemoc

dobry den mam takovy problem uz cely tyden mne boli v krku rymu a kasel a beru...

Nemoc

Chci se zeptat mam nejaku pohlavnu nemoc ? Kolem posevniho vchodu ? :( zda se...

Nemoc

dobry den mam schizofrenii uz 2rok a lecim se beru leky zyprexu chci se zetat...

Nemoc

Dobrý den, před asi 2 měsíci se u mě projevily známky nachlazení. Únava, občasná...

Nemoc

Dobrý den,, je mi 19 let. Minulý rok v Sprnu jsme navštívili Chorvatsko. Po...

Nemoc

Už delši dobu trapi mě suchost vaginy. Po pohlavnim styku se objevuje svědeni...

Nemoc

Pri uzivani klacid 500 kasel slineni,paleni na hrudi.chtel jsem se zeptat jestli...

Nemoc

Dobrý den, V pondeli jsem byl u lekare mel jsem v nedeli horecky do 39. Poté...

Nemoc - růže

Prosím, je běžné, že bolesti nohy přetrvávají již třetí týden? Ptám se za svého...

Nemoc ?

Dobrý den, je mi 11 a cca. 14 mi bylo divně, třali se mi ruce a nohy, boleli...

Nemoc ?

Dobry den, Chtel bych se zeptat, jednoho dne vecer mi nabehlo trislo a bolelo...

Nemoc a menstruace

Dobry den, je mi 16 let a potrebuji vedet co se deje. S pritelem jsme meli styk...

Nemoc a sex

Dobrý den, prosím o radu - je mi 33 let a mám 13 letý vztah. Od roku 2008 jsem...

Nemoc aids

Dobrý večer chtela bych se zeptat zda kdyz jsem pred trema lety mela nechraneny...

Nemoc BIID

Dobrý den, na koho je možno se obrátit při podezření na nemoc BIID. Odpovídají...

Nemoc ci zdravy styl zivota

Dobrý den, už dva poslední roky mi dělá starost má dcera (20 let). Od 14 se...

Nemoc de Quervainova a Entezopatie

Dobrý den, prodělala jsem zlomeninu zápěstí - člunkové kosti - při autonehodě....

Nemoc děložního čípku

Dobrý den, byl mi diagnostikován opakovaný L-Sil, s nálezem HPV16. Vzhledem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vyvrknuty kotnik

Dobry den ! 20.2.06 jsem si vyvrknul kotnik pri fotbal,doslapl jsem na bok...

Loupání kůže na prsou


Angína, komplikace


Tranvestismus nebo shemale?


Bolesti po polypektomii


Ganglion? u dítěte


Kondom - správné nasazení


MUDr. Petr Havel

3HPHK, s.r.o.

MUDr. Libor Anděl

Gynekologická privátní praxe

Naxyl a ovlivnění antikoncepce


Plíseň


Ganglion a bolest kolene


MUDr. Jaroslav Šubrt

Praktický lékař

Bílé pupínky


Váček na patře


Roztroušená skleroza


Helicobacter pylori může být nenápadný zabiják


Na hrudi


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×