Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Nepovedená operace píštěle konečníku

Jiný problém Aleš . 4.3.2013 redakce uLékaře

Dobrý den, mám trochu obligátní dotaz. Vedle konečníku jsem si nahmatal bulku cca 5mm v průměru. Jelikož se nacházela přibližně 2 cm od konečníku, myslel jsem si, že se jedná o zarostlý chloupek, tak jsem tomu nevěnoval příliš pozornosti. Po týdnu jsem si koupil Dobrexil mast a cca po měsíci, když se bulka střídavě zvětšovala a zmenšovala a začala poblíž vytékat tekutina, jsem vyhledal lékaře. Ten mi sdělil, že se jedná o píštěl a následovala operace v celkové anestezii. Při sprchování jsem si ale všiml, že zde bulku mám stále a řez vede přibližně 1cm od ní. Rána byla ale ještě příliš bolestivá a nedokázal jsem ji proto přesně nahmatat. Na první kontrole mi lékař vytáhl stehy a drén. Informoval jsem ho o mém zjištění. Lékař mne ujistil, že zduření je následkem operace a bulka, kterou jsem nahmatal je drén. Následně jsem si při dalším sprchování opět nahmatal nebolestivou bulku. Při další kontrole 12dní po operaci mne lékař na moji stížnost znovu prohlédl a se slovy " měl jste pravdu, je to ta původní bulka" mi šel vybrat termín na další operaci v celkové anestezii. Nemám v plánu podávat nějakou stížnost nebo něco podobného. Rád bych ale znal názor jiného odborníka na postup tohoto lékaře. Chápu, že i lékař je jenom člověk a není neomylný, ale jedná se o místo o velikosti 5cm a zduření, které je hmatatelné na dotek. Což mne navíc přivádí na otázku: co tedy lékař operoval, pokud zduření, pro které jsem lékaře navštívil mám stále a lékař mi tvrdí, že operace byla úspěšná? Přikládám i lékařskou zprávu. Děkuji za odpověď

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, píštěl v okolí konečníku může mít více výběžků (chobotů). Nelze vyloučit, že došlo k zánětu v některé z těchto chodbiček, která nemusela při operaci být patrná. Bez Vašeho vyšetření se ale nemohu více vyjádřit

Související dotazy

Stav po operaci kostrční píštěle
Dobrý den, před dvěma měsíci jsem podstoupila operaci...
St.p.ope píštele
Dobrý den, muž je po operaci an. píštěle (přes svěrač)...
Svědění konečníku po peraci anální píštěle
Dobrý den, jsem týden po operaci anální píšťele a začalo...
Nezodpovězný dotaz
Dobrý den dne 28.1.17 jsem vám posílala dotaz ohledně...
Boule nad kostrčí
Dobry den, 2.prosince.jsem byl na opraci pistel na...
Operace píštěle v oblasti konečníku, bolest po zavedení elastické ligatury
Dobrý den, jsem po operaci píštěle v oblasti konečníku....

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nepotvrzené těhotenství

Dobrý den mám takový problém, vysadila jsem antikoncepci a po kratší době chtěla...

Nepotvrzené těhotenství

Dobry den jen se chci zeptat s přítelem jsem měla 4krat nechráněný sex 4krát...

Nepotvrzené těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Na konci března jsem vysadila HA a menstruaci...

Nepotvrzené těhotenství

Dobry den, po styku jsem mela prvni mesic menstruaci ,negativni tehotensky...

Nepotvrzené těhotenství

Dobrý den,mám dotaz ohledně slabého krvácení na počátku těhotenství.Byla jsem...

Nepotvrzené těhotenství

Dobrý den, co prosím značí hodnoty těchto hormonů ze 4.DC v příloze? Lze s nimi...

Nepotvrzené těhotenství

Dobrý den . Byla jsem pokousana cizím psem a tak mi doktor předepsal Augumentin...

Nepotvrzené těhotenství

Dobry den. Chtěla bych se poradit..jiz pět let provozuji sex bez ochrany a stále...

Nepotvrzené těhotenství

Dobrý den pane doktore můj problém je ten že jsem nedostala měsíčky naposledy...

Nepoužívání levého oka

Dobrý den, byla jsem s dcerou (5let) na očním vyšetření a paní doktorka mi...

Nepovedená revize

Dobrý den, před 16 dny jsem podstoupila revize děloly po ZT.Dnes jsem byla na...

Nepovedené posunutí menses

DObrý den. Potřebuji si posunout menstruaci. CHtěla bych se zeptat, zda se...

Nepovinné očkování

Dobrý den,mohli byste mi prosím poskytnout radu?Můj dotaz se týká dvou a půl...

Nepoznávám sama sebe

Dobrý den, já jsem bývala člověk plný elánu a optimismu, ale poslední půl rok...

Nepraidelná menstruace

Dobrý den, je mi 32 let, mám dvě děti (obě císařským řezem). Od mládí mám nepravidelnou...

Nepravid. menstruační cyklus

Dobrý den, je mi 44 let, pokud jsem nebrala HO(brala jsem ji dohr. asi 8 let),...

Nepravidelá menstruace

Dobrý den, menstruaci mám od srpna roku 2008. A je mi 13 let. Vím, že to je...

Nepravidelná menstruace - šance otěhotnět?

Dobrý den,chtěla bych vědět vaš nazor.Je mi 22 let a s manželem se snažíme již...

Nepravidelná - častá menstruace

Hezký den, chtěla bych se zeptat, nebo spíš poradit. Dnes jsem byla s přítelem...

Nepravidelná a bolestivá menstruace

Dobrý den,je mi 15 let a menstruaci mám tři roky. Celé ty tři roky mě trápí...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Fordyce's spot


Bolest v podkolenní jamce


Stav po operaci slepého střeva


Křupnutí v zádech


Radiofrekvenční sonda si s křečovými žilami poradí hravě


Kapky vigantol a kanavit


Zmizely příznaky


Chrápání může brzdit růst vašeho dítěte


Genitální bradavice


Preventivní prohlídka


Bolest ve vnějším kotníku




Augmentin nebo Amoksiklav. Jaká antibiotika vybrat?


Problém s menstuací


Zlomenina klíčku


Léčba hemofilie je v České republice velmi bezpečná


Pomůže růstový hormon v boji proti stárnutí?


Neštovice


Astma a imunita


"rozdvojená osobnost"


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×