Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Nepravidelnost srdečního rytmu

Iveta 8.10.2018

Dobrý den, mám tyto stále se opakující stavy, proč vznikají netuším, ale poslední dny je to už fakt stresující. Moje srdíčko si přeskakuje, vynechává, vibruje, prostě jak chce, dnes již pátý den v kuse předtím bylo 9 dnů klid a předtím to trvalo dokonce 15 dnů. Můj tlakoměr mi chvílema ukazuje arytmii, dokonce jednou mi ukázal tep 40, jednou 52, jinak se pohybuje od 60 do 90...Když cítím ránu a nic stane se, že mi třeba arytmii ani neukáže, přitom je vidět, že srdce vynechalo.Přístroj je nový. Večer si beru neurol, krev jsem měla před 14 dny, vše ok, echo v červenci, taky v pořádku, holtra vloni v červenci. kde četné SVES, zcela oj. monotop. VES, jiné arytmie nezachyceny.Letos v březnu pouze oj. SVES a zcela oj. monotopní VES. Teď ale cítím zhoršení trvající i několik dnů, mudr mi udělala EKG, viz příloha, tomu moc nerozumím, sice mně posílá znovu na kardio to zkonzultovat, ale říká, že to mám ze stresu, kdo ho dnes nemá, beru si večer neurol 0,25 a prý bych měla začít AD. Což tomu nerozumím. Tyto problémy mám od loňského července. V R. 2016 jsem měla pna. ataku, kdy jsem brala rok a něco mirtazapin.
Nemůže to srdíčku škodit, ty výkyvy v tepech, vynechávání, probublávání atd? Začala jsem teď chodit i na akupunkturu a chci zkusit bylinky. Ale každou chvíli pociťuji divné sevření ,které jde od žaludku do krku,, je to u toho vynechání, nebo i vibrování srdíčka. Myslím, že pschiku mám rozhozenou spíše z těchto stavů..Jinak Tlak mám kolísavý, někdy 99/70 jindy 160/100, ale většinou se pohybuje od 110-145/68-95...Moc děkuji za radu, info. Hezký den. Iveta

Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková


Dobrý den, Iveto,
děkujeme za Váš dotaz. Obtíže, které popisujete, jsou jistě velmi nepříjemné, ale dají se řešit. Ve Vašem případě bude nutná spolupráce kardiologa a psychiatra. Je potřeba srdíčko zkontrolovat, pravděpodobně i udělat kontrolní monitoraci srdečního rytmu, případně i tlaku. Věřím, že Vás pocity nepravidelnosti rytmu stresují, nicméně právě stres může být možným hnacím motorem oněch nepravidelností. Je to trochu začarovaný kruh, kdy pacienta nelibé obtíže rozrušují a v konečném hledisku natolik stresují, že narůstající stres nelibé pocity ještě zvýrazňuje ( bušení srdce, tlak na hrudi, pocení, zhoršené dýchání, kolísání tlaku apod ). V případě,že kardiolog vyloučí patologie v rytmu ( přičemž je nutné zdůraznit, že určité poruchy rytmu jsou běžným nálezem a nemusejí se nijak léčit), a praktický lékař nenajde jiné příčiny - jako např. onemocnění štítné žlázy či jiné hormonální vlivy - např. při klimakterium ) bude nutné se zaměřit na Vaši psychickou stránku a opravdu je možné, že i mírná dávka anxiolytik či antidepresiv může Vaše obtíže zcela potlačit. Přeji Vám hodně zdraví a hlavně duševní pohody do dalších dní. S pozdravem.

Odpovídá lékař:

MUDr. Branislav Holman

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: Interní ambulance, Praha 3

Dobrý den
Nepravidelnosti, které popisujete jistě nejsou život ohrožující, ale mohou být nepříjemně vnímany. Rozhodně bych zopakoval Holter EKG a dle výsledku se s kardiologem domluvíte jestli se nenasadí symptomatická terapie třeba betablokátory, které mhou zmírnit či snížit četnost extrasystol. Jistě současně řešte psychické potíže.
S pozdravem

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Nepravidelnost srdečního rytmu
Dobrý den, asi před 3 týdny mě začala trápit nepravidelnost...
Porucha srdečního rytmu
Dobrý den mám problém s občasnými zástavami srdce které...
Srdeční rytmus
Dobrý den mám výsledky z holtera potřeboval bych vědět...
Srdeční nepravidelnost
Dobrý den, mám takový komplikovanější dotaz ohledně...
Poruchy srdečního rytmu
Dobrý den pane doktore, chtěla jsem se zeptat na problém...
Vynechávání srdečního rytmu
Dobrý den, mám na Vás prosím dotaz. Občas mívám problémy...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nepravidelnost menstruace při HAC

Dobry den,chtěla bych se zeptat. Před měsícem jsem nasadila HA s prvním dnem...

Nepravidelnost menstruace při HAC

Dobrý den. Před několika dny jsem začala brát antikoncepci Azalia. Trpím na...

Nepravidelnost menstruace při HAC

Dobrý den,beru antikoncepci Verezana již dva roky. Poté co jsme se rozešli s...

Nepravidelnost menstruace při užívání antikoncepce

Dobrý den,mám dotaz..při užíváni antikoncepce Lindinette 20 mi vynechala menstruace.Již...

Nepravidelnost menstruace při zavedeném tělísku

Dobrý den, 2 roky jsem brala hormonální antikoncepci a měla jsem pravidelnou...

Nepravidelnost menstruace, krvácení

Dobry den, mam dotaz, posledni menstruace mi zacala 15.4. 7.5. Jsme s pritelem...

Nepravidelnost menstruačního cyklu

Dobry den, dnes jsem byla na prohlidce ohledne toho, ze se mi stava vlastne...

Nepravidelnost menzes

Dobrý den. Můj dotaz patří do oboru gynekologie. Je mi 48 let, mam tři děti....

Nepravidelnost srdeční akce

Dobrý den, je mi 19 let a dnes jsem byla na preventivní prohlídce, kde mi zjistili...

Nepravidelnost srdečního rytmu

Dobrý den, asi před 3 týdny mě začala trápit nepravidelnost srdečního rytmu....

Nepravidelnost stolice

Dobrý den, je mi 16 let a cca 2 týdny trpím neúplným vyprazdňováním stolice....

Nepravidelnost stolice

Dobrý den. Poslední týdny měsíce mě trápí špatná stolice. Někdy mám čistý průjem,...

Nepravidelnost v menstruačním krvácení

Dobry den, zacala jsem po delsi pauze zase brat antikoncepci (Luisea) pri prvnim...

Nepravidelnost vyprazdňování

Dobrý den, delší dobu mám problémy s vyprazdňováním. Často nejdu na záchod třeba...

Nepravidelnosti stolice

Dobry den,ano jak jsem psala mam uzkou,respektive stuzkovitou stolici,zlutohnede...

Nepravidelnosti stolice

Dobry den. Mam problem se stolici. Rani je v poradku,ale pak behem nekolika...

Nepravidelny a zrychleny tep

Dobrý den Už nějakou dobu pozoruji vysokou tepovou frekvenci, a k tomu mi i...

Nepravidelný ciklus

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda-li je normální, že ve 23. letech se mi...

Nepravidelný cyklus

Dobrý den, přes 6 let jsem užívala antikoncepci Triguilar a menstruaci jsem...

Nepravidelný cyklus

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. je mi 40 let, vždy jsem měla pravidelný cyklus...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Topoření penisu

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, mám takový problém, už když se začnu jemněji...

Hmatná rezistence v levé polovině břicha

Dobrý večer, před 7 dny jsem si nahmatala nějaký útvar v levé polovině břicha...

MRSA v nose a očkování

Dobry den pan doktor, dcerka ma 4 mesiace a z porodnice si doniesla stafylokoka...

Natržení uzdičky penisu

Dobry den Pri sexu s partnerkou se mi natrhla uzdicka na penisu, ale zjistil...

Prothiaden 25


DISH syndrom


Masturbace

Dobrý den, chtěla bych poděkovat panu Dr. Davidu Folprechtu za jeho přívětivou...

Bolest v krku


Chlamydie


Upadnutý nehet, padání vlasů

Vážená paní doktorko Dogoši, ráda bych se zeptala na problém týkající se upadnutého...

Zvýšené protilátky v krvi

Dobrý den.Chtěla jsem se jen zeptat,byla jsem na prvním IVF, které nedopadlo.Chystáme...

Kvasinková infekce u muže


Čištění zubních kanálku


Stafylokok v nose

Dobry den pane doktore,na ORL mi zjistili,ze mam v nose zlaeho stafylokoka,doktorka...

Užívání Letrox 50 a Ketonal forte


Neurol vs.zolpinox

Zdravím, ještě mám na vás poslední dotaz jaký je teda vlastně rozdíl mezi tím...

Kontrastní látka a alergie na ni

Dobrý pane doktore, byla mi před cca 24 hodinama aplikovaná kontrastní látka...

Hlen ve stolici malého kojence

Dobrý den, máme téměř tříměsíční miminko, v posledních týdnech má stolici spíše...

Průjem způsobený rotaviry

Jaká je inkubační doba?Jak dlouho je člověk pro druhé infekční? Může se onemocnění...

Prášky na uklidnění a spaní

Špatně usínám,proto si střídavě beru na večer neurol nebo lexaurin. Někdy ale...

Zavřít reklamu