Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Neprůchodnost tepen a bolesti kyčlí a zad

Iveta . 6.1.2016 redakce uLékaře

Dobrý den, před rokem manžel hospitalizován Ateroskleróza končetinových tepen s gangrénou implantace stentu AIE vlevo pro stenosu. Po roce se bolesti vrátily diagnostikována tromboza laterálního hlubokého žilního kmene bérce 1sin. nasazeny injekce Clexane F1ml po měsíci se přidaly bolesti kyčlí při chůzi ujde cca 100 kroků a má bolesti po 3 měsících výměna injekcí za injekci Zibor 10 k tomu bere ještě tyto léky : Citostazol stada 100mg, Grimodin 300mg, Prestance10mg, suprelip, atoris 20, stacyl 100mg Helicid, léčba trvá již 5měsíců a není vidět zlepšení spíše jsou bolesti větší a pohyblivost omezenější manželovi je 46 let co máme dělat aby se mu ulevilo děkuji za odpověď I.N.

Odpovídá:

MUDr. Veronika Kaššovicová


Dobrý den, po zavedení stentu musí užívat doživotně léky s kys. acetylsalicylovou (tj. Stacyl). Ostatní léky má nastavené orientačně v pořádku (atoris, suprelip, cilostazol, prestance...). Po tromboze žil bérce dáváme léky na ředění krve na 3-6 měsíců. Clexane dáváme většinou jen na začátku a brzy převádíme na warfarin. Někteří pacineti nemohou dostat warfarin - pak necháváme na clexane celou dobu. nevím, zda to není případ vašeho manžela. Po 3-6 měsících děláme kontrolní ultrazvuk (sono) žil a v případě, že je tromboza rozpuštěna, tak léky na ředění krve vysazujeme. Bolesti kyčlí nesouvisí s trombozou. Ale pokud ujde jen 100m, možná se ucpal ten stent zavedený před rokem - to se dá zjistit na ultrazvuku (sono) tepen, eventuelně CT angio tepen. Ale také to může být jen prostá artroza kyčlí - to by ukázal rentgen kyčlí. Zeptejte se lékaře, který předepisuje Clexane, zda by nešlo užívat nějaké tabletky. A poptejte se na kontrolní ultrazvuk žil, pokud ještě kontrolní nebyl proveden, lze současně provést i ultrazvuk tepen - musí to ale lékař napsat na žádanku. Přeji hodně zdraví

Související dotazy

Bolest kolenou, kyčlí a zad
Dobrý den.... trápí mě bolest kolenou a zad a v poslední...
Bolest kýčlí
mám artrozu kyčlí a poslední dobou ujdu jen pár metrů...
Bolest kyčlí
Dobry den chtel bych se zeptat ohledne meho problemu...
Píchání v kyčli
Dobrý den, dělám sportovni aerobik a nedávno mě začalo...
Bolest zad
Dobrý den, ráda bych se zeptala na Váš názor. Cca...
Bolest kýčlí
Dobrý den Starým se uz4rokem o nemohoucí maminku.prozivam...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nepruchodna mocova trubice pri erekci

Dobry den, mam takovy drobny problem s nepruchodnosti mocove trubice pri erekci,...

Neprůchodné vejcovody

Dobrý den. Mám neprůchodné vejcovody(saktosalpinx) a budu podstupovat IVF. Je...

Neprůchodné vejcovody, možnost otěhotnění

Dobrý den pane doktore chtěla bych se zeptat po operaci mi bylo zjištěno nepruchodnost...

Neprůchodnost slzných cest

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, na neprůchodnost slzných cest u dospělého....

Neprůchodnost střev

Dobrý den, před několika dny jsem prodělala operaci srůstů na střevech, které...

Neprůchodnost střev

Dobrý den, mám dotaz. Mám 5 letou dceru, která byla operována po narození (illeus),...

Neprůchodnost střev

Dobrý den,mám syna,kterému v 17 letech/nyní je mu 32/ vzali 40cm střeva/skřípl...

Neprůchodnost střev

Dobrý den, mám takový problém. Mé obtíže začali asi před týdnem, kdy se mi...

Neprůchodnost střev po operaci oboustranné tříselné kýly

Dobrý den, před 2,5 lety jsem prodělal laparoskopickou operaci oboustranné tříselné...

Neprůchodnost střev, zácpa

Dobrý den! Chtěla jsem se vás zeptat na názor. Bydlíme v jednom domě s osmdesátiletým...

Nepruchodnost vaječniku

dobry den chtela jsem se zeptat snazime se s partnerem o mimco uz 8let byla...

Nepřehledné plicní hily

Dobrý den, Mamka přítele byla cca 3 týdny nemocná, kdy jí její lékařka předepsala...

Nepřekonatelná únava

Dobrý den Obracím se na Vás s následujícím problémem, který se netýka mě, ale...

Nepřekonatelný strach

Dobrý den. Zajímala by mne jedna věc. Když člověk má strach ze zubaře-už při...

Nepřestávající bolest v krku (bez mandlí a po antibiotikách)

Dobrý den, už je to rok, co jsem byla na operaci krčních mandlí. Mívala jsem...

Nepřestávající kašel

4 letý syn má problém s vleklým nekončícím kašlem. Před 2,5 měsíci onemocněl...

Nepřestávající krvácení po porodu

Dobrý den, je mi 28 let, jsem po porodu svého prvního dítěte. Mám diagnostikovanou...

Nepřestávající průjem

Dobrý den, manžel (28 let) užívá lék na podporu funkce jater Lagosa, je to asi...

Nepřestávající průjem

Dobrý den, píšu za přítele. Před 4 týdny byl v hospodě, kde si dal asi 10piv...

Nepřetažená předkožka

Dobrý den,prosím chci se zeptat,pětiletý syn nemá stále přetaženou předkožku,uvolňuje...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bulka na hrudi


Odstranění pihy


Recidivující herpes a Wobenzym

Dd, ve Vasi poradne jsem se docetla, ze pri opakujicim herpesu ze stresu se...

Zlomenina krčku mívá fatální následky. Proč ale tak často?


Bechtěrevova choroba


Hnědý výtok


První menstruace


MUDr. Ladislav Vítek

Ordinace rehabilitační

Nestárnou vaše cévy příliš rychle? Nechte si zjistit jejich věk!


Strach z otěhotnění po nasazení antikoncepce


Zlomenina kosti člunkové a ortéza


Kozni vyrustky


Mdloby, zalehlé uši, bolesti na temeni


Tenisový loket


Borelioza


Užívání antikoncepce a otěhotnění


Nepříjemný pocit od žaludku


Natrzena slacha, vazy

Dobry den pani doktorko, jiz mesic me trapi bolest lytek, zacalo to jezdenim...

Bolest třísla a boule na penisů


Stimulace a zvětšní prsů


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×