Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Nevolnost, palpitace, motání hlavy

Srdce a cévy Jitka 14.10.2020

Dobrý den, jak již uvidíte v lékařské zprávě, tak mám problém s motanim hlavy.
Za cca 3 měsíce jsem zhubla úpravou jídelníčku a každodenním cvičením cca 15kg, v pátek večer jako každý den, jsem se rozhodla cvičit. Dala jsem si spalovac a carnitin jako každý den, jenže sem cvičila asi 2 minuty a začala se mi extrémně motat hlava, ze sem nebyla schopna ani vylézt na gauč ze země. Okamžitě jsem si měřila tlak a měla jsem cca 98/64.. Toto motani hlavy bohužel trvalo až do dneska s tím, ze dneska to vyvrcholilo to podoby, ze jsem asi na chcilku i omdlela (jsem doma sama s 17mesicni dcerou) pamatuju si, ze se mi začalo motat hlava, pískat v uších, měla jsem studeny dlaně a chodidla, a mravencilo mě v rukách, bušení srdce sem také měla. Zavolala jsem příteli ať přijede z práce domu. Jela sem na urgentní příjem, popsala problém, lékař mi změřil tlak a vyšel mi 142/90.. to absolutně nechápu, jakto ze tak vysoký... naměřili ekg, a odebrali krev. Prohlédl mě a shledal, ze jsem v poradku..Ekg v pořádku také a odbery krve prý v pořádku, kromě nějakého ukazatele štítné žlázy- to jsem prave moc nepochopila. Nějaké zvýšené hormony u štítné žlázy.
Zítra mám dojít k obvodnimu lékári na další odbery pro nějaké vyloučeni hormonu u štítné žlázy a prý na nějaké další vyšetření. Víc mi k tomu neřekli, já jsem zmatená, protože teda vůbec nevím, co mi vlastně je, proč musím na další odbery, když mi je dnes dělali.. a jak souvisí 5 denní malátnost, motani hlavy, bušení srdce, atd (všechny příznaky co jsem popsala) se stitnou zlazou... teď mám strach, co mi vlastně je. Někdy mám i bodavou bolest mezi prsy na levou stranu, to jsem lékaři také rekla, on mě tam parkrat zmacknul, což mě extrémně bolelo a řekl, ze to vypadá na nějakou blokádu v hrudníku nebo zádech. Ze to od srdce není, ze od srdce jsou jiné problémy.
Opravdu nevim, co si o tom mám myslet.
Prosím, rozumíte tomu, můžete mi napsat nějaky konkrétnější verdikt?
Nebo nenapadá vás osobně, co by mohlo stát za tímto motani hlavy? Ze by rychla ztráta na váze? Nebo něco jiného...
Ještě mě napadlo, zda to nemá souvislost třeba se špatným lymfatickym systémem? Jsem na listopad objednána na vyšetření lymfy v levé noze v lytku. Jelikož mě toto lytko pořad bolí ale tromboza byla 2x vyloučena (ultrazvukem).
Mockrát děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Igor Romanko

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den Jitko. Podle zprávy neměli lékaři na mysli onemocnění šítné žlázy, ale přištítných tělísek. Doporučili Vám doplnit všetření hormonu přištítných tělísek. Zřejmě je k tomu vedla zvýšená hladian vápníku, kterou u Vás zachytili. Hyperparathyreóza - zvýšená aktivita přištítných tělísek, je jednou z možných příčin zvýšené hladiny vápníku. Ale není jediná. Nemá smysl se zde rozebírat v dalších příčinách. Zároveň se u Vás zjistila hladina albuminu 51, což jehodnota na horní hranici normy. Některé laboratoře ji mohou označit ještě za normální, u jiných je již zvýšená. Tento údaj má význam v tom, že zvýšená hladina albuminu se zpravidla vždy ukazuje na sníženou hydrataci organismu. Při zvýšené hladině albuminu se falešně zvyšuje i hladina vápníku. Tím pádem může být výsledek zkreslený. Z mého pohledu bych předtím, než se pustím do vyšetřování dál, zopakoval odběr, aby se zvýšená hladina vápníku potvrdila/ vyvrátila. Bude záležet na Vašem praktickém lékaři. Epizoda, kterou jste prodělala, může mít vícero vysvětlení. Nemám jak shodnotit, jestli dodržujete dostatečný pitný režim při pravidelném cvičení. Možná není dostatečný, i když se Vám zdá, že ano. Váhový pokles 15 kg za 3 měsíce může být pro organismus drastický (na druhou stranu dobrý výkon). Záleží na tom, jak se provádí. V určitém bodu může dojít k vyčerpání rezerv. Pokud máte za sebou náročný den, nizší příjem stravy a tekutin, může fyzická aktivita vyvolat paradoxně poklest tlaku - a obtíže, které popisujete. Tlak se pak může upravit a návštěva pohotovosti jistě přispěje k jeho zvýšení. Nicméně, nelze vyloučit, jestli u Vás zrovna v tu chvíli neproběhla srdeční arytmie. Která pak mezitím odezněla a na urgentním příjmu se již nic nezachytilo. Takové stavy se občas stávají. Nevýhodou pro pacienta je to, že mu zdánlivě nic není. a ono skutečně není do chvíle, než se objeví další "ataka." Pokud dojde k poklesu tlaku, ztrátě vědomí nebo nevolnosti v návaznosti na fyzickou námahu,je dobré k tomu podle mého názoru přistupovat obezřetně a provést odborné vyšetření. Kardiologické vyšetření bych viděl jako přínosné. Konzultujte svého praktického lékaře. V případě zhoršení obtíží vyhledejte akutní ošetření.

Související dotazy

Motání a bolest hlavy, nevolnost, únava
Dobrý den, mam již delší dobu tyto.potíže: motani hlavy,...
Časté motání hlavy
Dobry den, pred casem jsem trpel motanim hlavy, kde...
Motání hlavy
Dobry den. Uz vice jak 2 mesice se mi mota hlava prakticky...
Motání hlavy
DOBRÝ DEN, UŽ DELŠÍ DOBU MĚ OBTĚŽUJE MOTÁNÍ HLAVY....
Nesoustředěnost, stres, motání hlavy
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co můžu udělat abych...
Motání hlavy
Dobrý den, asi přes rok trpím motání hlavy, hučení...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nevolnost, motání a mírná bolest hlavy.

Dobrý den, přítelkyni už asi 4 dny trápí nevolnost, motání hlavy s mírnou bolestí....

Nevolnost, motání hlavy

Dobrý den, posledních 7 měsíců mi je nevolno, projevuje se motání hlavy a někdy...

Nevolnost, motání hlavy

Dobrý den. Už nějakou dobu se mi stává, že se mi začne točit hlava, je mi na...

Nevolnost, motání hlavy,mžitky před očima

Dobrý den. Včera ráno kolem šesté hodiny jsem zvracela. Včerejšek jsem celý...

Nevolnost, možné těhotenství ?

Dobrý den, před cca 3 týdny jsme měli s přítelem nechráněný sex (přítel před...

Nevolnost, nadýmání

Dobrý den, už pár dní mě trápí pocity na zvracení, pocit neustále nafoukleho...

Nevolnost, návaly

Dobrý den, téměř před rokem, se změnou vedení v práci a tím i s nástupem "tvrdšího"...

Nevolnost, nazelenalá moč

Dobrý den, již asi týden se v noci budím s tím, že je mi nevolno od žaludku,...

Nevolnost, nechutenství, zhoršení stavu

Dobrý den, asi před dvěma měsíci jsem měla dvoudenní nevolnost - pocit na...

Nevolnost, nervozita a bolení břicha

Dobrý den, už dva měsíce je mi špatně od žaludku. Nejdříve to začalo tím, že...

Nevolnost, plynatost

Dobrý den, cca od počátku měsíce září trpím nevolností, plynatostí. Tomuto setrvalejšímu...

Nevolnost, pocení, občasné točení hlavy

Dobrý den. Mám poslední dny problémy s nevolností. Je mi špatně od žaludku,...

Nevolnost, pocit knedlíku v krku, nechuť k jídlu

Dobrý den, Je mi 17 let a poslední 3 týdny mám problémy s jídlem.Trápí mě nevolnosti,pocit...

Nevolnost, pocit na omdlení

Dobrý den, mám velice nízký tlak, ale praktická lékařka mi říká, že na léčbu...

Nevolnost, pocit na zvacení, dlouhodobá bolest hlavy

Dobrý den, přítelkyni trápí už asi týden bolest hlavy okolo spánků nebo v zadní...

Nevolnost, pocit na zvracení

Dobrý den, byla jsem více jak před měsícem na dovolené na Slovensku, jedla jsem...

Nevolnost, pocit na zvracení

Dobrý den, mám takový problém. Je mi 15 let a trpím každodenními nevolnostmi....

Nevolnost, pocit plnosti

Dobrý den- již dva roky mam pocit balonku pod pravým žebrem/dost často/ není...

Nevolnost, porucha soustředěnosti...

Dobrý den, přesněji nevím kam tento problém zařadit, ale mám ho už poměrně dlouho....

Nevolnost, potíže se stolicí

Dobrý den, na konci července jsem byla týden na dovolené v Chorvatsku. Vše bylo...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Alergie na PPD

Dobry den, mela bych velkou prosbu respektive dotaz.....kozni lekar mi nasel...

Potíže s trávením

Od roku 2010 mám potíže s trávením různých potravin např. luštěnin, hub, ořechů,...

Vynechání menstruace

Dobrý den, je mi téměř 30, neberu hormonální antikoncepci (kvůli Leidenské mutaci),...

Brnění malíku u nohy

Dobrý den, dříve to bylo občasné, nyní skoro trvalé. Brní, mravenčí mě malík...

Neustálé obtěžující říhání

Dobrý den, v poslední době mám pořád pocit, že mám v žaludku moc vzduchu, jde...

Pád na kole na zápěstí


Hyperintenzní ložiska v bílé hmotě


Osteochondrosa disku L5/S1

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně mé páteře. Je mi 17 let. 17.9....

Výsledky toxoplasma

Dobrý den, chtěla jsem Vás poprosit o konzultaci nad výsledky vyšetření toxoplasmosy....

Ucpaný nos

Dobrý den,tři týdny po covidu a mám šíleně ucpaný nos,Covid u mě trval 10 dní...

Status cribrosus bazálních ganglií

Dobrý den, po vyšetření CT mozku, které mi lékař pro jistotu objednal, po mých...

Po vytržení zubu výplach peroxidem


Nízká hladina železa


Dalacin C


Tinnitus

Dobrý den, od června loňského roku jsem začla mít problémy s levým uchem, začaly...

Užívání Picoprepu

Dobrý den, ještě navazuji na předchozí dotaz, ve středu jdu na sigmoideoskopii...

Odsun menstruace

Prášky na oddaleni menstruace Dobrý den, jedeme na dovolenou k moři a mam dostat...

Potíže s trávením

Dobrý den, už cca měsíc mě trápí potíže s trávením. Častější nutkání na stolici,...

Naražená pata


Adenom nadledviny

Dobrý den pane doktore,jsem po retroperitoneoskopické adrenalektomii pro adenom...

Reklama