Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Nitky krve ve sputu

Plíce, dýchání Michaela 14.12.2020

Dobrý den, mám již delší problém se zády a se zažíváním. Bolest zad je zejména nalevo pod lopatkou, mezi zebry a v právo pod lopatkou. Zažívání se zdá od začátku být rexlux, ale na gastroskopii nebyl před cca 4 měsíci potvrzen. Bojuji s tím už půl roku a byla to každodenní záležitost až se mi konecne asi před 10ti dny stav zlepšil a to po užívání kapek odkyselení od dr. Popov a užívání octu s medem každý den skleničku půl hodinky před jídlem. Bývám hodně zahleněná, což přičítám také refluxu. Odbourala jsem normální mléko a piji bezlaktozove a zda se mi, že mi to také pomohlo. Inhibitory ptotonove pumpy (emmaneru) a Kinito, jsem brala chvílku na začátku mých problémů, protože mi to předepsala obvodní lékařka, ale přišlo mi, že je mi po tom ještě hůř a začala mě bolet i hlava a měla jsem střevní problémy, takže jsem to přestala brát a vydala se přírodní cestou. Celý můj problém se zažíváním i bolesti zad vznikl v době, kdy jsela stres kvůli pandemii a strachu o své blízké a možná i kvůli tomu, že jsem se snažila zbavit bolesti zad léky proti bolesti, které mi predepisovala doktorka a byly to silne léky jako třeba Dorsiflex, Diclofenac a další. Normálně léky neberu skoro nikdy a žádné, takže na žádné nejsem zvyklá a mozna jsem si tím nějak narušila trávení atd. Navic mi bohužel nic z toho ani fyzioterapie nepomohlo. Záda se až po půl roce výrazně zlepšily a zažívání také. Říkám si, že to má možná spojitost. Už jsem četla mockrát, že bolest zad a reflux jsou provázané problémy. Před půl rokem jsem podstoupila nejen gastra i rtg plic, vyter z krku, crp, krevní testy a a další, vše bylo v pořádku. Kvůli čemu hlavně píši je to, že jsem asi před 2 měsíci při ranním zahlenění vykašlala asi 2 nitky krve. Takové světle červené barvy, jako je čerstvá krev. Další měsíc nebo dva byl klid a vykaslavala jsem zase jen obvyklé průhledné nebo bílé hleny a dnes ráno se to stalo znovu. Nejprve jsem vykašlala žlutý asi půl cm velký kousek hlenu a poté jsem zakaslala znovu a vykašlala zase vlasecku krve. Jinak se mi to zahlenění v posledních dnech výrazně zlepšilo a měla jsem z toho radost, ale ta nitka krve mě znepokojila. Myslíte, že to může být něco vážnějšího? Kam bych si s tím prosím měla zajít? Děkuji mockrát za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jarmila Aseemová


Dobrý večer paní Michaelo.
Píšete, že máte problémy se zády a tzv. refluxem. Udáváte, ž...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Nitka krve ve sputu
Dobry den, je mi 36let, jsem nekurak, bez zdrav. problému....
Krev ve spůtu
Dobry den, je mi 36let, jsem zdrava, nekourim, NEKASLU,...
Vdechnutí nitky
Dobrý den. Ve čtvrtek 26.3. jsem omylem při šití a...
Hemophilus ve sputu
Dobry den byla mi zjistena bakterie Hemophilus ve...
Krev ve sputu
Dobrý den, mám chřipku a silnou rýmu, jsem zahleněná....
Krev ve sputu
Dobrý den, 5 let jsem byl kuřákem elektronické cigarety....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nimesil a jeho bezpečnost

Dobrý den, omlouvám se za tento dotaz, ale dostala jsem od mého lékaře Nimesil...

Nimesil a odběr plazmy

Dobrý den, mám bolestivou menstruaci a pan doktor mi předepsala Nimesil. Můžu...

NImesil a riziko infarktu, mrtvice

Dobrý den. Ráda bych se zeptala,zda mohu bez obav užít lék Nimesil,když mám...

Nimesil a těhotenství

Dobrý den, dnes mi bylo u lékaře sděleno, že mám zánět sedavého nervu. Lékař...

Nimesil a Warfarin

Nimesil mi velmi dobře zabírá na bolesti kyčlí - užívám jen přibližně 2x týdně...

Nioxin

Dobrý den, mohu používat nioxin v 17cti letech? Ptám se z toho důvodu že obsahuje...

Nisseris meningitidis B

Dobrý den, před týdnem jsem byla na "ušním, nosním, krčním" s tím, že mě bolelo...

Nit

Dobrý den. Jsem 25 dní po laparoskopickém odstranění žlučníku. V pupku v místě,...

Nitě ze stehu v pupíku

Dobry den,jsem měsíc po laparoskopické operaci a před týdnem jsem zjistila,že...

Nitka krve ve sputu

Dobry den, je mi 36let, jsem nekurak, bez zdrav. problému. V rodině žádna rakovina....

Nitky v moci

dobry den, rada bych se zeptala, vsimla jsem si na kalhotkach droboulinke cervene...

NITRO

Dobrý den. Mohu využívat přípravek 1x za den , když mám amputaci nohy ? Jedná...

Nitrodelozni telisko

Dobry den, pred 14 dny jsem si nechala zavest telisko. Nejprve jsem ty dratky...

Nitrodelozni telisko

Dobry den.Jiz skoro mesic mam zavedene nehormonalni telisko.Od te doby stale...

Nitrodelozni telisko

Dobry den.Pred 2mi dny mi bylo zavedeno nitrodelozni telisko..Pani doktorka...

Nitrodelozni telisko

Dobry den, chtela bych se zeptat, pred 14 dni jsem si nechala dat nehormonalni...

Nitrodelozni telisko

Dobry den, chtel bych se zeptat, zdali je sex pri menstruaci s nitrodeloznim...

Nitrodelozni telisko

Dobry vecer.Muzete mi prosim podrobneji vysvetlit muj dotaz ,na to ze mi vlakna...

Nitrodelozni telisko

Dobry den, pritelkyne si chce nechat zavest nitrodelozni telisko, ale bojime...

Nitrodelozni telisko

Dobry den, jsem 7 tydnu po porodu a jelikoz nesnasim HA, premyslim nad zavedenim...