Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Oči

Hana S. 19.5.2016 redakce uLékaře

Dobrý den.Ačkoli jsem tento dotaz zadávala v sekci "oči", bylo mi odpovězeno praktickým lékařem. Prosím proto o odpověď očního lékaře. Děkuji. Kvůli potížím za šera jsem absolvovala Mesotest. V části testu, kdy vedle kolečka svítilo světylko jsem nebyla schopna zaostrit a později bylo kolečko pouze šedé a písmenko C nebylo vůbec vidět. Lékař mi k tomu nic neřekl, pouze do zprávy napsal, ze test nebylo možné udělat, ze vše vidím sedě a nerozeznam kolečko. Znamená to tedy, ze jsem tzv. Seroslepa? OCT je vporadku. Děkuji za odpověď

Odpovídá:

MUDr. Helena Štrofová

Specializace: Oční lékařství Pracoviště: Vidente Vinohrady s.r.o.

Dobrý den, je otázka, zda byl test spravně vysvětlen. Pokud není výsledek, nelze říci, zda a kde je problém. Plno lidí je šeroslepých, a to je dáno např. refrakční vadou, světlou duhovkou, změnami na sítnici...ad.Pokud se toto vyloučí, pak teprve přistupujeme k Mesotestu. S pozdravem.

Související dotazy

Oči
Dobrý den, ráda bych se zeptala na problém u půlročního...
Oči
dobrý den mám nateklý obličej a hnisají mi oči a mám...
Oči
Prosím Vás o radu, mohu si nechat udělat pernamentní...
Oči
Dobrý den,v loňském roce ve věku 62 let jsem podstoupila...
Canesten a oči
Dobrý den, pokud se mi trochu krému Canesten dostane...
Oči
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Občas se mi stává,...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Ocni kapky Lacrisyn

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mohu používat v těhotenství - 9. týden,...

Ocni kapky Luxfen

Dobry den, jiz nekolik let (cca 8) kazdodenne uzivam ocni kapky Luxfen na zvyseny...

Ocni oblouk

Dobry den,nedavno jsem pokladala dotaz ohledne tlaku oka. Muj problem je spise...

Ocni tlak a nocni smeny

Dobrý den, chtěla bych vědět, jestli když mám vysoký tlak v očích, tak jestli...

Ocni uraz-regenerace

Dobry den je to 3 mesice co jsem byl nechtene dloubnuty do leveho oka. Byl jsem...

Ocni zanety

dobry den, jiz 5x za sebou jsme mela antibiotika do oci po nalezu stafilokoka...

Ocny tik pretrvavajuci uz 3 mesiace

Dobry den, zhruba pred 3 mesiacmi mi zacal ocny tik, ktory bol sprevadzany sýlnym...

OCT

Dobrý den, chtěla bych znát váš názor o tom to OCT může jít o zánět zrakového...

OCT RNFL a nasledny glaukom

DObry den asi pred ctyrmi mesici jsem podstoupil vysetreni oci na OCT a bylo...

Očekávaná menstruace

Dobrý den je mi 15 a 16.12 2016 jsem měla první menstruaci druhou jsem měla...

Oči

Dobrý den.Již dva roky mám problémy s očima.Hlavně po ránu oči svědí,slzí a...

Oči

Dobrý den Chtěla by jsem se zeptat jestli mám jít k očnímu lékaři,když někdy...

Oči

mam pořad leskle oči prosím co to znamená?

Oči

Pane doktore,používám umělé slzy,ale přesto ráno mám "zalepené" oko. Lékařka...

Oči

Dobrý den ,chtěla bych se zeptat často mě slzi oči a tak je vysušuji štětičkama...

Oči

Dobry den mam jiz treti den strasne bolesti oci ktere jdou do hlavy ktera me...

Oči

Dobry den. Uz jsem psala ale tady mam lepší fotografii. Mam v bělmu malou bílo...

Oči


Oči

Dobrý den, chci se zeptat zda je normální když je slunce za mrakem a když jedu...

Oči

Krásný den :-) chci se zeptat čím vším se dají zkazit oči... Bojím se totiž,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Velikost penisu

zdravím, mám o proti svým vrstevníkům o hodně větší penis.Při erekci 17,5 cm...

Bolesti břicha, slinivky, malabsorpce


MUDr. Jiří Hlaváček

Ordinace lékaře specialisty - kardiologie

10 denní obtíže

Dobrý den, mám takový problém. Již 10 dní každé ráno mám 2x až 3x průjem. Během...

Co prozradí jaterní testy?

Prokázat hepatitidu je možné několika způsoby. Jedním z možných signálů, že...

Hnisající ložiska

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat - už si poslední dobou nevím rady. Asi před...

Proč nemužu otěhotnět

Je mi 30 let a s otehotnenim sem nikdy zadny problem nemela ,mam dve zdrave...

Stav po operaci kostrční píštěle

Dobrý den, před dvěma měsíci jsem podstoupila operaci kostrční píštěle (byla...

Bílý hrudkovitý výtok

Dobrý den, asi před měsícem jsem vysadila antikoncepci, která mi nevyhovovala...

MUDr. Milena Cabalková

Ordinace praktického lékře pro dospělé

MUDr. Danuše Hlásenská

PL pro děti a dorost, homeopatie

Krevní skupina

Dobrý den,chci se zeptat zda je možné,aby mělo dítě jinou krevní skupinu než...

Uzliny v třísle

Dobrý den, zhruba před týdnem jsem měla zvýšenou aktivitu při níž jsem si natáhla...

Gynekomastie z prohormonu

Dobry den, uzival jsem 7 tydnu adrenosterone (prohormon) v davce 800mg (nemel...

Pseudocysta

Dobrý den, bohužel na svůj dotaz nedokáži najít adekvátní odpověď v literatuře,...

MUDr. Marie Švrčková

Odborná kožní lékařka

Kouty,řidnutí vlasů

Dobrý den paní doktorko chtěl bych se zeptat zda existuje nějáká obrana proti...

Vysvetlenie diagnózy

Dobrý deň, chcem sa opýtať čo znamená lekársky záver : - polyartralgie a polyt....

Bolest v pravém podbřišku a varleti


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×