Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Očkování Pediacel 2+1

Anna . 8.4.2014

Dobrý den paní doktorko, syn byl očkování první dávkou Infanrix Hexa v 9 týdnech. Pro zdravotní problémy (poruchy chování, apatie, encefalický pláč - ještě půjdeme k neurologovi) bychom rádi přešli na šetrnější Pediacel a zkrácené očkovací schéma 2+1 (Hepatitis bychom doočkovali zvlášť). Rádi bychom také druhou dávku co nejvíce (o 5 až 6 měsíců) odložili. Je to možné? Naše lékařka nám tvrdí, že už nelze přejít na jinou vakcínu, navíc ani Hexou, ani Pediacelem nelze očkovat ve zkráceném schématu a nejdelší možný rozestup mezi dvěma dávkami je 2 měsíce. Po jejím uplynutí bychom museli očkovat znovu. Je to opravdu tak, nebo máme i jiné možnosti? Děkuji za odpověď, Anna

Odpovídá:

MUDr. Hana Ševčíková

Specializace: Vakcinace a cestovní medicína Pracoviště: Avenier, a.s., Centrum očkování a cestovní medicíny Ostrava - Hornická poliklinika

Dobrý den, paní Anno, plně chápu, že jako maminka chcete pro své dítě to nejlepší a že Vás zaskočila nežádoucí reakce po podání 1. dávky Infanrixu hexa. Rozhodnutí o dalším očkování náleží plně do kompetence Vašeho pediatra. Je potřeba pečlivě vyhodnotit průběh reakce po očkování a určit, zda byla skutečně tak závažná, že brání v pokračování očkování zvolenou vakcínou, která pro Vaše miminko představuje účinnou ochranu proti možným rizikům. Je otázka, na kterou ze složek vakcíny Vaše dítě zareagovalo a zda volba vakcíny Pediacel by tuto situaci vyřešila. Pediacel neobsahuje složku, která vyvolává ochranu proti virové hepatitidě typu B, má ale například o něco bohatší složky, které vyvolávají tvorbu protilátek proti černému kašli. Schémata 2+1 a 3+1 jsou možnosti, které stanovuje výrobce u obou vakcín s tím, že za ideální a ověřené se považuje odstup 1-2 měsíce mezi dávkami základního očkování. Rozvolnění tohoto schématu na odstup 5-6 měsíců může vést k situaci, že se protilátky nevytvoří v dostatečné míře a očkování nebude účinné. Kromě doporučení výrobce je třeba také ze strany pediatra a Vás respektovat postupy platné při očkování v ČR, uvedené ve vyhlášce, vztahující se k pravidelnému očkování dětí, je podporováno schéma 3+1. Podporuji názor Vašeho pediatra ve smyslu, že není ideální, je-li možné se tomu vyhnout, kombinovat v rámci základního očkování vakcíny Inafnrix hexa a Pediacel. Věřím, že poté, co dobře společně uvážíte zdravotní stav Vašeho miminka, názor pediatra a neurologa, podaří se Vám najít uspokojivé řešení. Nejdůležitější je, aby Vaše miminko bylo zdravé a díky očkování nebylo ohroženo riziky, proti kterým očkování chrání. V současné době, kdy se opět rozšířil v české populaci černý kašel, jsou to právě kojenci, kteří jsou touto vracející se nemocí nejvíce ohroženi. Přeji Vám a Vašemu miminku hodně zdraví.

Související dotazy

Posunutí očkování hexavakcínou 2+1
Dobrý den, prosím o informaci, zda je možné v případě...
Očkování dětí- Pediacel
Dobrý den, mám dotaz ohledně vakcíny Pediacel....
Pediacel 2+1
Dobrý den, v polovině prosince bude mému synovi...
Očkování hexavakcína a prevenar schema 2+1
Dobrý den, dcera 16.měsíců ze zdravotních důvodů měla...
Očkování
Dobrý den, potřebovala bych poradit s očkováním....
Pediacel 2+1 ve 4 mesicich
Dobry den, budeme ockovat sveho temer 4-mesicniho syna...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Očkování na tetanus

Dobrý den, jsem ročník 1987 a naposledy jsem byla očkovaná proti tetanu v červnu...

Očkování na tetanus pro seniory

Dobrý den, můj 73 -ti letý otec odmítá být přeočkován na tetanus. (trpí depresema...)...

Očkování na žloutenku

Dobrý den, můj 4 letý vnuk bere sirup OSPEN.Za jak dlouho po dobrání může být...

Očkování na žloutenku

dobrý den, existuje očkování proti žloutence C? Měla jsem styk s klukem se žloutenkou...

Očkování nedonošenců

Prosím, chtěla bych se zeptat na očkování Prevenarem a Hexavakcínou u mého syna....

Očkování neštovic

Dobrý den.Mám syna 14měsíců,ráda bych do konce roku opět otěhotněla.Neprodělala...

Očkování neštovice

Dobrý den, syn 3 roky je očkován proti planým neštovicím vakcínou Priorix-Tetra....

Očkování novorozenců proti TBC

Dobrý den, chtěla jsem se Vás zeptat na Váš názor ohledně očkování novorozenců...

OČKOVÁNÍ NOVOU VAKCÍNOU proti menigokokovi B

DOBRÝ DEN, CHTĚLA BYCH SE ZEPTAT NA OČKOVÁNÍ NOVOU VAKCÍNOU NA OCHRANU PROTI...

Očkování obecně

Dobrý den, v poslední době často cestuji. Má poslední destinace se nachází v...

Očkování Pediacelem

Dobrý den, mám desetitýdeního chlapečka a ráda bych ho očkovala Pediacelem....

Očkování pl. neštovice, prevenar13

Dobrý den, dcera byla očkována Prevenarem 7 ve třech dávkách do půl roku věku,...

Očkování pneumo 23

dobrý den mám3 letou dceru, jako 1 letá bylo očkována prevenarem, v posledních...

Očkování pneumokok

Dobrý den, zajímá mne, zda dítě, které bylo před půl rokem očkováno prevenarem...

Očkování pneumokok

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat,můj syn 4 roky,začal chodit...

Očkování pneumokok

Dobrý den paní dokotrko,děkuji za velice rychlou odpověd.Ještě se zeptám,slyšela...

Očkování pneumokok po 1.1.2010

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak mám postupovat v případě, ža mám zájem...

Očkováni po antibiotikach

Kdy je možné očkovat po antibiotikach?synovi jsou tři měsíce,měl zánět průdušek...

Očkování po dobrání ATB

Dobrý den, minulý týden jsem prodělala bakteriální angínu. Léčena jsem byla...

Očkování po konizaci

Dobrý den, je mi 36 let a jsem po konizaci, měla jsem cytologický nález HSIL....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Brnění rukou

Dobrý den,už jsem dostala odpověď na otázku ohledně bederní páteře.To však není...

Bolest a otok prsu


Bolest v krku a kašel

Dobrý den přítelkyně má zánět akutní zánět hrtanu a průdušnic.. Dostala antibiotika...

Otok nohy po odřenině

Dobrý den. Mel jsem nehodu na motorce v Thajsku. Odrel jsem si celou nohu...

Výtok

Dobrý den, chtěla jsem ze zeptat jak dlouho trvá hustý,hojný, bílí výtok po...

Mravenčení ve tváři

Dobrý den o víkendu jsem ležela a nahřívala krční páteř strašně mě bolela.Bolest...

Bolest očního oblouku

Dobrý den, chci se prosím zeptat. Asi týdne mám drobný problém s očima. Občas...

Bolest zad

Dobrý den chtěla bych se zeptat na správnost léčby a váš názor,Již delší dobu...

Bolest břicha po cvičení

Dobry den pred par dny jsem zacala cvicit uz jsem prestala protoze me zaclo...

MUDr. Petr Brautferger

Stomatologická ordinace

Bolest kolena

Dobrý den,už asi 4 měsíce mám bolesti kolena,nejvíce to bolí když třeba sedím...

Postinor

Dobrý den, měla bych na Vás menší dotaz. V pondělí jsem měla týdenní pauzu(menstruační)....

Osm důvodů, proč opravdu nejíst fastfood

Rychlé občerstvení často obsahuje příliš mnoho kalorií a naopak málo výživných...

Bolest kolene po artroskopii




Extrasystoly


Zánět?

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, jestli byste mi mohla nějak poradit, případně...

Artróza

MAM ARTROZU 4 STUPNE CO PRO ME OBNAŠI VISKOSU PLEMENTACI DO KOLEN JSEM...

Zákalky

Dobrý den - trpím cca 4 týdny problémem ve sklivci - rychlý vznik velkých prstencových...

Častá menstruace

Dobrý den , jsem pět měsíců po porodu a plně kojím 2 .září jsem dostala svou...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×