Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Oční

Oči Jana 27.6.2016

Dobrý den,
mám dotaz ohledně škodlivosti skeneru (tedy záření z něj). Syn s kamarádem bohužel neměli lepší nápad, než si naskenovat obličej, takže se podívali očima do záření ze skeneru. Viděli prý červené a zelené šmouhy. Mám se obávat poškození očí? Co by se mohlo stát? Máme jít na oční?
Moc děkuji.

MUDr. Alena Malíková
Odpovídá lékař:

MUDr. Alena Malíková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Ambulance praktického lékaře, A- Medicos, s.r.o., Zlín

Myslím, že by se nemělo jednat o poškození, ale pro jistotu by bylo dobré oční vyšetření udělat.

Související dotazy

Oční migréna
Dobrý den, už delší dobu mě trápí problém s očima,...
Oční vada
Dobrý den, dcera (4 roky) od 1roku nosí brýle. Oční...
Oční záblesky
Hezký den, chtěl bych poprosit o radu, nasměrovat (neurolog,...
Oční obtíže při práci s počítačem
chtěl bych jse zeptat zda mohu mit poruchu z počitače...
Dětská oční vada
Dobry den, moji dceri 4,5 roku bylo ve skolce provedeno...
Oční
Dobrý den, mám skoro 4 měsíční miminko, kterému se...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Očkovanie proti chripke rpočas kojenia

dobry den, rada by som sa opytala,ci sa mozem dat zaockovat proti chripke aj...

Očkovat nebo ne?

Dobrý den,pane doktore (paní doktorko) chci se zeptat,zda mám nechat očkovat...

Očkovat proti chřipce při mononukleoze

Dobrý den,syn prodělal před 4 měsíci akutní mononukleozu a stále má mírně zvýšené...

Očkovat?

Dceři je 8 měs., a zatim povinná očk. má. Je nutné očkovat?? Z hlediska nových...

Očná toxokaróza

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať, či je možné dostať očnú toxokarózu priamym...

Očná trombóza

Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať ako by ste postupovali pri liečení diagnózy...

Očné vyšetrenie

Pracovná diagnóza: stav po mnohých očných operáciach bilat. - enukleácia pravého...

Očné vyšetrenie

Chcela by som sa opýtať ohľadom očného vyšetrenia: Pravidelne si kvapkám do...

Oční

Dobrý den, téměř před třemi týdny mi do oka vlétla muška, kterou jsem téměř...

Oční

Dobrý den, před rokem a čtvrt jsem byla na laserové operaci krátkozrakosti a...

Oční

Dobrý den, mám skoro 4 měsíční miminko, kterému se pořád lepí spodní řasy do...

Oční

Dceri je 24 let,je 5,5 měs. po porodu a stalo se jí,že se jí udělalo mdlo,začala...

Oční

Dobry den, je mi 24 let. Jednou za par mesicu se mi stava, ze vidim cerny...

Oční

Dobrý den. Má tokový problém, že když hýbu očima na horu, dolů, doleva a doprava...

Oční

Dobrý den, již pátým měsícem užívám 2x denně kapky do očí Opatanol (1mg/mL...

Oční "alergie" na slunce


Oční a kloubní obtíže

Zdravím . Nedávno jsem vám psala o bolestech kloubu rukou a nohou co stvaji...

Oční a ortoptické vyšetření

Dobrý den pane doktore, velmi ráda bych Vás opět požádala o radu. Jedná se o...

Oční alergie na roztoče

Dobrý den, navštívil jsem očního lékaře s "prokrvenýma očima". Podezření...

Oční bolest

Dobrý den. Poslední dobou mě často pálí a bolí oči. Vždy je to z ničeho nic....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Infrasauna a klouby

Dobrý den, prosím o odpověď ... Totální endoprotéza kolenního kloubu - TEP...

Bolest okolo srdce, třes v noci


Stav po ASK kolene

Dobry den jsem tyden po...

Bolesti nohou

Při chůzi bolest nohou, nohy neotákejí. Křečové žíly nemám, obuv nosím pohodlnout,...

Augmentin a průjmy

Dobry den, ve čtvrtek jsem začala užívat antibiotika Augmentin na základě vyšetření...

Helicobacter pylori- eradikace

Dobrý den. Ráda bych věděla jak jinak na Helicobacter Pylori než antibiotiky,...

Bušení srdce, palpitace

Dobrý den, již asi 5 týdnů pozoruji vytrvalé hlasité bušení srdce, nejvíc,...

Hodnoty na cukrovku

Dobrý den chtěla bych se zeptat v jakých hodnotách se pozná cukrovka.?. V týdnu...

Každodenní nadýmání

Dobrý den, již cca 6 let se trápím každodenním nadýmáním, nejhorší stav je...

Bolest po operaci varikokély

Dobrý den, jsem 18 dnů po operaci varikokély a levé varle mě...

Rakovina děložního čípku

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, pokud jsem spala s jediným partnerem, který...

Bolest slinivky?

Dobrý den, je mi 25 let a jsem už od mala obézní. Před rokem jsem trpěla na...

Namet

Dobrý den, z nějakých pricin se mi objevila zuzena predkozka, spis vimoza jak...

Krev ve stolici

Dobrý den, přibližně od Vánoc mojí dceru 13 let trápí občasná krev na toaletním...

Jiz 2 mesice me trapi zvysena teplota max 37,3

Dobry den, prosim o radu. Jiz 2 mesice me trapi zvysena teplota max 37,3, mam...

Nevolnost z mastného jídla

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, když se najím něčeho tučného, udělá si mi po...

Seknutý prst

Včera jsem při nehodě přišel o část prstu pod nehtem, viz. přiložený obrázek....

Očkování proti rakovině děložního čípku

Dobrý den, je mi 13 let a chtěla bych se zeptat na jednu věc.Pokud jsem před...

Příčina sideropenické anémie

Dobrý den, byla mi zjištěna sideropenická mikrocytová anemie. Odběrem krve mi...

Bolest v rukou

Dobrý den ,chtěla jsem se zeptat již delší dobu pociťuji v rukou bolest při...

Reklama
Zavřít