Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Odstranění retní uzdičky

Daniela . 22.7.2015 redakce uLékaře

Dobrý den,syn 4 roky má zvětšenou horní retní uzdičku (v rodině opakovaně), i přes doporučení naši zubní lékařky jsme byli na stomatochirurgii odmítnutí s tím, že zákrok udělají, ale až po prořezání stálých špičáků (cca 12 roků), dřív pouze na doporučení ortodoncie (a to by ještě zvážili). Nechci zbytečně čekat, až se synovi kvůli uzdičce zbytečně rozestoupí i stálé jedničky a následně bude musel nosit rovnátka, příjde mi zbytečné se zákrokem otálet, nyní by zákrok byl bez předchozího strachu, s rychlejší regeneraci a zbytečného případného posměchu dětí kvůli mezeře a pak rovnátek. Navíc dle lékařky není zákrok tak banální (i když není uzdička nijak velká), jak všude na netu čtu a to přímo na stránkách ortodontistů a zůbních lékařů. Kam se tedy můžu obrátit s žádosti o odstranění? Syn je šikovný, pusu otevřenou udrží, souhlasila bych i s případnou anestezii (která by dle lékařky byla v jeho věku nutná), o laseru se vůbec nezmiňovala, i když se snad už v těchto případech běžně používá. Děkuji pěkně za odpověď.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Vážená paní Danielo. Vaše hledisko samozřejmě chápu, nycméně musím se i zastat lékařů, jež Vás s výkonem odmítli, prottože to mělo své důvody. Čelist se ještě bude významně zvětšovat Vašemu synovi v pozdějším věku : 7 - 8 let a v té době se může nynější zvětšená uzdička díky rústu čelisti stát naprosto nepatrnou a zákrok by se stal zbytečným. Genetická predispozice sice může mít nějaký význam, ale jen malý a jak se bude chrup chovat v budoucnu, je věc ze 70% nepředpověditelná . Doporučila bych Vám opravdu posečkat, protože v takto nízkém věku se nedá usuzovat, zda je zákrok podstatný, zato ale může mít neblahé důsledky na dítě ve smyslu zpracování tak zásadního zážitku a možné vybudování fobie ze zubařů. Pokud i přesto trváte na nutnosti zákroku, jedinou cestu spatřuji v návtěvě ortodontisty, který by mohl ono doporučení případně vystavit. Zubní chirurg totiž nebude bez doporučení kolegy zákrok v tak nízkém věku a nízkém stupni vývoje chruou akceptvat na žádném pracovišti. S pozdravením Velebilová Hana

Související dotazy

Odstranění uzdičky
Chci se zeptat .. byl jsem 12.5. na odstranění uzdičky...
Retní uzdička
Dobrý den, brzy mi budou řezat retní uzdičku. Měla...
Laserové odstranění uzdičky horního rtu
Dobrý den, minulý týden jsem podstoupila banální a...
Retní uzdička
Zdravím, Zprvu bych se chtěla zeptat, Je nutné...
Odstranění lipomu
Dobrý den, mám na levém stehně lipom (3-4cm) a jsem...
Odstranění klíštětě
Dobrý den, rád by jsem se zeptal na správné odstranění...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Odstranění polypu a abraze děložního hrdla

Dobrý den pane doktore, mám jít na zákrok odstranění polypu z děložního hrdla...

Odstranění polypu na děložním čípku

Dobrý den, čeká mě ambulantní odstranění polypu na děložním čípku včetně kyretáže...

Odstranění polypu po porodu a bolest

Dobrý den, pane doktore, porodila jsem letos 8.4., nekomplikovaný porod, pouze...

Odstranění polypu při kolonoskopii

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se na Vás obrátit s násl. dotazem. 10.4....

Odstranění pravého laloku štítné žlázy

Dobrý den, bude mě čekat odstranění P laloku. Chtěla bych se tedy zeptat, jaký...

Odstranění předkožky-obřízka

Mám dotaz zda by obřízka mohla snížit množství vylučovaného sekretu penisem...

Odstranění přerostlých nehtů na noze

> Dobrý den pane doktore, > obracím se na Vás s dotazem.Existuje v současné...

Odstranění příštítného tělíska

dobrý den, jsem týden po odstranění příštítného tělíska /vysoký vápník/,jizvu...

Odstranění příznaku bolesti krční páteře

Dobrý den, poslední měsíc mi slabě šumí v uších a mám bolesti krční páteře....

Odstranění psích alergenů

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, přítel má alergie na psy. My máme doma...

Odstranění revmatických uzlin

Ráda bych se zbavila revmatických uzlin na rukou a nohou. Dozvěděla jsem se...

Odstranění sleziny

Dobrý den. Pred dvěma měsíci jsem byl na operaci se slezinou. Hraju závodně...

Odstraneni sleziny

dobry den byla sem na odstraneni sleziny když seem dosla na ockovani doktor...

Odstranění stentu

Dobrý den. Jsem po gynekologické operaci pros. 2012, byla mi zjištěna hydronefroza...

Odstranění strážného polypu

Dobrý den pane doktore, byla mi diagnostikována chronická anální fisura se strážným...

Odstranění strážního hrbolku po anální fisuře

Dobrý den. Před nedávnem jsem měl problém s anální fisurou, kterou se podařilo...

Odstranění strií

Dobrý den,mám dotaz ohledně strii,jestli je možné odstranění strii pomocí nějakýho...

Odstranění štítné žlázy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, je-li nutné chirurgické odstranění celé štítné...

Odstranění štítné žlázy

dobrý den jsem měsíc po odstranění štítné žlázy pro papilo karcinom za 14 dní...

Odstranění štítné žlázy

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat když mám zvýšenou aktivitu Štítné žlazý a...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Operace slepého střeva


Vodnaté pupínky rukou


Bolesti ramene

Dobrý den, pane doktore, mám bolesti v pravém ramenním kloubu při zvedání ruky...

Gastroezofageální reflux a zhoršení imunity

Dobrý den,chtěla bych poradit s refluxem jícnu. Gastroskopicky vyšetřen před...

Lymeská Borelioza a diagnostika protilátek

Loupání v kloubech - borelioza? Dobrý den, před 4 týdny jsem měla klíště -...

Tři týdny trvající chřipka, přetrvávající kašel

Pane doktore, jak je to mežné že praktik nedokázal za 3 týdny vyléčit chřipku. Užívali...

Gyrablock


Suchá kůže na hlavě + stroupky

Dobrý den, mám po každém umytí suchou kůži, krém mi pomáhá, ale na pokožku...

Patní ostruhy

Mám patní ostruhy,určeno lékařem bez rentgenu.10 ultrazvuku a injekce do obou...

Bodání v pravém boku


Alergie na antibiotika

Dobrý den chtěla bych poradit byli my zjištěny plicní chlamydie nasazeny antibiotika...

Průjem


Zvětšené uzliny na krku

Dobrý den, na odběrech krve mi byly zjištěny hraniční hodnoty "autoprotilátek"....

Pocit paleni v noze, necitlivost prstu na noze a skubani nohy.

Dobry den, vse to zacalo necitlivosti palce u nohy coz me take dost vydesilo...

Podrážděná slinivka břišní


Degenerace makuly - léčba

Dobrý den, rád bych se spíš zeptal jménem mého bratra. Má nález na obou očích...

Svrab

Dobrý den, chtěla bych se zeptat přítelův bratr měl svrab před 6 dny a už má...

Dětské vitaminy na vlasy

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli existují pro děti vitamíny na podporu...

Poleptání hydroxidem sodným

Dobrý den když jsem ve škole zkoušeli pokus tak jsem se trošičku dotkl hydroxidu...

Bolest zad

Dobrý den, mám celkem velkou bolest zad při ležení na břiše..v noci mě to probudí...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×