Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Opakování nevolností spojených se zvýšenou teplotou

Vnitřní lékařství Tomáš 5.11.2011

Dobrý den, paní doktorko,
úvodem děkuji za tyto stránky, které mě vždy pomohly. K problému: v polovině října jsem pobýval 4 dny v Lotyšsku. Ihned po návratu domů se u mě (spíše zvolna než náhle) rozvinuly žaludeční nevolnosti mírnějšího charakteru, s nechutenstvím, avšak bez zvracení a průjmu, trvající 3 dny a doprovázené bolestí v horní části žaludku, která se postupně stěhovala níže. Druhý den trvání obtíží jsem si naměřil zvýšenou teplotu 37,4°C. Po 3 dnech to odeznělo, ale přetrvávaly projevy překyselení žaludku, pálení žáhy, které jsem řešil jedlou sodou. Po dvou dnech relativního klidu se vše zopakovalo ještě jednou, vč. zvýšené teploty. Takže opět dieta, která to do 3 dnů srovnala. Opět přetrvávalo překyselení žaludku a pálení žáhy. Nyní, po 10 dnech klidu, od včerejška opět to samé - nevolnosti, pocit na zvracení, zvýšená teplota 37,3°C - bez zvracení a průjmu, nyní k večeru opět ustupující. Nemám ve zvyku běhat k lékaři s každou virózou, ale již třetí stejná epizoda v průběhu jediného měsíce mě trochu vykolejila. Dnes jsem v lékárně zakoupil a začal jsem užívat probiotika s prebiotickou vlákninou. Ještě bych měl asi uvést dvě možná důležité skutečnosti: 1) nevolnosti jsou horší na lačno, po najedení přechodně zcela ustávají; 2) neberu pravidelně žádné léky, ale v září jsem se léčil na zánět prostaty ciprofloxacinem 250 mg 5 dnů, indometacinem čípky 10 dnů, aescinem 10 dnů a Taflosinem 30 dnů (dobral jsem před týdnem). Léčbu antibiotikem jsem tehdy doplnil probiotikem. Prosím o radu, zda by bylo s ohledem na opakující se stav již navštívit lékaře i přes to, že se stav lepší, případně jestli by tyto příznaky (ve spojení se zvýšenou teplotou) mohly naznačovat i vážnější, jiné než infekční onemocnění. Děkuji velice, s pozdravem Tomáš, 37 let.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den, opravdu doporoučuji návštěvu praktického lékaře, který by po základním fyziká...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Stav po mononukleose, nevolnosti, teplota
Dobrý den, před 2 lety jsem měla infekční mononukleozu...
Teplota u dítěte
Dobrý den chci se jestě jednou zeptat syn 13 let od...
Po celou dobu léčby mám lehce zvýšenou teplotu 37.2
Dobrý den, užívám již téměř měsíc 4mg Medrolu v tabletách....
Syn má už 3 týdny mírně zvýšenou teplotu (37-37.4)
Dobrý den můj 13 ti letý syn má už 3 týdny mírně zvýšenou...
Stále zvýšenou teplotu
Dobrý den. Již sedm měsíců mam zvýšenou teplotu od...
Tělesná teplota
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na tělesnou teplotu....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Opakované zvracení u malého dítěte

Muj sestilety syn trpi od svych cca dvou let (kdy jsem ho prestala kojit) na...

Opakované zvracení ve večerních hodinách, bilest zad v oblasti ledvin

Dobrý den, před 14 dny jsem navštívila svého lékaře kvůli opakujícímu se zvracení...

Opakovaně zvýšená sedimentace

Dobrý den, před měsícem jsem měla časté bolesti břicha a žaludku, byla jsem...

Opakovaně zvýšená teplota

Dobrý den, minulý měsíc jsem měla přetrvávající (asi 14dní) zvýšenou teplotu...

Opakované zvýšené teplotyn a pocit únavy

Dobrý den, můj otec 73 let, má v posledních 14ti dne opakovaně zvýšené teploty...

Opakování císařského řezu

Dobrý den chtěla jsem se zeptat zdá by byl možný třetí císařský řez,už mám dvě...

Opakování infekce dýchacích cest

Dobrý den, asi tri tydny jsem lecila antibiotiky, kdy jsem mela teploty,bolesti...

Opakování interupce

Dobry den v breznu jsem podstoupila miniiterupci v 5 tydnu..nyni jsem opet...

Opakování koloskopie

Dobrý den, pane doktore, v posledních 5 letech jsem absolvovala 3x dokončenou,...

Opakování nemoci

Dobrý den, je mi 14 let. Poslední dobou jsem pořád nemocná...nejdříve před V8nocema...

Opakování průjmu a bolestí břicha

Dobrý den, chtěl bych se poradit. Cca 10 dni nazpátek (předposlední víkend,...

Opakování rizikového těhotenství

Dobrý den vážený pane doktore, předem Vám chci poděkovat za trpělivé zodpovídání...

Opakovani testu

Dobry den. 5.12. Jsem mel rizikovy styk. 20.1. Jsem postoupil test, ktery dopadl...

Opakování vcestné placenty

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na možnost opakování vcestné placenty u dalšího...

Opakování zamlklého těhotenství

Dobrý den, před rokem jsem prodělala zamlklé těhotenství (cca 9týden). Nyní...

Opakovanie

Dobrý deň, mam 16 rokov a mam strašne otravný problém. Neustále si musím opakovať...

Opakovaný absces prsu

Dobrý den trpím již pár let na neustále opakovaný absces prsu jelikož mi je...

Opakovany cisarsky rez a mozna rizika

Dobry den. Zajima me jak moc pravdepodobne jsou rizika v pripade tehotenstvi...

Opakovaný císařský řez

Dobrý den jsem po3x císař řez chtěla jakou sanci mám otehotnet

Opakovaný císařský řez

Dobrý den, Jsem po císařském řezu (indikace která k němu byla, bude trvat...