Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Operace kotníku

Gabriela . 17.4.2016

Dobrý den, jsem osm měsíců od vážného úrazu vnitřního i vnějšího kotníku. Při první operaci se zavedl zevní fixator při další čtyři šrouby,dlaha a drát. Po rehabilitaci noha stále otekala a bolela, byla zjištěna utrzena šlacha z poutka. Vždy kotník vyskočil a vrátil se zpátky kde následovala bolest a silný otok. Při operaci teď v březnu se zjistilo že šlacha není poškozena a bolest a preskakovani způsobuji kovy a šrouby. Vše se při operaci vytáhlo s tím že preskakovani přestane. Po měsíci chodím na rehabilitaci, kotník více bolí a oteka od nártu přes vnější kotník až po achillovu šlachu až po lýtka a stále preskakuje častěji než před operací. Při kontrole bylo nadále zjištěne úzké prostory mezi kostma v kloubů,které vznikly následkem zlomenin v kotníku. Nadále nosím ortézu bez došlapu kvůli bolesti, proto se chci zeptat jestli je vůbec možnost operovat zúžené prostory které nejspíš způsobují všechny problémy. Děkuji vám za odpověď

Odpovídá:

MUDr. Eva Hnatyšanová

Specializace: Všeobecné lékařství Pracoviště: Ordinace Praktického lékaře, Praha 1

Dobrý den, zasílám Váš dotaz specialistovi.

Odpovídá:

MUDr. Milan Navrátil


Zřejmě se jednalo o vážné poškození hlezna a vzhledem k zavedení zevního fixátoru patrně se jednalo o otevřenou zlomeninu, o tom jste se nezmínil. Odstranění kov. materiálu při snad dobrém postavení hlezna dává předpoklad dalšího léčení. Základem je stav zlomeniny a dobrá anatomie hlezenného kloubu. Zřejmě vážnější poškození měkkých částí při úrazu a zúžení kloubních prostor působí další pohybové potíže. Častěji tak dojde k vytvoření nestabilního hlezna. Je třeba tedy dále spolupracovat se svým ortopedem a rehabil. lékařem a fyzioterapeutem, všichni musejí stav hlezna posoudit a zhodnotit, zda konservativní další léčba a čas problémy vyřeší. Podle nálezu, rtg snímku v několika projekcích, provedení možná i CT vyšetření hlezna je potom možno dále zvažovat i eventuální další operční zákrok,pro stabilizaci kloubu, se kterým není radno již příliš spěchat. Posouzení ale musí být na místě a nikoliv zde na internetu.

Související dotazy

Operace achylovy šlachy a následná tromboza kotníku
Před rokem jsem podstoupila operaci achylovy šlachy...
Jak dlouho trvá operace vazů kotníku
Dobrý den. Moje přítelkyně půjde zanedlouho na operaci...
Komplikace operace Achilovky
Dobrý den. Mám cca 30 dnů po operaci achillovky laparoskopicky....
Výrůstek v kotníku
Dobrý den, mám výrůstek v kotníku brání mi v chůzi,...
Stav po operaci zlomeného kotníku
Dobrý den,otec má po týdenní operaci zlomeného kotníku...
Stav po operaci haluxu
Dobrý den, jsem 9 týden po operaci haluxu levé nohy...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Operace kolene

Dobry den, chci se zeptat a poradit pred rokem jsem byl na artroskopii kolene...

Operace kolene

Dobrý den! Pane doktore-paní doktorko! Již jsem měl dotaz ohledně rizik při...

Operace kolene - ASK

Dobrý den, prosím o radu, zda je nezbytná operace pravého kolene. Před 2 měsíci...

Operace kolene u dítěte

Dobrý den pane doktore, 2.12. má syn (4roky) podstoupit dle lékařské zpravy...

Operace kolene, endoprotéza

Dobrý den, v létě mě čeká operace kolene, totalitní endoprotéza, chtěla bych...

Operace kolení chrupavky

Provedená operace.Corpora libera,chondrom.c.fem.itn gr 2B(2*2cm)genu l.dx shaving...

Operace koleního vazu

Dobrý den, rád bych se zeptal za jak dlouho se po plastice křížového vazu mohu...

Operace kolenního kloubu

Dobrý den.Chtěla bych vás poprosit o informaci o operaci koleního kloubu.Maminka,které...

Operace konečníku

Dobrý den, poměrně hodně let let jsem trpěl na hemeroidy. Ze začátku jsem...

Operace korekce zraku

Dobrý den, je mi 26 let a před 2 lety mi byl zjištěn zelený zákal, zajímalo...

Operace kotníku

Jsem po operaci kotníku,fractura trimaleolaris sin post luxationen 6 měsíců...

Operace krátké uzdečky penisu

Dobrý den, chtěl bych se prosím Vás zeptat, když se prodlužuje uzdečka a nebo...

Operace krčku femuru

Dobrý den,muzu po operaci krčku spát na břiše.dekuji za odpověď

Operace krční páteře

Dobrý den, byl jsem před rokem na operaci krční páteře, kterou mi zpevnili caspar...

OPERACE KRČNÍ PÁTEŘE

Přeji krásné dobré ráno, Prosila bych o informaci a dle kontrolního nálezu...

Operace krční páteře

Pane doktore chci se ještě zeptat ohledně mé diagnózy asi mě čeká operace...

Operace krční páteře

Dobrý den,chci se zeptat mam bolesti pateře a brnění rukou a hlavy beru leky...

Operace krční páteře

Dobrý den, již od května mám bolesti zad ,které přetrvávají v různé intenzitě.Nález...

Operace krční páteře

Dobrý den chtěla jsem se zeptat za je nutná operace při tomto nálezu z MR:CB...

Operace krční páteře ??

Dobry den v roce 2012 jsem spadnul asi z 2m výšky na krk. Byl nalez na ploténce....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Krvácení při braní Antikoncepce

Dobrý den, chci se optat co se se mnou děje, když jsem brala Antikoncepci a...

Bílé pupínky žaludu

Dobry mam na penise bile pupinky mam je asi od 14 - 15 let

Co se děje v těle po zanechání kouření?


Zpráva z rentgenu

dobrý den, prosím o lidský výklad zprávy a případné komplikace do budoucna. Osa...

Bušení srdce

Dobry den mam 23 rokou a v detste som mala zviseny selez a posledny tyzden mi...

Ejakulát - vadí každodenní sex nebo masturbace penisu ?

Dobrý den vadí každodenní sex nebo masturbace penisu počit potomka myslím si...

Potravinové doplňky a léky: co je pro alergika vhodné?

Léčiva, léčivé látky a přípravky, doplňky stravy... každý se s těmito výrazy...

Suché, popraskané rty

Dobrý den, je mi 23 let a již od 14 let mám suché rty, které se mi loupou a...

Mozaiková plastika

Dobrý den, má sestra je po úrazu kolene. Před čtrnácti dny podstoupila laparoskopii,...

Nadměrná tvorba slin

Dobrý den, potřeboval bych poradit jestli existuje něco na zastavení tvorby...

Zánět žil v levé noze

Dobrý den, jsem hudebník a po zájezdu do Štrassburku( dlouhé sezení v autobuse...

Broncho Vaxom

Dobrý den, asi před třemi lety mi byl předepsán tento lék na imunitu a doktorem...

Mírná trombocytóza a leukocytóza


Keloidní jizva po očkování

Dobrý den, mám po očkování na základní škole na levém rameni keloidni jizvu...

Mám bolesti v oblasti hrtanu při pití perlivé vody a při jídle teplých jídel a někdy i při studeném jídle

Dobrý den, už pár týdnů mám bolesti v oblasti hrtanu při pití perlivé vody...

Bolest nártu


Podezřelé výrustky na žaludu

Dobrý den, zhruba tak před měsícem jsem si na žaludu všiml malých výrustku....

Velikost klitorisu

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je normální, že mám klitoris, který měří...

Narovnání zakřivení penisu


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×