Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Ortodontická terapie

Lenka 8.11.2017

Dobrý den.
Chci podstoupit ortodontickou léčbu. Moje ortodontistka mi sdělila plán péče. Doporučila mi extrakci 2. řezáku v dolní čelisti vlevo (vedle něj je značně vystupující špičák). Dle měření mi chybí v dolní čelisti 7mm a přesně takovou šířku má i dolní 2. řezák. Mám obavy z budoucí viditelné asymetrie chrupu v dolní čelisti. Chtěla bych se zeptat, zdali po ortodontické léčbě bude střední čára (mezera) mezi jedničkami v horní čelisti a jedničkami v dolní čelisti na sebe navazovat? A také zdali není výhodnější (esteticky) extrahovat čtyřku (první premolár)? Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová


Dobrý večer, paní Lenko, na Váš dotaz bohužel nedokáži adekvátně odpovědět, jako praktická lékařka pro dospělé, proto ho předávám k odpovědi zubnímu lékaři, dotaz bude zpracovávat i tým zdravotních sester. Vyčkejte prosím další odpovědi. S pozdravem.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jaromír Piskáček

Specializace: Zubní lékařství Pracoviště: Dental clinic Dr. Piskáček, Praha - Anděl

Dobrý den, obě varianty s extrakcí (bud 2, nebo 4) se provádějí. Důležité je jak velký je prostor, který potřebujeme získat a jak velký je zub určený na extrakci. Pokud by se to řešilo dvojkou, tak střední čáry na sebe navazovat nebudou, ale není to zase tak moc nápadné, bude to rychlejší a běžně se to provádí. Pokud by se to řešiklo čtyřkou, tak distalizace trojky bude výrazně déle trvat, dále není jisté, jestli nezůstane mezi 3 a 5 a možná i mezi 5 a 6 mezírka. Ale střední čára vám zůstane zachována. V některých případech se provádí i extrakce pětky. Delší doba léčby by tady byla možná i oněco větší než jen u čtyřky, ale esteticky asi lepší. Nebojte se problém probrat s vaším ortodontistou. S pozdravem MUDr.Piskáček

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Skupinová terapie
Dobrý den, absolvoval jsem skupinovou terapii. U vystupní...
Laserová terapie
Dobrý den, moje praktická lékařka mi doporučila laserovou...
Biorezonanční terapie
Dobrý den, přemýšlím o vyzkoušení biorezonanční terapie...
Testosteronová terapie
Dobrý den, nedávno jsem šel na odběr krve za účelem...
Ortodontická poradna
Chodím na Ortodoncii do Havířova,paní ortodontistka...
Sinovial terapie
Dobrý den, od 26. září 2012 mi otéká koleno, lékař...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Ortéza kolene

Dobrý den, dnes jsem se Vás ptal, jaká ortéza by byla vhodná pro fotbal. Ještě...

Orteza kolenni patelarni

Dobrý den, pane doktore, po mých předchozích dotazech, na které jste mu odpovídal,...

Ortéza místo sádry

Dobrý den, před týdnem jsem si způsobil frakturu MTT 2,3,4 a dostal jsem plastovou...

Ortéza po úrazu

Dobrý den,mám dotaz. Asi před 2 týdny jsem spadla z koně na koleno,které mě...

Orteza pri dysplazii patellae a femoropatellarnim syndromu

Dobrý den, Chtěla bych Vás požádat o radu při výběru ortezy. Trpím femotopatellarním...

Orthokine terapie

Dobrý den, mám v pravém koleně gonartrozu II.st. Jsem diabetik na inzulinu,...

Orthomolekulární medicína

Dobrý den, zajímám se o Otrhomolekulární medicínou, která se již několik desetiletí...

Ortodoncie, absces

Dobrý den pane doktore, jedná se o reendodonticke Ošetření zubů 26 přes metalo...

Ortodontická léčba

Dobrý den. Moc prosím o radu. Je mi 25 let a 2 roky nosím rovnátka kvůli tomu,...

Ortodontická poradna

Chodím na Ortodoncii do Havířova,paní ortodontistka mi řekla, že neví jestli...

Ortodontické vyšetření

Dobrý den, zubař poslal dceru na ortodontické vyšetření, jelikož v 15 letech...

Ortodopické vyšetření

dobrý den, chtěl bych poprosit o přeložení této lékařské zprávy . .Děkuji

Ortopédia

Výsledok RDG Coxae : klb.štrbny su bilat. mierne zúžené, skelet bez štrukt....

Ortopedická léčba zranění

Dobrý den, před půl rokem jsem si po pádu na záda přivodila toto zranění :imprese...

Ortopedická obuv

Dobrý den, byla jsem na měření zátěže chodidla a prý přetěžuji patu (přední...

Ortopedické kontroly u dětí + vhodná obuv

Dobrý den,chtěla bych se informovat,zda mají děti nárok na preventivní ortop...

Ortopedické pantofle pro 5leté dítě

Jsou pro 5-ti leté dítě vhodné ortopedické pantofle (případně pantofle s páskem...

Ortopedické potíže

Dobrý den, v dubnu jsem podstoupil artroskopii kolene a byl my odstraněn meniskus...

Ortopedické potíže

Dobry den, muj dotaz se tyka moznosti rozcviceni starych zraneni. Obe nize...

Ortopedické vyšertření

Hezký den prosím o vysvětlení z ortopedie nelze vyl.st.p.DCC

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Fleky na kůži

Dobry den, pred nekolika tydny se mi na kuzi udelaly nevzhledne fleky (viz....

Azitromycin a alkohol


Azitromycin mylan

Dobrý den, chci se zeptat, jestli je možné kombinovat Azitromycin Mylan 500...

Očkování proti menigokokovi

Dobrý den , zvažuji zda očkovat či ne. Synovi je 18.měsíců , má všechny základní...

Azitromycin 250mg


Azitromycin

Dobrý den, z krve mi byla zjištěna lymská borelioza I. stadium a vzhledem k...

Sraženina krve po sklerotizaci

Dobrý den, jsem již 3 měsíce po sklerotizaci žil a již někdy první měsíc po...

Plastika močové trubice

Dobrý den, je mi 25 let, od 18ti se léčím se záněty močového ústrojí. 2krát...

Atopický ekzém a ztráta pigmentu

Dobrý den. Mam kožní problém,cca rok .. nejdříve červené ,uporne svedive(zaparene...

Azithromycin Sandoz 500mg a alkohol

Dobrý deň, rád by som vás požiadal o radu. 5.4. som doužíval antibiotiká Azithromycin...

Zvýšený estradiol

Dobrý den, 7měsíců lítám po doktorech ohledně otýkání a bolesti nohou. Přišli...

Azithromycin Actavis 500 mg

Dobrý den, začala jsem brát antibiotika Azithromycin Actavis, na příbal. letáku...

Azibiot 500mg - začít dávkovat ráno nebo večer

Dobrý den, mohu tyto antibiotika začít brát např. večer v 19:00 nebo je lepší...

Azibiot a slunce

Dobry den, dostala jsem tridenni antibiotika azibiot 500. Chtela bych se zeptat,...

Bolest krční páteře, točení hlavy, nevolnost


Pocit na zvracení, bolest žaludku


Azitromycin a alkohol

Dobrý den, chtěla bych se zeptat užívám Azitromycin SANDOZ 500 MG 6 tabletek...

Azitromycin Sandoz 500mg - alkohol


Poškození mozku?

dobrý den,kvůli poškození sluchu jsem byl na MR a závěr zní:ložisko gliosy v...

Azibiot 500, Mucosolvan long effekt tbl., orofar pastilky

Dobrý den, chtěla bych se optat, týden od 18.-24.6 mě trápil suchý dráždivý-štěkavý,...

Zavřít reklamu