Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Osteochondroza v hlezenním kloubu

Ortopedie Milan 11.3.2019

Dobrý den,
Mám nález na levém hleznu osteochondritis dissecans I. stupně v mediálním okraji talu, tj. nehomogenní chrupavku a pod ní defekt v kostní dřeni cca 1 cm. Již je zřejmé, že konzervativní léčba úspěšná není a budu muset podstoupit operaci. Čekací lhůta je však téměř rok. A již nyní začínám bohužel pociťovat podobné příznaky na pravém hleznu. V mládí jsem měl hodně distorzí na obou kotnících. Je mi 50 let. Do toho mám artrozu 1. stupně v levém koleni a chondropatii v obou kolenech s tím, že v obou kolenech mám velké bolesti. A nově mi zjistili artrozu 1.-2. stupně v obou kyčlích. Obávám se, že levé hlezno skončí nakonec třeba artrodezou. Jak by se pak při podobné diagnóze léčilo to druhé, tedy pravé hlezno, pokud by se ani zde například operace typu mozaikové plastiky nepodařila? Dvě artrodezy tj na každém hleznu jedna asi nejsou možné? Mám velký strach, že nakonec nebudu chodit vůbec, mimo to se kvůli tomu již teď špatně pohybuji a při čekání na operaci se obávám, že se mé současné problémy i v dalších kloubech mohou zhoršit. Prakticky od rána do večera mě neustále něco z toho bolí, každý den je hrůza. Promiňte že mám ještě jeden dotaz v této souvislosti. Prý kvůli chondropatii v koleni není doporučeno, aby se kostní step pro opravu hlezna bral z kolene. Pak by se nabízela umělá náhrada hyalofast. Ale zde se zase lze dočíst, že zde je předpokládáno, že hyalofast by měl sloužit k osídlení kmenovými buňkami. Ale kmenové buňky u nás nejsou, pokud vím, uznávány. Připadá mi to pak jako beznadějný začarovaný kruh. Je mé porozumění správné nebo mi můžete dát naději ještě nějakým jiným řešením? Moc děkuji. Doplnění informací: moc Vám děkuji za odpověď. Ještě mě napadlo, jestli byste si náhodou nevzpomněl na nějakého lékaře kdekoli v České republice, který se specializuje na hlezno? S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková


Hezký den pane Milane, děkuji za dotaz. Je velmi specifický a bohužel moje znalosti do této míry a hloubky nespadají, proto ho přeposílám našemu specialistovi z ortopedie, vyčkejte prosím odborné odpovědi. Já Vám přeji, at se zbavíte bolestí a můžete chodit co nejlépe, s pozdravem, K. Jiříčková

Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Skoták


Dobrý den. Arthrodesa je definitivní řešení těžce postiženého kloubu ,vy máte arthrosu I stupně s poměrně malým defektem vyčkal bych tedy rozhodně výsledku operace a dalších možností léčení.. Arthrodesy na obou hleznech jsou samozřejmě možné, navíc je tu možnost totální endoprotézy hlezna. Štěp z kolene se bere vždy z nezátěžové zony a tak chrupavka zde obvykle nebývá poškozena. Hyalofast je zatím je metoda která se užívá zatím jen krátce aještě není zcela běžně používaná, dlouhodobé výsledky nejsou známy. Rozhodně není peroperačně spojena s použitím kmenových buněk. Všechny tyto otázky byste měl v první řadě prodiskutovat se svým operatérem, který zná Váš klinický nález a jistě Vám nejlépe vysvětlí případná rizika a možnosti léčby v této oblasti .

Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Skoták


Dobrý den. Profesor Hart Znojmo, prof Popelka 1. ortopedická klinika FN Motol, doc Podškubka FN Bulovka Praha , MUDr. Filip Nemocnice České Budějovice , prof Bartoníček UVN Praha.

Související dotazy

Osteochondroza bérce
Dobrý deň Mám 16 rokov a mám osteochondrozu píšťaly...
Osteochondróza talu, operace
Dobrý den, mám osteochondrozu talu 3. stupně a v dubnu...
Bolest zad
Dobrý den,je mi 51 let,mám letité problémy s páteří,po...
Rentgen krční páteře
Dobrý den na rtg mi po popsání snímků napsali...
Popis RTG LSp
Sinistrorotace Lp v AP projekci. Bederní lordosa je...
Operace páteře
Prosím o radu, kde by bolo možné konzultovať resp.návrh...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Osteochondroza

Dobry den pan doktor, mam 32 rokov, a problemy s driekovou chrbticou. U nas...

Osteochondroza

Dobrý den. Stále mám bolesti zad .Nález rtg-osteochondroza l5s1 staršího data,při...

Osteochondroza

Dobrý den:Jak vážné je moje onemocnění?:Po rtg mi bylo diagnostikováno:Porušení...

Osteochondroza - a spndzlofyty

dobrý deň, bola bom na RTG C chrbtice. V zpráve mám uvedené - osteochondroza...

Osteochondroza bederní páteře, Morbus Scheuermann, zvětšená hrudní kyfoza 35 stupňů, vypadávání SI skloubení

Dobrý den, je mi 18 let a už nějakou dobu mám diagnostikovanou osteochondrozu...

Osteochondroza bérce

Dobrý deň Mám 16 rokov a mám osteochondrozu píšťaly a ihlice mám to mierne...

Osteochondroza C5

dobrý den, mému otci když je vklidu se třepe ruka, ale opravdu je to dost znatelný...

Osteochondróza disku L5/S1, Spondyloartrotické změny L1/L5


Osteochondroza ploténky C 5/6

Moje lékařka nemůže zjistit, proč se mi poslední dobou lehce snižuje tlak, že...

Osteochondróza talu, operace

Dobrý den, mám osteochondrozu talu 3. stupně a v dubnu měla bych jít na operaci....

Osteoidní osteom

Prosím.co to je osteoidní osteom? dá se vyléčit???je nebezpečný????prstenčité...

Osteoidní osteom - rekonvalescence

Dobrý den, pane doktore, ráda bych se optala na přibližnou délku rekonvalescence...

Osteokalcin

Dobrý den, co znamená zvýšená hladina osteokalcinu? Je mi 21, hodnotu mam 59...

Osteologické vyšetření

Dobrý den, ráda bych věděla jaké náběry mně čekají, pokud jdu na osteologické...

Osteolytické léze

Dobrý den pane doktore, mám problém se kterým si nikdo neví rady. Mám mnohočetné...

Osteoma v uchu

Dobrý den, již před pár měsíci jsem si všiml při čištění levého ucha něčeho...

Osteomyelitida

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na Váš názor týkající se vhodnosti RTG...

Osteomyelitida palce

Chtěla bych se Vás zeptat na Váš názor týkající se vhodnosti RTG terapie na...

Osteomyelitida?

Dobrý den. V červnu 2006 jsem prodělala úraz levého nártu. Po dvou měsících...

Osteon

z důvodů pádu mi byl proveden rtg hlavy. V nálezu je psáno sklerotické ložisko...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vyšší tep při běhu

Dobrý den. Je mi 42 let. Necelé tři roky běhám a asi rok a půl jsem bral lék...

Spermicid a preejakulát

Preejakulat, zbytkove spermie x Spermicid Dobry den, S pritelkyni zatim...

Ulcerózna kolitída

Dobrý deň, už 7 rokov mám diagnostikovanú ulceróznu kolitídu a momentálne som...

Stav po úrazu lokte

Co mám dělat,když již půl roku jsem v prac . neschopnosti a jsem léčen místním...

Mžitky před očima

Dobrý den delší dobu mívám mžitky před očima tak třikrát za den se mi zatočí...

Bolesti v podbřišku

Dobrý den, již čtvrtý den mě bolí v podbříšku (uprostřed). Nejsem těhotná (ještě...

Chronické praskání v kotníku

Dobrý den, dříve jsem trpěl na častější výrony kotníku, většinou se nejednalo...

Prostatická tekutina

Dobrý den.Trápí mě takový intimní problém.Poslední dva měsíce trpím stavem...jak...

Zulbex- vedlejší účinky

Dobrý den, Mám dotaz ohledně refluxu žluči do žaludku. Beru cca 14dní zulbex...

Puchýř na penisu po sexu

Dobrý den. Dnes se mi po ranním sexu udělal (viz. foto) nad žaludem takový...

Délka penisu u dospívajícího

Dobrý den jmenuji se Adam a nevím jestli je na můj věk mám správně dlouhí penis....

Bolest mezi lopatkami

Dobrý den, na Silvestra jsem prochladla a z kraje ledna se u mne projevilo...

Loupání kůže na rukou

Už přes tři týdny se my loupe kůže na rukou ,kůže není zarudlá a ani nejeví...

Modřiny na vnitřní straně stehna

Dobrý den, před dvěma dny se mi vytvořili modřiny (tehdy jsem si těchto modřin...

Kvasinková infekce

Dobrý den,dají se koupit běžně tablety Cannesten na zavedení,vím pouze o jedné...

Bolest v končetině

Dobrý den, Mám problémy s bolestí nohy. Bolest mi jde od levého třísla, přes...

Stres a jeho fyzické projevy

Dobrý den, poslední dobou mívám podivné stavy. Je mi často nevolno - motá se...

Stavy úzkosti, léčba

Dobrý den, na lehčí stavy úzkosti jsem začal brát saframyl. Beru jej tři týdny...

Jedná se o pichlavou bolest v oblasti nártu na pravé noze

Dobrý den, rozhodl jsem se napsat sem, protože už v podstatě nevím, na koho...

Alergie lepek

Dobrý den, nedávno jsem četla článek o Ivě Bittnerové, herečce, která trpí...

Reklama
Zavřít