Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Otehotneni

Barbora 15.9.2015

Dobrý den, už tři roky užívám antikoncepci sunya. Posledních 11 měsíců užívám antikoncepci 3 měsíce bez pauzy, což znamená 3x21 prášku po sobě a pauzu mám až po dobrání krabičky 7 dní. 3.9. jsem měla pohlavní styk, kdy ,,chlapec'' svoje vyvrcholení dokončil uvnitř v pochvě. Prášek jsem si ten den zapomněla vzít a vzala jsem si ho až druhý den. Vzhledem k tomu, že ,,chlapec'' má i dlouhou velikost svého penisu, tak začínám mít obavy. Od soboty mě postihávají migrény a včera se mi chtělo i zvracet. Je možné, že antikoncepce není účinná, když ji beru 3 měsíce v kuse? Vzhledem k tomu, že je mi 17 let, tak jak je to s tehotenským testem přímo u gynekologa? Musím si ho zaplatit nebo to proplácí pojišťovna? Předem moc děkuji za vaší odpověď a přejí příjemný den. :-)

Odpovídá lékař:

MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance

Dobrý den. Pro případ chybného užívání antikoncepce platí následující pravidla: CHYBY V UŽÍVÁNÍ ANTIKONCEPCE I. (hormonální perorální)
Doporučení při vynechání jedné tablety: •DO 12 HODIN
Okamžitě užít vynechanou tabletu a další tabletu v obvyklou dobu. Antikoncepční účinnost zachována.
•NAD 12 HODIN •v 1. týdnu užívání:
užít okamžitě vynechanou tabletu, další v plánovaný čas, po dobu 7 dnů není zajištěna úplná antikoncepční ochrana, proto pojistit další antikoncepční metodou
•v 2. a 3. týdnu užívání:
okamžitě užít vynechanou tabletu, další v plánovaný čas, účinnost zachována


Doporučení při vynechání více tablet:
Pokračovat v užívání. Očekávat špinění. Po celý cyklus nespoléhat na antikoncepční účinnost.

Sama si můžete v lékárně koupit test. V ordinaci lékař má možnost krevního odběru za účelem vyloučení gravidity - ten bývá hrazen zdrav. pojišťovnou.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Možnost otěhotnění při vynechání antikoncepce
Dobrý den užívám HA minisiston ale po 7 denní pauze...
Utrogestan a otěhotnění
Dobrý den, třičtvrtě roku se snažíme o miminko, beru...
Termín otěhotnění
Dobrý den, Jsem těhotná, nyní asi 6tt. Poslední...
Otěhotnění při kojení
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Mám pouze jeden vejcovod...
Možnost otěhotnění
Zdravím... Když jsme měli pohlavní stykl s partnerkou...
Možnost otěhotnění
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat.. neberu vůbec žádnou...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Otěhotnění

Dobrý den, s přítelem bychom chtěli miminko a nejlépe dvojčátka. V rodině ale...

Otěhotnění

Dobrý den,chtěla jsem poprosit o radu. S přítelem se 3 měsíce snažíme o miminko...

Otěhotnění

Dobrý den, s přítelem bychom chtěli miminko, v červenci jsem vysadila HA -...

Otěhotnění

Dobrý den, vážený pane doktore/vážená paní doktorko, chtěla bych se Vás zeptat,...

Otěhotnění

Dobrý den,plánuji otěhotnět,chystám se koupit kontryhelový čaj a chtěla bych...

Otěhotnění

Dobrý den, 8mesicu se snažím otěhotnět, druhý měsíc snažení u mě proběhlo nejspíš...

Otěhotnění

dobrý den, měla bych otázku. Má vliv na početí dlouhodobé užívání kapek do nosu...

Otěhotnění

Dorbý den, mam trochu obavy z otěhotnění. Měla jsem těsně před menstruací nechráněný...

Otěhotnění

Dobrý den, mám dotaz : už přes rok se s přítelem snažíme o miminko, ale stále...

Otěhotnění

Dobrý den , chtěla bych se zeptat zda mohu otěhotnět při sexu i když jme použili...

Otěhotnění

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, chtěla bych zjistit zhruba den početí. Dne...

Otěhotnění

Dobrý den, v neděli ráno ve 3:30 jsem měla nechráněný styk, hned v 8:15 jsem...

Otehotneni

dobry den chci se zeptat chodila jsem na antikoncepci injekce a ted sem ji vynechala...

Otěhotnění

Dobrý den, beru antikoncepci pátým rokem neberu ji v přesnou hodinu, ale cca...

Otěhotnění

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli je možné otěhotnět v době, kdy mám pár...

Otěhotnění

Dobrý den, mám dotaz. Před týdnem jsem musela vysadit antikoncepci kvůli plánované...

Otehotneni

Chtela bychom se zeptat, jake mam sance na otehotneni po vysazeni hormonalni...

Otěhotnění

V úterý jsem dostala menstruaci a zároveň jsem začala brát hormonální antikoncepci...

Otěhotnění

Dobrý den. Chtěla jsem se Vás zeptat, brala jsem rok a 3 měsíce antikoncepci...

Otěhotnění

Dobrý den, paní doktorko, trápí mě jedna věc. S manželem jsme se snažili o miminko...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Boule na paži

Na pravé pazi mám asi 1 rok bouli velkosti asi 12 mm oválný tvar boule je tvrdá...

Bolest žaludku

Když mi teď zalecili helikobakter pilori muzu to furt přenést na děti a manzela?

Bolest v uchu

Dobrý den neustále mě pýchá v uchu nejintenzivnější bolest je večer nemůžu spát...

Zubní váček a postup řešení

Dobrý den, pod zubem s korunkou, kterou mám zhruba šest let se mi udělal...

Bulka v prsu

Dobry den, pred nekolika tydny jsem v prsu, konkretne za bradavkou, jeste v...

Kožní plíseň-bílé fleky

Dobrý den na zádech se mi v létě objevily světlé skvrny a kožní lékař diagnostikoval...

Tvrdá boule na žebru

Vážený pane doktore, nahmatal jsem si na volném žebru na boku těla tvrdý výstupek...

Mela jsem nechráněny sex

Dobry den, chtela jsem se zeptat. Mela jsem nechraneny sex 10.kvetna. po dvouch...

HIV


Noční pocení

Dobrý den, v době 4-5 týdne se u mě vyskytlo každodenní noční pocení. Žádné...

HIV


Infekce HIV

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se může jednat o nákazu HIV, když jsem...

Praskání žil při odběru krve

Dobrý den, od malička jsem měla v podstatě neexistující žíly, většina odběrů...

HIV, kandidosa


HIV


Hemoroidy

Zdravím, mám velmi choulostivý problém.. Jde o vnější hemoroidy.. Mám sedavé...

Dlouhodobý průjem, po každém jídle

Dobrý den, už delší dobu mám problémy se zažíváním. Myslela jsem si původně,...

Operace čípku

Dobrý den, včera mi gynekoložka oznámila, že mám náběh na rakovinu děložního...

HIV


Bolest pod kolenem


Zavřít reklamu