Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Otěhotnění

Gynekologie Martina . 10.8.2009 redakce uLékaře

Dobrý den , mam na vás pár otázek. Po vysazení HA po 9 letech mam velmi nepravidelnou MS, je mi 27 let a chtěla bych miminko, HA neberu už 9 měsíců a MS přichází tak jednou za měsíc a půl až dva měsíce. Po změně gynekologa mě mam konečně nějaká vyšetření, můj horm. profil provedený 2 DMC je: FSH 5,3 LH 6,6 estradiol 35, prolaktin 13,13 prog. 1,3 testosteron 1,88 kortizol 349 DHEAS 8,00. Problém je TSH 4, 740 který dle dr. může způsobovat neplodnost. Jaký je váš názor na tento horm. profil? Dr. měl nejdříve podezdření na syndrom PCO dle malých cyst na vaječnících, ale dle profilu je to ok. Jsem štíhlá a ochlupení nemam. Jaká je prognoza otěhotnění s onemocněním štítné žlázy? A ještě jeden dotaz, kvůli dovolení mi pan dr. předepsal na posunutí MS ( nikdy nevim kdy přijde) lék Norethisteron - máme se raději chránit v době braní tohoto léku a po jeho vysazení se zase pokoušet o mimi?Stačí když si před braním tohot prášku udělám těh. test a pokud bude negativní mohu ho klidně brát? děkuji velmi za odpověď Hezký den

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, Martino, problémy po vysazení antikoncepce jsou zcela běžné - někdy cyklus "nenaskočí" třeba půl roku - i tak dlouho se v těle mohou nastartovávat znovu běžné procesy. TSH by těhotenství bránit neměl, je stále v normě, i když u její horní hranice. Pokud by šplhal výš (známka snížené funkce štítné žlázy) je možné ho zkompenzovat hormony - identickými s těmi, které tělo samo produkuje, takže byste do sebe nedostávala nic cizího. TSH může ovlivnit produkci jiných hormonů tak, že pak nedochází k ovulaci - to by ale bylo nutné ověřit buď hormonálním profilem v různých částech cyklu nebo jednoduše kolem předpokládané poloviny sérií ovulačních testů (lze koupit v lékárně). Jinak je hormonální profil v pořádku, dost často způsobuje neplodnost vysoká hladina prolaktinu, ale tu vy máte také v pořádku. Estradiol je nízký, ale to na začátku cyklu takto je, v průběhu cyklu se pak jeho hladiny zvyšují. Norethisteron před otěhotněním nechrání, proto během užívání používejte ještě nějakou antikoncepční metodu. Po jeho vysazení velmi pravděpodobně menstruace přijde během 3 dnů. Pak není problém se začít pokoušet o miminko - ideálně v době ovulace. Před nasazením norethisteronu byste si měla rovněž být jistá, že nejste těhotná - tj. udělejte test.

Související dotazy

Možnost otěhotnění při vynechání antikoncepce
Dobrý den užívám HA minisiston ale po 7 denní pauze...
Utrogestan a otěhotnění
Dobrý den, třičtvrtě roku se snažíme o miminko, beru...
Termín otěhotnění
Dobrý den, Jsem těhotná, nyní asi 6tt. Poslední...
Otěhotnění při kojení
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Mám pouze jeden vejcovod...
Možnost otěhotnění
Zdravím... Když jsme měli pohlavní stykl s partnerkou...
Možnost otěhotnění
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat.. neberu vůbec žádnou...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Otec padá - je to kombinací léků?


Otec pije hodně


Otec prodělal malou mozko...


Otehoteneni a crohn


Otěhotění


Otěhotně po potratu


Otěhotněla jsem dva měsíce po císařském řezu


Otehotnela panna


Otěhotněn, nebo ne s klukem co měl leukémii


Otěhotněná během menstrulace


Otěhotnění


Otehotneni

Dobry den, mam posledni mesic pocit tehotenstvi. Jiz skoro pul roku uzivam...

Otěhotnění


Otěhotnění


Otěhotnění


Otehotnění


Otehotneni


Otehotneni

Dobry den ptala jsem se zda muzu otehotnet kdyz jsem panna (s pritelem jsme...

Otěhotnění


Otěhotnení

Dobrý Den. Mám pár dotazů ohledne otehotnení.Zhruba před měśicem sem byla na...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Akné na penisu ?

Dobrý den. Mám na penisu plno zvláštních teček. A stydím se to někomu říct....

Zvětšené krční uzliny

Dobrý den, skoro rok mám na levé straně krku zvětšené uzliny, krev v pořádku,...

Chlamidie trachomatis v oku


Bolesti zad mezi lopatkma

Dobrý den ráda bych se optala mám bolesti v zádech jak jou lopatky a vystřeluje...

Bolest v pobřišku

Dobrý den, je mi 15 let. Už dva měsíce pozoruji bolesti v podbřišku na levé...

Pásový opar ?

Dobry den. Mladsia dcera mala pred niekolkymi dnami na bruchu zapaleny flak...

Opakované záněty bakteriálního původu

Dobrý den, již více jak rok trpím opakovanými záněty pohlavního i močového...

Odumřelá čtyřka vpravo nahoře.

Dorý den pane doktore. Před několika lety mi byl odstraněn malý kaz ze čtyřky...

Bolest pod kolenem

Dobrý den je mi 14 let ..mám problémy kolenem...jak kdyby pod kolenem.Už je...

Protrahovaná bolest v krku

Dobrý den, je mi 22 let, jsem nekuřák, alkohol ve vyšším množství nepiji...

Uzkost, slabost,bolesti hlavy = deprese?

Dobry den, chci predem podekovat za tento napomocny webovy server, ktery mi...

Odvápnění a průjem po mléce

Dobrý den, jako dítě jsem pila hodně mléko. Na druhém stupni základní školy...

MUDr. Petr Unčovský

Ortopedická ambulance

MUDr. Bohumír Beneda

Praktický lékař pro dospělé

Kosti

Nemoci a poškození kostí postihovaly člověka odjakživa. Dokládají to archeologické...

Píchání a pálení u srdce

Dobrý den.Již delší dobu mně svíravě píchá a pálí u srdce.Není to silná bolest,ale...

Krvácení po stolici

Dobrý den, od porodu, který byl před 3roky, mám problémy sem tam při stolici,...

Červený flíček po masturbaci

Dobrý deň, po včerajšej masturbácií, ktorú som mal 2x sa mi vytvoril červený...

Suchá kůže na penisu

Dobrý den, již asi 3 měsíce trpím loupáním kůže na penisu a žaludu. Začalo...

Menopauza před čtyřicítkou: ohroženému srdci pomohou hormony

Pohlavní hormony, estrogeny, jsou pro každou ženu důležité. V období před menopauzou...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×