Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Otěhotnění

Gynekologie Martina 10.8.2009

Dobrý den , mam na vás pár otázek. Po vysazení HA po 9 letech mam velmi nepravidelnou MS, je mi 27 let a chtěla bych miminko, HA neberu už 9 měsíců a MS přichází tak jednou za měsíc a půl až dva měsíce. Po změně gynekologa mě mam konečně nějaká vyšetření, můj horm. profil provedený 2 DMC je: FSH 5,3 LH 6,6 estradiol 35, prolaktin 13,13 prog. 1,3 testosteron 1,88 kortizol 349 DHEAS 8,00. Problém je TSH 4, 740 který dle dr. může způsobovat neplodnost. Jaký je váš názor na tento horm. profil? Dr. měl nejdříve podezdření na syndrom PCO dle malých cyst na vaječnících, ale dle profilu je to ok. Jsem štíhlá a ochlupení nemam. Jaká je prognoza otěhotnění s onemocněním štítné žlázy? A ještě jeden dotaz, kvůli dovolení mi pan dr. předepsal na posunutí MS ( nikdy nevim kdy přijde) lék Norethisteron - máme se raději chránit v době braní tohoto léku a po jeho vysazení se zase pokoušet o mimi?Stačí když si před braním tohot prášku udělám těh. test a pokud bude negativní mohu ho klidně brát? děkuji velmi za odpověď
Hezký den

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, Martino,
problémy po vysazení antikoncepce jsou zcela běžné - někdy cyklus "nenaskočí" třeba půl roku - i tak dlouho se v těle mohou nastartovávat znovu běžné procesy.
TSH by těhotenství bránit neměl, je stále v normě, i když u její horní hranice. Pokud by šplhal výš (známka snížené funkce štítné žlázy) je možné ho zkompenzovat hormony - identickými s těmi, které tělo samo produkuje, takže byste do sebe nedostávala nic cizího. TSH může ovlivnit produkci jiných hormonů tak, že pak nedochází k ovulaci - to by ale bylo nutné ověřit buď hormonálním profilem v různých částech cyklu nebo jednoduše kolem předpokládané poloviny sérií ovulačních testů (lze koupit v lékárně).
Jinak je hormonální profil v pořádku, dost často způsobuje neplodnost vysoká hladina prolaktinu, ale tu vy máte také v pořádku. Estradiol je nízký, ale to na začátku cyklu takto je, v průběhu cyklu se pak jeho hladiny zvyšují.
Norethisteron před otěhotněním nechrání, proto během užívání používejte ještě nějakou antikoncepční metodu. Po jeho vysazení velmi pravděpodobně menstruace přijde během 3 dnů. Pak není problém se začít pokoušet o miminko - ideálně v době ovulace. Před nasazením norethisteronu byste si měla rovněž být jistá, že nejste těhotná - tj. udělejte test.

Související dotazy

Možnost otěhotnění při vynechání antikoncepce
Dobrý den užívám HA minisiston ale po 7 denní pauze...
Utrogestan a otěhotnění
Dobrý den, třičtvrtě roku se snažíme o miminko, beru...
Termín otěhotnění
Dobrý den, Jsem těhotná, nyní asi 6tt. Poslední...
Otěhotnění při kojení
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Mám pouze jeden vejcovod...
Možnost otěhotnění
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat.. neberu vůbec žádnou...
Možnost otěhotnění
Zdravím... Když jsme měli pohlavní stykl s partnerkou...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Otěhotněná během menstrulace


Otěhotnění


Otěhotnění

Dobrý den. Je mi 46let mám dvě dospělé děti přìtel nemá žádné.Spermiogram ma...

Otehotneni

Dobry den, mam posledni mesic pocit tehotenstvi. Jiz skoro pul roku uzivam...

Otěhotnění


Otěhotnění


Otěhotnění


Otehotnění


Otehotneni


Otehotneni

Dobry den ptala jsem se zda muzu otehotnet kdyz jsem panna (s pritelem jsme...

Otěhotnění


Otěhotnení

Dobrý Den. Mám pár dotazů ohledne otehotnení.Zhruba před měśicem sem byla na...

Otěhotnění

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,chceme s přítelem miminko a tak by mě zajímalo,jak...

Otěhotnění

Dobrý den , už jsem několikrát psala a dekuji za vaše odpovědi :) jen více popisu...

Otěhotnění

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je možné otěhotnět, pokud byl pohlavní...

Otehotneni

Dobry den, mam dotaz. V lednu jsem prestala brat antikoncepci, ted v rijnu...

Otěhotnění

Dobrý den, beru nové platíčko antikoncepce Bonadea. Jsem v prvním týdnu a tablety...

Otěhotnění

Dobrý den,v roce 2014 říjen jsem po 3 letech vysadila antikoncepci a pokoušeli...

Otěhotnění

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně antikoncepce. Užívám antikoncepci Nyssiela...

Otěhotnění

Dobry den, 6.7.2016 jsem prodelala revizi delohy byla jsem na konci 21tt prcek...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Žlučníkové kameny v těhotenství

Dobrý den. Letos v lednu jsem byla v 31.tt hospitalizovaná v nemocnici U Apolináře...

Krátký dech

Dobry den, mam problem uz 6 den s dychanim mam sedavu pracu, od minuleho tyzdna...

Těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, užívám antikoncepci, 1x jsem zapoměla prášek...

Stav po cevní mozkové příhodě

Dobrý den, babička prodělala mrtvici, bohužel se na to přišlo až po delší...

Hepatitida


Křeče v lýtku


Problém s vyvrcholením

Dobrý den, mám problém s vyvrcholením. Sám jsem nikdy neměl problém, ale pokud...

Tlusté střevo

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli v břiše může jít cítit tlusté střevo??...

Bolest krční páteře

Dobrý den Již asi rok mě trápí bolesti zad, ztuhlý trapéz, postupem času...

Mám tedy nebo nemám zánět močového měchýře?

Dobrý den, z odběru vzorku moče mi byla zajištěna tato hodnota Morfologické...

Rovnátka u dětí

Dobrý den, mé dceři se špatně vyvíjí chrup.Pětka ji vyrostla mimo linii zubů,...

Problém s vyvrcholením

Dobry den, mam problém s vyvrcholením. Mohu ho dosáhnout pouze jedním jediným...

Vodnatý výtok

Dobrý den, mám zrovna období, kdy bych měla dostat menstruaci a nic. Místo...

Blokace levé lopatky

Dobrý den,mám dotaz už po druhé se mi zablokovala levá lopatka a musela jsem...

Rivotril 0,5 mg denně a závislost


Vypadávání vlasů u ženy

Dobrý den. Obracím se na Vás ohledně vypadávání vlasů. Asi před třiceti lety...

Bolest čelisti po aplikaci lokální anestezie při ošetření zubu

DObrý den, mám dotaz ohledně bolesti zubů. Před 10 dny jsem byla na pravidelné...

Praskle tluste strevo

dobry den chtel jsem se poradit muj otec lezi v nemocnici prasklo mu tluste...

Těhotenství

Dobrý den, pravděpodobně jsem těhotná, soudím podle těhotenských testů, které...

Bílkovina v moči

Mám bílkovinu v moči už asi 20 let. Před deseti lety to bylo kolem 2 bílkoviny...

Reklama
Zavřít