Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Otobacid v prvním trimestru

Radka . 17.4.2015

Dobrý den, od včerejšího dne mě bolí levé ucho. Dnes jsem si do něj začala kapat ušní kapky Otobacid. Zjistila jsem však, že jsem těhotná, dle poslední menstruace cca 5týden. Mám s kapáním přestat, nejsou pro plod nebezpečné nebo mohu pokračovat? Předem děkuji za odpověď.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, lokální podání ušních kapek není problém. Klidně v něm můžete pokračovat. Pokud by stav nezlepšil, bude možná nutná antibiotická léčba, v tom případě bych doporučovala některý s penicilinových preparátů, které jseou bezpečné po celou dobu těhotenství.

Související dotazy

Alergie v prvním trimestru těhotenství
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké jsou možnosti...
Jenamazol 2% v prvním trimestru
Dobrý den, jsem pravděpodobně v 5.tt a trápí mě svědění...
Boraxové globule v prvním trimestru těhotenství
Dobrý večer, chtěla jsem se vás zeptat ohledně léčby...
Antihistaminika v prvním trimestru?
Dobrý den jsem v 5 týdnu těhotenství a paní doktorka...
Stimulantia v prvním trimestru
Vážený pane doktore, v nevědomosti svého stavu jsem...
Zánět dásní v prvním trimestru
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je dlouhodobější...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Otlačeniny na nohou

Dobrý den,mám dotaz.Na prstech u nohou,konkrétně na palci a ukazováčku jak levé...

Otlačeniny na nohou?

Dobrý den, na pravé noze, a to konkrétně na prostředníčku (u nehtu), se mi před...

Otlačeniny od páteře

Dobrý den, už delší dobu mám na kůži v oblasti páteře červené podlitiny. Nikde...

Otlak na palci

Dobry den, na palci se mi udelala takova boule, ne jen tak z niceho nic, utvarela...

Otlak na sliznici tváře

Dobrý den, začíná mi růst 8mička v pravo nahoře a to jakoby šikmo k ostatním...

Otlak,zánět

Dobrý den mám na vás dotaz.Na malíčku mám otlak a zánět a nevím co stím mám...

Otlaky kolem očí

Dobrý den, byla jsem plavat a bohužel mé plavecké brýle byly tak utaženy, že...

Otlaky na patě

Dobrý den. Přibližně před 2 roky jsem byla na dovolené, kterou jsem celý týden...

Otlaky po fraktuře kotníku

Dobrý den,Mám prosím takový problém.5.1.2017 mě lékaři sundali po 7 týdnech...

Otlaky, boule u malíkového kloubu.

Dobrý den, už asi dva roky mě trápí otlaky u malíkových kloubů na nohách, vím,...

Otočená děloha

Dobrý den, mám na Vás velkou prosbu. Jsem v 7.týdnu a moje paní doktorka mi...

Otočená děloha a zvětšený vaječník

Dobrý den,prosím o radu.Již několik měsíců mám již výše uvedené problémy...pan...

Otočená plod

Dobrý den, jsem v 36+3 tt a plod je stále otočený hlavou nahoře. V 32.t jsem...

Otočené varle

Dobrý den, nedávno se mi otočilo pravé varle vzhůru nohama (bylo v divné pozici...

Otočení miminka

Dobrý den, jsem 29. tyden, dle doktora se miminko stale neotocilo, trochu mě...

Otočení tvrzení o 180

Dobrý den, jak se tomu říká, když někdo něco říká (dělá) a pak to tzv. otočí...

Otočení varlat

Dobrý den. Je mi 15 let a před nedávnem jsem zjistil ze mám levé varle vetší...

Otočení varle

Dobrý den, před rokem a 2 měsíci (červen minulého roku) jsem měl extrémní bolest...

Otočení varlete

chtěl bych upřesnit dotaz pro lékařku Evu Dogoši na který mi odpovídala. Měl...

Otočení varlete

Dobrý den, asi v jednu ráno jsem se probudil s divným pocitem. Zjistil jsem,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

MUDr. Jarmila Vykoupilová

Praktický lékař pro dospělé

MUDr. Milan Weingart

Gynekologická ambulance

Zdravé kouření neexistuje

Cigarety bez dehtu, zdravé kouření nebo tabák bez kouře. S takovými nebo podobnými...

Bradavice

Dobrý den, už okolo měsíce mám problémy. Zalačo to tím, že jsem měla časté svědění...

Kyretáž

Skončily mi měsíčky, ale o několik následujících dní později jsem měla od krve...

MUDr. Bohumila Starková

Praktický lékař pro děti a dorost

Jak správně ošetřit puchýř


Bílé flíčky na kůži

Dobry den. Prosim vas. Za krkem, obličeji, hrbetu ruky a hrudniku se mi dělají...

Impetigo

Syn má impetigo. Byli jsme u lekare ktery to potvrdil nicmene me predepsala...

Abces

dobrý den asi před rokem jsem absoloval chirurgický odstranění abcesu nad konečníkem...

Porada ohledně těhotenství

Dobry den, chci se zeptat s pritelem se snazime o miminko ale 22.6 jsem byla...

Přetrvávající hematurie

Dobrý den , mám otázku nacházím hln v moči s krví. Zánět močových cest již...

Hnědý výtok


Zúžení pochvy

Dobrý den Chtěla bych se zeptat co mám dělat když mam roztahlou pochvu delame...

Konzumace chilli: zdraví prospívá, ovšem bez záruky


Kožní obtíže

Dobrý den, asi před týdnem se mi u zadku objevila tato kožní nemoc..vypadaji...

Bolest při sexu

Dobrý den, okolo srpna/září mi začal být sex nepřijemný. Bolel, byla jsem trochu...

MUDr. Jaroslava Wiererová

Praktická lékařka pro děti a dorost

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×