Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Padání vlasů

Kožní obtíže Zdeněk F. 19.7.2017 redakce uLékaře

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na několik věcí ohledně 5% roztoku Minoxidilu. Zvažuji jeho vyzkoušení v důsledku řídnutí vlasů a tvorbě koutů (nejspíše značku Belohair nebo Rogaine). Jediné, co mě od toho ale odráží, jsou ty vedlejší účinky, které mohou nastat (bušení srdce, bolest hrudi, závratě atd.). Hledal jsem a pročítal v diskuzích a lidi někdy skutečně uvádějí, že mají na minoxidil tyto vedlejší účinky. Někteří dokonce uvedli zvýšení nitroočního tlaku v důsledku užívání minoxidilu. Může na to někdo mít skutečně takovouhle reakci v podobě zvýšeného nitroočního tlaku? Někteří také uváděli, že po vysazení minoxidilu se jim vypadávání vlasů velmi zhoršilo a nenávratně jim vypadaly - může se tohle skutečně někomu po vysazení minoxidilu stát takováto reakce? Problémy se srdcem nebo jiné kardiovaskulární problémy nemám, před cca rokem mi dělali pravidelnou 2 letou kontrolu + vyšetření krve a to jsem měl v pořádku - akorát teď přesně nevím ale u štítné žlázy jsem měl snad jednu nějakou hodnotu mírně zvýšenou nebo na hranici zvýšenosti, to ale lékař řekl, že je v pořádku a nic to není, ale nejsem si teď bohužel jistý, jestli to bylo něco se štítnou žlázou nebo ne - zkrátka řekl, že to je v pořádku.
Nosím brýle, mám na jednom oku 2 a na druhém tuším 2,25 dioptrie, mám také na levém očním pozadí vrozenou cystu (která ale na nic netlačí/ničemu nevadí) a chodím pravidelně každý rok na kontrolu očního pozadí a nitroočního tlaku - byl jsem tam cca před 2 měsíci a vše jsem měl v pořádku. Mívám také někdy často problémy s páteří, konkrétně s blokováním krční a hrudní páteře, což mi prokazatelně v důsledku zablokování obratlů způsobuje právě závratě nebo bolest na hrudi či mezi lopatkami a jde o to, že tyhle problémy, které při blokaci mám, jsou pravděpodobně úplně totožné jako výše vypsané vedlejší účinky minoxidilu (závratě, bolest na hrudi), což mi dělá trochu starosti. Jelikož když by u mě tyhle vedlejší účinky minoxidilu nastaly, nebudu si asi jistý, jestli to je skutečně od minoxidilu nebo zase od zablokované páteře. Užívám také někdy při závratích od zablokované páteře tablety Tanakan (s výtažkem z ginkgo biloby) na lepší prokrvení/mikrocirkulaci, což mi někdy závratě dokáže zmírnit, když ta blokace není nějak velká - problémy s nějakým prokrvováním jako takové ale nemám. Může se minoxidil používat zároveň v kombinaci s Tanakanem, popř. ještě v kombinaci s doplňkem stravy Biopron?
Ještě jsem také našel alternativu za minoxidil a tou je NANOGEN Sérum na podporu růstu vlasů, což je údajně účinnější než minoxidil a bez vedlejších účinků, ale nevím jestli se tomu dá věřit. Co by jste mi doporučily vy?
Děkuji.

Odpovídá:

MUDr. Kateřina Kovaříková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Praktický lékař pro dospělé, Kladno

Dobrý den,
v první řadě bych Vám doporučila nechat si zkontrolovat funkci štítné žlázy - pokiud tedy něco nebylo v minulosti v pořádku a dále, když už půjdete na odběry tak by stálo za to zjistit hladinu a zásoby železa. Oboje může vést k vypadávání vlasů. Belohair má skutečně řadu nežádoucích účinků akže jeho použití jedině s dohledem specialisty.
S pozdravem.

Odpovídá:

MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

Minoxidil bych nedoporučila u pacienta s vysokým krevním tlakem, ale zatím jsem se nesetkala s žádnými jinými nežádoucími účinky. Je pravda, že po vysazení přípravku může dojít k opětnému výpadu těch vlasů, které narostly nově pod vlivem minoxidilu. Kombinace s Tanakanem i potravinovými doplňky je možná. Přípravek Nanogen sérum neznám, ale nemyslím si, že by byl účinnější.

Související dotazy

Padání vlasů
Dobrý den je možné umřít, když používám minoxidil na...
Padání vlasů
Dobrý den, mám jemné a ne příliš husté vlasy. Již...
Padání vlasů
Dobrý den, již přes rok řeším padání vlasů a zvýšený...
Padání vlasů u čtyřletého dítěte
Dobrý den, chtěla jsem Vás požádat o radu ohledně padání...
Akne a padání vlasů
Dobrý den, mám několik příznaků:akne,občasné padání...
Padání vlasů
Dobrý den,mám problém s padáním vlasů.Jsem v přechodu,užívám...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Padání a mastění vlasů

Vážená paní doktorko, vážený pane doktore, potýkám se s vypadáváním vlasů,...

Padání obočí

Hezký den, v září mi začaly obrovským způsobem padat vlasy, nejspíše důsledkem...

Padání obočí

Dobrý den, chci se zeptat, zda může být padání a hlavně nedorůstání obočí způsobenou...

Padání obočí

Dobrý den, paní doktorko. Cca před půl rokem jsem zažila více velmi stresových...

Padání obočí


Padání ochlupení

Dobrý den paní doktorko. Můžete mi prosím Vás říct jaké faktory, nedostatky...

Padání řas

Dobrý den,potřebovala bych poradit co dělat,aby mi nepadaly tak strašně řasy...

Padání řas, vlasů, únava, pálení očí

Dobrý den, už přes půl roku mě trápí padání vlasů a celková únava. V poslední...

Padání věcí z rukou a pletení slov

Dobrý den, v posledních měsícíh se mi často stává, že mi jen tak vypadne věc...

Padání vlásků

Mojí dvouleté vnučce padají vlasy, je plešatá.Je to normálmí.Děkuji.

Padání vlasů

Dobrý den, chtěl bych jsem se zeptat, proč mojí přítelkyně při česání vlasů...

Padání vlasů

Dobrý den, brala sem 10 let antikoncepci (2 roky pramíno 28, 6 let diane 35,...

Padání vlasů

Dobrý den, již asi rok pozoruji problém se zvýšeným padáním vlasů. Mám cca o...

Padání vlasů

Dobrý den, už tři měsíce mám opravdu nadměrné padání vlasů, nejprve jsem si...

Padání vlasů

Dobrý den, je mi 22 let a přibližně rok mě trápí poměrně rozsáhlé padání mých...

Padání vlasů

Dobry den,hodne mi padaji vlasy a uzivam Methionin.Chtela bych se zeptat jestli...

Padání vlasů

Dobrý den,chtěla bych vyzkoušet přípravek Viaderm,ale nevím,jestli Viaderm complete...

Padani vlasu

Dobry den, Chtěl bych se Vás zeptat za jak dlouho cca mi po chemoterapii začnou...

Padani vlasu

Dobry den, je mi 31 let a jiz rok me trapi padani vlasu, ktere zacalo z niceho...

Padani vlasu

Dobry den, asi tri roky mi vypadavaji vlasy. Vzpominam si, ze jsem v 16 letech...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nespavost a diazepan

Dobrý den,prosil bych o Vaš názor.Mám problemy se spankem,snažim se nebrat leky-jen...

Hypotonie ledvinné pánvičky

Dobrý rada bych se vás zeptala .Jezdím pravidelně se svým 10 letým synem na...

Masturbace

Dobry den je mi 15 let a jako každý náctiletý kluk pravidelně masturbuji ale...

Seropram

Dobrý den, v létě jsem se začala léčit na neurologii s krční páteří. RHB...


Dobrý den chtěl bych se zeptat po delších problémech ze žalukem,střevy a klouby...

Patní ostruha

Trápím se od unora 2016 s patní ostruhou na levé noze.Mám za sebou elektro léčbu,masáže...

Čepy na mandlích, zahleněnost

Dobrý den, v poslední době se mi v puse objevuje ( někdy "násilně vypolykám"...

Mamka má prasklou žilku v oku

Dobrý den, mojí mamce už několikrát (řekla že neví kolikrát) praskla žilka...

Zlomenina ramenka stydké kosti

Dobrý den, Před dvěma měsíci jsem si zlomil spodní raménko stydké kosti -...

Zánět slepého střeva

Dobrý den! Je mi 22 let a občas mě píchá nebo bolí v pravém boku a v pravém...

Zvětšené uzliny

Dobrý den, bohužel nedokáži zařadit dotaz do správné rubriky, tak ho zasílám...

Střevní chřipka


Zánět žaludu

Dobry den, chcel by som sa opytat ze do kedy by mal zmiznut opuch pod zaludom,...

Bolest v levém podžebří

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Už 14 dní mě píchá/pobolívá levá část...

Gastroskopické vyšetření

Dobrý večer, pane doktore, měla bych dotaz, už od mala se potýkám s problémy...

Bolest ucha a mandle

Dobrý večer,je to asi 5 dni,co jsem mela kasel a zvětšené mandle.asi 2 dny jsem...

Problémy s příjmem tekutin a následnou akutní potřebou močit

Dobrý den, je mi 19 let a již několik let mám problémy s příjmem tekutin. V...

Perianální absces

Dobrý den, před dvěma roky mi byla "vyříznuta" píštěl po abscesu. Pokud si dobře...

Hyperplazie antra dutin

dobry den,mohla bych pozadat o vysvetleni tohoto nalezu na mr mozku.co znamena...

Gynekologické vyšetření

Ahoj, prosím co je na informaci, co jsem získala, pravda. Dnes se lékaři gynekologové...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×