Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Pálení po močení

Urologie Pavla 26.7.2017

Dobrý den.
Tři měsíce jsem se trápila s nesnesitelným pálením po močení a během dne, na které mi byla naslepo předepisována různá antibiotika, která nezabírala. Nyní mi byla z moči diagnostikována ureaplasma v množství >10^4. Test citlivosti na antibiotika určil nejlépe doxycyklin, byl mi tudíž předepsán Doxyhexal 200 - 20 tablet, dávkování 1x denně s tím, že první den jsem měla zahájit jednorázově ještě druhou tabletou po 12 hodinách. Na chvíli jsem cítila úlevu od obtíží,ale postupně se nepříjemné pocity a pálení vrátilo a dnes ráno (v poledne mám brát 6. den) je to snad ještě horší, což mne znepokojuje vzhledem k tomu, že obvykle mají antibiotika zabrat do tří dnů. Dočetla jsem se, že při silných infekcích může na začátku léčby nastat Herxheimerova reakce, může tomu tak být i v tomto případě? Napadá mne také, zda na to nemá vliv i to, že v neděli jsem po užití tablety zvracela a již jsem si další (náhradní) nevzala. Nebo proč je mi tedy s rozběhnutou léčbou ještě hůř, když antibiotika mám určena správná? Děkuji

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Pracoviště: Klinika pracovního a cestovního lékařství - FNKV Praha

Pavlo, nemyslím si, že je ve Vašem případě pravděpodobné, že by došlo k Jarisch-Herxheimerově reakci. Vaše infekce není silná, množství bakterií je takové, že je diskutabilní, zda jej vůbec léčit. Ureaplazmata se běžně vyskytují v genitální flóře sexuálně aktivních lidí, může se jednat i o kontaminaci. Je pravda, že ale v určitých případech mohou vyvolat zánět močové trubice, takže vzhledem k Vaším potížím byla nasazena antibiotika. Proč je Vám hůř nedokážu říci, zkuste antibiotika dobrat a uvidíte. Pokud problémy budou pokračovat, doporučila bych návštěvu urologie. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka


Dobrý den, nemáte příznaky Jarisch-Herxheimerovy reakce. Nevolnost po antibiotikách je běžná. Navíc patří Doxyhexal mezi silnější antibiotika. Musíte dodržovat doporučení k léčbě. Především pít velké množství tekutin a nemít pohlavní styk. Při trvání potíží je vhodné zopakovat vyšetření. Potíže s močením jako následek vyléčené infekce mohou přetrvávat.

Související dotazy

Pálení při močení
Dobrý den asi před 4-5 měsíci mě začalo nejaké pálení...
Pálení při močení
Dobrý večer. Prosím o radu. Už třetí den mam pálení...
Pálení při močení
Dobrý den, může pálení při močení způsobovat mykóza?
Pálení při močení s krví
Dobry den , vcera jsem se hodne opil. V noci i rano...
Pálení při močení
Dobry den. Od kedy si pamatam pocitujem obcasne palenie...
Pálení při močení
Dobrý den, jsem po operaci kdy mi vyndavali zasedli...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Pálení po ejakulaci

Dobrý den, můj problém spočívá v tom, že po ejakulaci mám pálení či bolest...

Pálení po ejakulaci

Dobrý den mam dotaz ohledne problemu ktery se tyka mejo pritele. Posledni dobou...

Pálení po ejakulaci

Mám takový problém. Občas se mi stane že mě po masturbaci začne velmi pálit...

Pálení po gyn.vyšetření

Dobrý den, proč mám vždy po gynekologickém vyšetření hrozné pálení několik dní?...

Paleni po herpesu

Dobrý den pane doktore, Před měsícem jsem prodělal herpes na rtu a místo je...

Pálení po milování

Dobrý den, v poslední době si manželka stěžuje, že ji po milování, pokud se...

Pálení po močení

Dobrý den,u dcery 5let byl před 2,5lety zjištěn VUR 3.st. jednostr.. Brala zajišťovací...

Pálení po močení

Dobrý den. Je mi 45 let. Před asi 20ti lety mi začalo pálení močové trubice....

Pálení po močení

Dobrý den, poslední měsíc trpím pálením na konci žaludu, a to vždy po močení...

Pálení po močení

Dobrý den, přítel se teď léčí s kvasinkami a měli jsme podezření, že původcem...

Paleni po močení a časte močen

Dobry den chtela jsem se zeptat co mam delat kdyz od dnešního rana mam časte...

Pálení po močení a masturbaci

Dobry den, Uz skoro pul roku mam problem nejdříve to začalo nějakým častějším...

Pálení po močení v močové trubici s výtokem

Dobrý den, delší dobu mám problém s výtokem z močové trubice, většinou je to...

Pálení po operaci

Dobrý den jsem 10 dní po operaci krční páteře. Mám pálení od zátylku přes ramena...

Pálení po orálním styku

Dobrý den, do po vánocích mě kámoška orláně uspokojila, prakticky okamžitě...

Pálení po pohl. styku

Dobrý den, ráda bych se zeptala. Po dlouhé době jsem měla sex. styk (přítel...

Pálení po pohlavním styku

Dobrý den jmenuji se Aneta A mám problém že po sexu s přítelem mě začnou pálit...

Pálení po pohlavním styku

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat.. se svým partnerem, moc často sex nemáme,...

Pálení po pohlavním styku

Dobrý den. Je mi 17 let beru HA Katya asi 5měsíců. Asi před měsícem jsem měla...

Pálení po sexu

Dobrý den, můj dotaz: přítelkyni pálí pochva. Myslí si že je to mnou, tedy spermiemi....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Otok kolene

Dobrý den pane doktore. Prosím o radu. Před ca. 4 týdny se mi na vnější straně...

Piercing ucha a jeho náslekdy

Přeji dobrý den. Poprosila bych o radu. Je mi 16 let a udělala jsem hloupost....

Pocit tlaku v krku

Dobrý den, už téměř 2 týdny mám každý den pocit jakoby "knedlíku" v krku, nebo...

Pálení močové trubice


Řídká stolice po antibiotikách

Dobrý den, dcera 6 let brala před třemi měsíci antibiotika a od té doby má...

Vyšší d-dimery

Dobrý den, je mi 27 let a v krvi mi byli zjištěny vyšší d-dimery ( zhruba dvojnásobné...

Červený flek nad kuličkou na prsu

Dobry den , mam dotaz ... pred mesicem se mi narodila holcicka a tyden jsem...

Pád na kole na zápěstí


Měření délky penisu

Dobrý den, měl bych dotaz asi spíš na nějakého urologa či sexuologa, ohledně...

Citlivé a tvrdší varle

Dobrý den, je mi 15 let a před cca měsícem jsem byl na chirurgii s tvrdším varletem,...

Trombotizovaný hemoroid

Dobrý den, Mám trombotizovaný vnější hemoroid-udělal se mi po baronově ligaci...

Čepy na mandlích a krvácení

Dobrý den, už několik let mě trápí čepy na mandlích, respektive jen v pravé...

Nejde přetáhnout předkožka

Dobrý den, jsem 14letý mladík a nejde mi přetáhnout předkožka. Cítím a vidím...

Pluzgier na zaludi

Dobry den Asi rok a pol mam problem so zapalmi predkozky, ktore su ale bakterialneho...

Ekzém na lýtku

Dobry den,uz dva roky se lecim s koznim ekzemem na lytku leve nohy,pan doktor...

Svědění konečníku

Dobrý den, už tři dny trpím svěděním v oblasti konečníku (zejména při pohybu)....

Erekce

Chtěl bych se na něco zeptat co mě trápí několik měsíců. Právě už před pár měsíci...

Nedrží mi předkožka za žaludem

Dobrý den, při erekci mi příliš nedží předkožka za žaludem (i když jde normálně...

Kašel, bronchitida, antibiotika

dobry den,je to zhruba mesic a pul co jsem prodelala akutni bronchitydu,byli...

Vyrážka

Dobrý den, můj přítel má už 14 dní ošklivou vyrážku po celém těle. Je zarudnutá,...

Reklama