Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Perforace bubínku

Uši, nos, krk Patrik 20.2.2018

Dobrý den, utrpěl jsem úraz ucha, mám perforaci bubínku a bylo mi řečeno, že musím za 3 měsíce na plastiku. Dělám bojové umění a dostal jsem kop přímo na ucho. Ihned mi zalehlo, koupil jsem si borovou vodu ale jakmile jsem ji dostal do ucha, byla to neskutečná bolest. Vlastně jsem od té doby přišel i o chuť v polovině jazyka. Po 3 dnech od toho kopu mi z ucha začalo téct a nastaly bolesti. Jel jsem na pohotovost, tam mi ucho paní doktorka propíchla a dala nějaké kapky. Po 2 dnech od pohotovosti jsem šel na kontrolu na ORL, kde mi pan doktor nasadil atb. Po týdnu zánět ustál ale pan doktor mi řekl, že tam mám díru jako Brno v bubínku, za další týden mi řekl to stejné ale že si mysli, že to je něco staršího. Když jsem byl malý, mohlo mi být 10 let, teď mám 22 let, měl jsem úraz ucha ale vše se poté jevilo v pořádku. Prý se mi to ale jen zalepilo a teď tím kopem se mi to zase rozjelo a už to nesroste. Ucho mě nebolí, neteče mi z něho ale neslyším. Musím na plastiku a do té doby tam nesmím dostat ani kapku vody. Chci se zeptat, mohu dělat bojové umění před operaci i po? Jde mi o to, jestli to bude vadit, když do toho budu dostávat údery a jestli se něco může stát. Dále se chci zeptat na tu chuť v tom jazyku. Také si musím najít lékaře, který mi zákrok provede. Jak je to nákladné a nevíte, jestli to hradí pojišťovna? Mám RBP. A jestli byste mi nějakého lékaře doporučili prosím. Předem děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová


Dobrý den, pane Patriku, momentálně bych Vám nedoporučovala riskovat další poranění ucha a tím pádem bojový sport nyní nedělat, po operaci je to ke zvážení a stanovisko Vám dá ORL lékař, který Vás bude mít v péči. Změna chuti na jazyku by byla vhodná řešit s neurologem a doporučuji Vám také neurologické vyšetření. Ohledně plastiky bubínku, pak je vhodné si termín operace domluvit na ORL pracovišti, kde byl zákrok doporučen, dle toho Vám zde bude přidělen lékař, který zákrok provede, nebo se lze dohodnout, pokud budete některého lékaře preferovat. Zákrok bude hrazen pojišťovnou. Dále Váš dotaz bude zpracovávat náš tým zdravotních sester, mohou Vám i ORL lékaře doporučit, dle bydliště. S pozdravem a přáním brzkého ústupu obtíží.

MUDr. Pavel Strnad
Odpovídá lékař:

MUDr. Pavel Strnad

Specializace: Ušní, nosní, krční Pracoviště: Ambulance ORL (ušní, nosní, krční), Ústecká poliklinika

Dobrý den, stav vašeho ucha na dálku nedokážu posoudit. Po operaci - tzv. myringoplastice rozhodně je třeba se alespoň měsíc vyhýbat prudkým pohybům hlavy. Pak by již neměl být problém se sportu věnovat, ale vše opět musí zhodnotit Váš ošetřující ORL specialista

Související dotazy

Perforace bubínku + šum
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak je možné že...
Perforace ušního bubínku
Jsem bývalý horník. na obě uši nedoslýchám, 70% ztráta...
20% perforace
Dobrý den, mám 20% perforaci bubínku, po vyndávání...
Perforace bubínku
Dobrý den, mám už přes týden perforaci na rozhraní...
Perforace bubínku
Dobrý den. Ráda bych se zeptala, za jak dlouho se 9ti...
Mini perforace v bubínku
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Od prázdnin, to znamená...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Peptidy

Dobrý den, jaký je prosím Vás názor na tento peptidový "doplněk" ? http://www.peptidy-ghrp6.net/?70,ibutamoren-mk-677 Jedná...

Percepční (sensorineurální) nedoslýchavost, ztráta sluchu

Vážený pane doktore, prosím o radu. Zasílám dokumenty o stavu mého sluchu....

Percepční nedoslýchavost

Dobrý den mám dotaz,už léta prakticky od školního věku ( nyní je mi 35.let)...

Percepční nedoslýchavost v pravo

lékaři nasadili u mé8leté vnučky infuze Cavintonu,betaserku,tbl.Prednisonu a...

Perfekcionismus

Dobrý den, prosím vás chtěl jsem se zeptat na Perfekcionismus. Koupil jsem...

Perforace bubínku

Dobrý den dnes jsem si čistil ucho a najednou veliká rána prasklo mi v tam a...

Perforace bubínku

Dobrý den, Na začátku února jsem šel na ORL, protože mě bolelo ucho a sumelo...

Perforace bubínku

Dobrý den. Ráda bych se zeptala, za jak dlouho se 9ti měsíčnímu miminku zahojí...

Perforace bubínku

Dobrý den, při tréninku boxu mi praskl po úderu ušní bubínek. Při vyšetření...

Perforace bubínku

Dobrý den, mám už přes týden perforaci na rozhraní dol. kvadratů, ucho mě nebolí,...

Perforace bubinku

Dobry den! Vcera jsem vyhledala lekare na pohotovosti z duvodu silne bolesti...

Perforace bubínku + šum

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak je možné že po perforaci bubínku v uchu...

Perforace bubínku a infekce

Dobrý den, před dvěmi lety jsem dostala ránu přes ucho a natrh se mi bubínek....

Perforace dělohy

Dobrý den, je mi 35 let. Ve 20 letech jsem podstoupila interupci při které došlo...

Perforace nosí přepážky

Dobrý den,asi před 9 lety jsem měla uraz a utrpěla jsem perforaci nosní přepážky.Operace...

Perforace nosní přepážky

Dobrý den, před měsícem jsem onemocněla zánětem dutin a byla jsem poslaná na...

Perforace nosního septa

Dobrý den, před necelými 2 týdny jsem z důvodu chronicky zhoršené nosní...

Perforace ušního bubínku

Jsem bývalý horník. na obě uši nedoslýchám, 70% ztráta sluchu. Používám sluchadlo,...

Perforace v přední části nosního septa

Dobrý den na Orlmi zjistili ze mam perforaci v přední části septa.Zajimalo by...

Pergamenová kůže

Dobrý den, prosím poraďte mi, babičce našli metastáze na játrech, nikdo nechtěl...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Boule ve vagině

Dobrý den, je mi 18 let. Když jsem si zaváděla tampon do pochvy, něco mě tlačilo...

Rozškrábání pihy

Dobrý den , ted jsem si rozškrábla malou pihu pod prsem tekla kapička krve....

PSA


Již dva a půl roku mám na krku zvětšené uzliny


Nadýmání

Dobrý den....mám dlouhodobější problém s nafouknutym břichem v oblasti žaludku.....jsem...

Mravenčení


Horkost

Dobrý den, prosím o radu. Z ničeho nic se mi objevuje horkost v celém břichu,...

Kostné výrastky v ústnej dutine

Dobrý deň, pán doktor. Chcem sa opýtať, či sú tieto kostné výrastky bežné? Majú...

Sekvestr v páteřním kanále

Dobrý den, je mi 33 let. Byla jsem na vyšetření bederní páteře a SI kloubů megnetickou...

D-dimery

Dobry den, mam dotaz ohledne D-dimeru. Byla jsem u lekare kvuli bolesti nohy...

Kousání tváří ve spánku

Dobrý den, již od puberty (nyní cca již 10 let) si ve spánku koušu tváře. Ráno...

Zeleno-žluté, hořké zvracení


Omeprazol


Zarudnutí na obličeji.

Dobrý den, asi před půl rokem mi byla zjištěna Snížená fce. štítné žlázy. Bral...

Bolesti krční páteře, lopatky,ramene,paže

Prosím o radu zda a jak jde lečit následující. Od poloviny března trpím velkými...

Dutiny, bolest hlavy, polyp

Dobry den, pro problémy s bolesti za okem, hlavy a kořene nosu resp. Cela jsem...

Tlak a bolest v zádech

Dobrý den,už třetí den mě trápí tlak v zádech,konkrétněji v kříži. Nejvíce když...

Bederní páteř

Dobrý den, prosím o vysvětlení následujícícho: RTG: L páteř: pravidelná bederní...

Velikost sleziny u dítěte

Dobry den, pani doktorko. Tento dotaz jsem již zadavala, ale aby mi bylo zodpovezeno...

Výživa, bulimie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně stravování. Cca před rokem jsem...

Reklama
Zavřít