Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Periferní bechtěrev už 8 měsíců

Praktické lékařství Lukas 30.7.2014

Dobrý den! Letos v květnu mi byla diagnostikována periferní forma Bechtěrevovy nemoci. Nemoc se vždy projevovala od prosince 2013 ve fázích, nejdříve mi napadla sternum (hrudní kost), poté nakonec kyčel, odkud se punkcí musela 2x s odstupem času vytáhnout tekutina. Ortopedi diagnostikovali jen odhadem DNU, nakonec se po opakovaných potížích přes krevní revmatické testy přišlo na to, že jde o Bechtěreva. Takže tedy od května se léčím, denně beru 3x Salazopyrin a občas k tomu i 1x tabletu Xeforapid. Několik měsíců byl klid, ale minulý týden v pondělí mi při chůzi městem začalo zničehonic bolavě "sekat" v oblasti levého prsa. Nyní v létě prochladnout není možné, takže se nemoc asi v určitém intervalu ozve, nicméně brášky beru pravidelně, snažím se i pravidelně pohybovat. Bolest však úplně zmizela po odpoledním slunění u vody, takže teplo zřejmě na to působí. Chci se jen zeptat, zdali se dá pro to dělat něco víc, než jenom brát prášky a pravidelně se pohybovat a cvičit? Jedná se samozřejmě zase o bolesti co jdou ze sterna, ale bolesti jsou opravdu mírné oproti tomu, když se nemoc projevovala poprvé. Takže prášky to snad tlumí. Páteř je zatím tohoto ušetřena úplně, je v pořádku, tak snad to sternum není tak vážné. Co se týče kyčlí, tak musím jen doufat, že už bude klid, jelikož mám díky této nemoci Artrozu 2. stupně na pravé noze. Děkuji za vaši reakci a za to, zdali mě něčím inspirujete a případně poradíte něco víc. Pokud se víc dělat nedá, tak se také nic neděje! Děkuji za reakci! Lukáš

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den, pane Lukáši. Oceňuji Vaši snahu podpořit nějak zavedené standardní způsoby lé...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

M. Bechtěrev
Dobrý den pane doktore mám bechterev pátého stupně...
M. Bechtěrev V.stupeň
Dobrý den, prosím o Váš názor k přiloženým snímkům....
Zadržování vody v těle
Dobrý den, prosím Vás o radu. Jsem 36 léta Bechtěrev...
Periferní hypogonadismus
Po 13 letech suplementace jsem přešel k jinému lékaři....
Morbus Bechtěrev
Dobry den.chtel bych se zeptat zdali by me pri vysetreni...
Periferní neuropatie od Chlamydií
Dobrý den již pátý měsíc mám od chlamydii zřejmě periferní...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Perianální trombóza

Dobrý den. U konečníku se mi udělala bulka velikosti hrášku, nafialovělé barvy....

Perianální tromboza

Dobrý den. Pane doktore, paní doktorko. Předem se moc omlouvám za foto. Je mi...

Perianální tromboza

Dobry den, pri prvnim porodu pred 11 lety se mi udelaly na konecniku trhlinky....

Perianální trombóza


Perianální žilní trombóza

Dobrý den, dnes mi proktolog řekl trombóza a že se musí řezat. V minulosti jsem...

Perianální žilní trombóza

Dobry den, v pondeli tohoto tydne me zacal bolet konecnik a nasel jsem si tam...

Periartritida

Dobrý den, byla mi diagnostikována periartritida, revmatoložka naordinovala...

Periartritida ramene

Dobrý den,prosím o řadu. Mám periartritidu ramene a 7 týdnů jsem byla na neschopence...

Peribronchitis ac I.dx bas, dale poč.BPN I.dx bas.

Dobry den dnes jsem byla na rtg plic z duvodu nezabrani antibiotik na dlouhodoby...

Periferna lezia n.peroneus

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať či je možné obnoviť činnosť tohto poškodeného...

Periferní cyanosa dlaní

Dobrý den, mám dotaz ohledně žil na ruce. Před 3 měsíci po tréninku ve fitku...

Periferní hypogonadismus

Po 13 letech suplementace jsem přešel k jinému lékaři. Ten mi nechal stanovit...

Periferní neuropatie od Chlamydií

Dobrý den již pátý měsíc mám od chlamydii zřejmě periferní neuropatii necitlivost...

Periferní neuropatie od chlamydií

Dobrý den již pátý měsíc mám od chlamydii periferní neuropatii necitlivost prstů...

Periferní obrna lícního nervu

Dobrý den, obracím se na vás s otázkou neurologického charakteru. Jsem medička...

Periferní paréza lícního nervu

Dobry den, mam pres mesic periferni paresu licniho nervu bez lepseni. Je mozne,...

Periferní paréza lícního nervu

Dobry den, mam diagnostikovanou periferni paresu licniho nervu. Nikdo po pricine...

Periferní vestibulární syndrom


Periferní vidění

Dobrý den, ráda bych se zeptala, již asi 5-7 let pozoruji periferně jinak barvy....

Perigenitální papully

Dobrý den,nijak me neboli ani nesvedi pupinky nebo jak to mam nazvat viz.fotografie,ale...