Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Pnutí v noze

Vnitřní lékařství Jana 10.6.2020

Dobry den, našli mi nodularni maligní melanom breclaw 3,15 a clark III. Následně odstranili spadovou uzlinu se 3 uzlinami v trislech. Dle ultrazvuk vypadají Uzliny nezhoubne, Velikost malá. krev játra a břicho ATd dle ultrazvuku je vše ok. Pouze mám vyšší hodnotu ASLO. Je mi 25 roku. Čekám na histologii ohledně uzlin v trislech. Histologie po odstranění Lemu po melanomu je v pořádku. Problém mám ze mě v té noze pne tlak nebo nervy nebo cévy. Nevím co to přesně je. Uzdravim se? Když vše je v pořádku? Proč ta noha boli? Muze být poškozen nerv nebo klidně metastazy?

Doplňující informace:
Děkuji. Ta bolest začala ještě před zákrokem. Začala po zakroku odstranění znamenka. Ještě před touhle velkou operaci.

Doplňující dotaz: Z ultrazvuku mám všechno čisté a uzliny napsané: v UZ molalite zobrazuji bilat. V trislech několik (3) LU o velikosti do 18x5 mm s benignim rozměrovym indexem a hyperechogennim centrem. Břicho, játra ATd je vše čisté. Je tak pravděpodobnost ze to muze být maligni???
Odebraly mi je po melanomu.

Odpovídá lékař:

MUDr. Igor Romanko

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den Jano,

Noha může bolest z různých příčin. Vzhledem k tomu, že odebíraly lymfatické uzliny, nejpravděpodobnější se zdá být ztížená lymfatická drenáž z dané oblasti. Takže může docházet k otoku nebo pnutí. Další možností by byla žilní trombóza Záleží hodně na tom, jak dlouho máte to pnutí? Začalo to až po zákroku? Je pnutí v místě rány? Pak se to nabízí jako hlavní příčina. Jestli jsou to cévy, nebo nervy- abych mohl odpovědět, musel bych Vás vyšetřit. Je vhodné kontaktovat ohledně toho praktického lékaře, nebo pracoviště, kde jste výkon podstoupila. Podle zprávy to vypadá, že si Vás pozvaly na kontrolu a že jistá míra otoku byla patrná po sejmutí bandáže. Takže lymfatický problém je pravděpodobný. Druhou možností by mohla být žilní trombóza, pokud jste po operačním zákroku. Riziku tu je, pokud cítíte i bolest v noze a máte obtíže s chůzí. trombóza by se měla vyloučit ultrazvukovým vyšetřením, takže bych doporučoval kontaktovat praktického lékaře co nejdřív a domluvit se na možnostech tohoto vyšetření. Pokud by jste se praktickému lékaři nedovolala, doporučoval bych Vám navštívit urgentní příjem nejbližší nemocnice, aby se případná trombóza mohla vyloučit.
V tuto chvíli Vám neumím říct, jestli se uzdravíte z melanomu (pokud se ptáte na toto), nebo ne. Záleží na dalších vyšetřeních.

MUDr. Jan Sklenář
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sklenář

Specializace: Kardiologie, Vnitřní lékařství

Dobrý den paní Jano,Dr. Romanko vyjmenoval možné
příčiny Vašich potíží,nemám tedy již co doplnit,dle špatně čitelné lékařské zprávy popsán otok pravé nohy,tedy rozhodně co nejdříve je nutné vyšetření ultrazvukem žil pravé nohy.Zdraví Dr. Sklenář

MUDr. Karolina Kašparová
Odpovídá lékař:

MUDr. Karolina Kašparová


Milá Jano, mrzí mne, že Vás v takto mladém věku potkalo takovéto ošklivé onemocnění ! Doufám spolu s Vám , že vše bude v pořádku ! Vaše současná hlavní potíž může mít mnoho příčin. Nemyslím si ale, že by souvisela s nádorem, respektive s přítomností metastaz v noze. Nejčastěji je bolest, respektive pnutí, které popisujete, po takovýchto výkonech spojeno s poruchou proudění lymfy v končetině. Uvidíte, až budete na sdělení výseldku vyšetření uzlin, proberte možnosti s ošetřujícím lékařem. Na ultrazvuku nejsou žádné zvětšené uzliny, snad vyšetřili i cévy a tím vyloučili trombozu ? Pokud ne, bylo by vhodné takové vyšetření doplnit.
moc Vám držím palce, aby vše bylo v pořádku !KK

Související dotazy

Pnutí v zádech
Dobrý den, cca měsíc mám pocit jakoby tlaku nebo...
Nepříjemné tlaky a pnutí v koleni a kotníku
Dobrý den, již nějakou dobu mám nepříjemné tlaky...
Noha v sádře
Dobrý den, už 4 den mám bolesti hlavy vždy když zakašlu...
Gangréna na noze
Dobrý den můj známý přišel o nohu že mu odumíraly cévy...
Otok nohy
Dobrý den. Delší dobu mám oteklou levou nohu - od...
Pnutí v lýtku
Dobrý den, je mi 29 let a jsem necelého půl roku po...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Pneumotorax plice

Dobry den prosim o odpoved.Pred 14dny mi zcela zkolabovala prava plice 7dni...

Pneumotorax plice

Dobry den prosim o odpoved.Pred 14dny mi zcela zkolabovala prava plice 7dni...

Pneumotorax, rekonvalescence

Dobrý den, Jsem muž, 24 let, 187 cm, 67 kg, fyzicky dobře trénovaný, nekuřák....

PNMA2 protilátky

DObrý den, byla jsem na lumbalní punkci, odebírali mi i krev a byla zjištěna...

Pno

dobry den . som skoro 2r po pno na pravej strane spontanne. robili mi drenaz...

Pnutí a lupání v hrudním koši

Vážený pane doktore, zhruba již 4 měsíce cítím na levé straně hrudního koše...

Pnutí a přeskakování v bérci

Dobry den, mam takovy problem jiz mesic, kdyz si prejizdim rukou pod kolenem...

Pnutí a tlak tváře

Dobrý den, už asi 3 dny mě trápí pnutí, tlak a občas i brnění v levé tváři....

Pnutí dělohy v 15. týdnu těhotenství

Dobrý den, Začínám 15. týden těhotenství a občas se mi v noci stane, že mě...

Pnutí v lýtku

Dobrý den, je mi 29 let a jsem necelého půl roku po 3. porodu. Porod probíhal...

Pnutí v oblasti krční páteře, mravenčení rukou v noci

Dobrý den, ráda bych se zeptala, za jak dlouho by měl člověk pocítit "úlevu"...

Pnutí v podbřišku, 10tt

Dobrý den, jsem v 10tt a posledních pár dní mě trápí pnutí v podbřišku. Je to...

Pnuti v prsouch

Dobry den chtela bych se zeptat mam pet dni pred menstruaci a a mam pnuti po...

Pnutí v zádech

Dobrý den, cca měsíc mám pocit jakoby tlaku nebo pnutí na leve straně na...

Pnutí ve stehenních a lýtkových svalech

Dobrý den. Potřeboval bych radu ohledně svalových problémů.Už téměř 2 roky mam...

Po dobrání antikoncepce se nedostavila menstruace

Dobrý den chtěla bych se zeptat před 4 dněma sem ji vysadila a ještě...

Po 14 dnech od dobrání antibiotik oko slzí a víčko horní i spodní je napuchlé a zčervenalé

Dobrý den. od 4.1.17 jsem se léčila na zánět pravého oka různými kapkami...

Po 3 dnech užívání druhého platíčka jsem začala krvácet

Už rok beru HA Clormetin, kvůli dovolené jsem potřebovala oddálit menstruaci,...

Po 5 měsících 18 rehabilitacích je noha i ruka oteklá

Dobrý den.29.8.2016 jsem byla na operaci haluxu,rovnali i palec,takze to zlomili.Dva...

Po 6 cyklech chemoterapie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Tatínek věk 67 má rakovinu plic, měl 6 cyklů...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Průjem a krev ve stolici

Dobrý den, dlouhodobě se potýkám s plynatostí, častými průjmy(po probiotykách...

Úder do krku

Dobrý den, dne 27.12 jsem dostal úder loktem do krku - spíše někam střední...

Oteklé spodní víčko

Dobrý den, oteklo mi dolní víčko v rohu u spojivky. Začalo to bolestí, která...

Bolest C páteře

Dobrý den, už 2 měsíce mě bolí hlava a krční páteř, občas cítím i tepání v hlavě....

Tiky

Dobrý den, trpím v současné době tiky v končetinách, kde přesně - je různé,...

Poštípání hmyzem


Bolest zad


Odběr krve u kojence

Dobrý den paní doktorko, syn prodělal ve 2,5 měsících zápal plic. Naše paní...

Zhoršené dýchání v horku

Dobrý den, Už asi rok mě trápí to, ze se zadychavam ve velkém horku a mám...

Acc a ospen

Dobrý den, ráda bych se zeptala zda se smí užívat ACC LONG k antibiotikum předepsaným...

Krev ve stolici při infekčním průjmu


Rehabilitace

Dobrý den, před 7 týdny jsem prodělala operaci prasklého menisku a zároveň operaci...

Svědění kůže v těhotenství

Dobry den. Jsem v 34.tt. Jiz 3 tydny me trapi svedeni celeho tela bez vyrazky....

Zlomenina palce ruky

Dobrý den, před asi 2 týdny se mi stal prac. úraz. Průvan mi přirazil ruku do...

Tik pod okem a mravenčení nohou


Světlá stolice v těhotenství

Dobrý den,sem ve23tt těhotenství a mám problém se stolicí je to už týden,ze...

Adenom nadledvinek?

Dobrý den, tento týden jsem dostala výsledky endokrinologickeho vyšetření kde...

Zvýšené CRP

Dobrý den, moje dcera trpí vleklým stěhovavým zánětem. Vyšetřením na gynekologii,...

Hnědá skvrna na žaludu penisu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat o co se muže jednat. Na zadní straně žaludu...

Bolest břicha

Dobrý den, uz dlouhou dobu me neustále bolí, spíše picha na levé straně pod...

Reklama