Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Po zavedené Mireny krvácím stále více

Gynekologie Dana 16.2.2019

Dobrý den. Mám problémy se silnou nepravidelnou menstruací. Již několik let, přičemž poslední rok je to intenzivnější. Je mi 43 let. Můj gynekolog mi předepisoval Noretisteron, ale cyklus se neupravil, krvácela jsem nepravidelně i při jeho užívání. Jednou mi byla provedena kyretáž (12/2018). Nyní jsem se rozhodla pro zavedení nitroděložního tělíska Mirena. Bylo mi zavedeno 28.1.2019. Po zavedení jsem stále slabě špinila, až špinění přešlo ve slabé krvácení a nyní již 4.den krvácím velmi silně. Krvácení se spíše stupňuje, než aby již umiňovalo. Nevím, zda je to ještě stále normální, když mám to tělísko. A jak dlouho toto silné krvácení může trvat. Ztratila jsem již hodně krve. Existuje např. nějaká injekce pro zmírnění krvácení? Můj gynekolog mi řekl, ať vydržím. Ale mně to již připadá moc velká ztráta krve a nevypadá to, že by krvácení přestalo nebo se alespoň zmírňovalo. Děkuji za radu co mám dělat.

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková


Dobrý den, pokud se krvácení stupňuje a krvácíte stále více, doporučila bych navštívit gynekologa. Podle mého názoru stále silnější krvácení není úplně normální. Nejsem ale gynekolog, proto nemám dostatek zkušeností s touto problematikou. Z tohoto důvodu Váš dotaz předám dále specialistovi- gynekologovi. Napíše Vám k dotazu bližší informace (prosím o strpení, může to být i za nějaký den).
Jelikož se ale krvácení stupňuje, kontrolu lékařem bych doporučila co nejdříve (musí se zjistit, zda např. nedochází k vypuzování tělíska).
Pokud byste krvácela opravdu hodně, o víkendu navštivte gynekologickou ambulanci v nemocnici.
Přeji, aby se Váš stav brzy upravil. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Králíčková

Specializace: Gynekologie a porodnictví Pracoviště: Oblastní nemocnice Příbram

Dobrý večer, Dano jestliže máte pocit, že jste již ztratila mnoho krve, pak Vám musím doporučit navštívit co nejdříve Vašeho gynekologa. Pokud se ke krvácení přidá celková slabost, bude se Vám motat hlava, nebo budete mít pocit na omdlení, či se zadýchávat při běžných činnostech, tak určitě co nejrychleji na pohotovost gynekologie. Zřejmě byste musela podstoupit opět kyretáž a vyjmutí tělíska. Nicméně pokud krvácíte například jako při silné menstruaci, tak ještě pár dní vydržte. Někdy chvilku trvá, než si tělo na nitroděložní tělísko zvykne. Některé ženy mohou špinit několik měsíců neustále, než se vše upraví. Jsou ženy, které při zavedeném tělísku nekrvácí vůbec, jiné v období menstruace slabě špiní, či slabě krvácí. Pokud lékař vyloučil jinou příčinu krvácení, tak je možné nasadit léčbu Dicynonem- to je lék, který staví vlásečnicové krvácení a užívá se pro zástavu krvácení právě i v gynekologii. Nevím, zda jste zkoušeli nasadit nějakou hormonální antikoncepci...? Další možností po selhání farmakologických nechirurgických metod je provedení ablace endometria. Ablace endometria se provádí u premenopauzálních žen neplánujících další graviditu,mají- li právě dysfunkční krvácení tj. krvácení na podkladě hormonální nerovnováhy. Při ablaci endometria dochází k destrukci děložní sliznice. Způsobů ablace je více. Může se také stát, že se výkon bude muset časem opakovat.
Bohužel v mnohých případech se nakonec musí přistoupit k plánované hysterektomii- odnětí dělohy. Vzhledem k Vašemu věku by bylo namístě ponechání vaječníků, jestliže na nich není přítomen žádný patologický nález. Samozřejmě i hysterektomie má svá rizika, ale jak jsem již řekla, pro mnohé ženy je to jediné řešení jejich opakovaných silných a nepravidelných krvácení.
Přeji Vám, ať se Vaše obtíže co nejdříve vyřeší, s pozdravem L. Králíčková

Související dotazy

Stále krvácim
Dobry den, zacaka jsem brat antikoncepcni naplast Evru,...
Extrakce Mireny
Dobrý den, po 5 letech jsem byla u gynekologa na vyndání...
Oddálení menstruace u Mireny
Dobrý den pane doktore, v červnu odjíždím na dovolenou...
Výmena Mireny
Prosím Vás o radu, či je vhodné po vybraní Mireny hneď...
Pop prvním styku stále trochu krvácím
Dobrý den, měla jsem poprvé pohlavní styk a si tak...
Stàle krvacím :(
Prosim Vas pane Sládeček.. Mam dalši dotaz... To ze...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Po zahojeni zustavají na kůži fleky

dobry den, chtela jsem se zeptat jestli muj problem odpovida nejake nemoci,...

Po zákroku anální trombozy

Dobrý den pane doktore, obracim se na Vás s prosbou, jsem již 3.den po incizi...

Po zákroku kořenové cysty

Dobrý den, byla jsem 20.8. na lokálním zákroku kořenové cysty. Měla jsem cystu...

Po zamlklém těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na menstruaci po zamlklém těhotenství, v září...

Po záňětech středního ucha bolí při dotyku ucho

Dobrý den, Začátkem roku 2009 jsem měl svůj první zánět středního ucha. Bral...

Po zánětu horních cest dýchacích stále přetrvává kašel, trvá už 5 týdnů

Dobrý den, minulý měsíc jsem měla zánět horních cest dýchacích, byla chycená...

Po zánětu ledvin pořád pobolívá v zádech

Dobrý den, asi před dvěma týdny jsem šel za doktorkou s bolestí ledvin, dole...

Po zánětu nadvarlete

Dobry den jsem mesic po zanetu nadvarlete leceno antibiotiky. Bolest uz neni...

Po zánětu nadvarlete

Dobrý den, cca před 2,5 měsícem jsem byl na urologii, kde mi byl diagnostikován...

Po zarudnuti penisu zjisteno - Streptococcus agalactiae

Dobry den, Po zarudnuti na penisu jsem vyhledal lekare u ktereho mi stery bylo...

Po zjištěni plic.embolie mě začala zlobit levá noha

Dobry den, po zjisteni plic.embolie me zacla zlobit leva noha(spise ploska)...

Po zlomenině klíční kosti

Dobrý den, přitel si zlomil kliční kost 30.4.,,, muzu poprosit nějaké cviky,,...

Po zlomenine kostrce bolesti nohou

Dobrý den pane doktore,mám při chození do schodů a pokud déle jdu bolesti a...

Po zlomenině otok kotníku

Dobrý den. spatne jsem spadl na ledovce a zlomil si kotnik na prave noze, zpretrhal...

Po zlomenine zápästia

Dobrý deň, pred 4 mesiacmi mama mala úraz-Smith zlomeninu zápästia, operovali...

Po zmáčknutí bradavek mi vyteče kapka mléka, i když nekojím a jsem 15 měsíců po porodu

dobry den, chtela bych se zeptat, jsem 15mesicu po porodu cisarskym rezem, kojila...

Po ztrátě panenství se rozhodí hormony?

Dobry den, chci se zeptat zda je pravda, že po ztrátě panenství se rozhodí hormony...

Po-infekční stav oka

Dobrý den,před nějakou dobou se do mého pravého oka dostala bakteriální infekce....

Pobodání hmyzem

Hezký den. O víkendu mě pobodalo několik komárů a na stehně se mi objevila...

Pobolávání na boku v podbříšku

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat vždycky když běžím tak mě bolí na straně v podbříšku...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest zad, hýždí, kyčle a stehen

Dobrý den, zničehonic mě začali bolet záda dole v oblasti kříže vedle páteře...

Červené skvrny nad kotníky

Už 4 roky mám nad kotníky červené fleky s fialovými žilkami, bolest mi nepůsobí...

Opakující se loupání a pálení rtu, oslabená imunuta.

Dobrý den, na rtech se mi tvoří zvláštní druh "oparu". Poprvé se...

Bolesti zubu po ošetření kanálků

Dobrý den, dnes je to zhruba 20 dní, co jsem byl nucen vyhledat svého zubního...

Asi pred tydnem se mi zvetsila uzlina v levem podpazi

Dobry den. Asi pred tydnem se mi zvetsila uzlina v levem podpazi,neni nijak...

Výtok z penisu po pohlavním styku


Bolest břicha opakované zadání


Listerioza a toxoplasmosa v těhotenství


Tlak v krku

Už nějakou dobu mám problém s dýcháním vleže. Přes den je vše v pořádku, ale...

Herpes genitalis

Dobry den, jak jsem herpes genitalni mohla dostat? Mam staleho partnera 8...

Marihuana a dárcovství plazmy

Dobrý den, chci se zeptat jestli mohu jít darovat plazmu, když jsem si 5.11....

Brnění končetin

Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu. Nedávno jsem z ničeho nic zažil dost...

Střídání nálad, deprese

Dobrý den. Velmi často se mi střídají nálady, v jednu chvíli jsem spokojená...

Pupínky na předkožce

Dobry na předkožce se mi udelali světlejší pupínky, které mam neměnné asi tak...

Bolesti v oblasti žeber

Dobrý den, mám dotaz. Cca tři roky mám občasné bolesti pod žebry vlevo. Někdy...

Zarudlá předkožka


Bolest hlavy na pravé straně.


Helikobakter pylory

dobrý večer byl mi zjištěn tento druh bacilu v žaludku,při gastroskopickém vyšetření.který...

Bolest varlat,podbřišku a třísel

Dobrý den, chtěl bych se zeptat a zárověń poradit, protože už jsem z mého problému...

Pomalý srdeční tep
