Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Pocit bolesti a otoku v oblasti klitorisu

Gynekologie Martina 4.5.2021

Dobry den,
Potřebovala bych radu. V březnu jsem brala 4 týdny ATB kvůli borelioze. Před dobráním se mi v ústech objevila kvasinka, přeléčeno nistatinem. S léčbou atb jsem skončila první týden v dubnu a rovnou jsem skončila na gynekologii kvůli dalšímu podezření na kvasinky. Dostala jsem preventivně, než byly výsledky, mast připravenou v lékárně obsahující i kortikoidy. Stěry však byly úplně v pořádku. Neprokázala se ani kvasinková ani bakteriální infekce, nicméně problémy stále přetrvávají. Jedná se hlavně o oblast klitorisu, kde mám neustále bolesti, pocit otoku, ač tam žádný není, řezání a pálení. Zvláštní je, že ráno, když se vzbudím to cítím minimálně a na intenzitě to nabývá v průběhu dne. Jediné co to lehce zklidni je chladivý gel. Už nevím na koho se obrátit a co s tím, je to poměrně dost obtěžující a nekonformní. Velice děkuji za radu.

Odpovídá lékař:

MUDr. Xenie Zatloukalová


Dobrý den pani Martino! Ještě bych Vám poradila si koupit Lactacyd femina emulzi -volně prodejné v drogérii a používat ji při intimní hygieně,jinak Váš dotaz předávám gynekologovi, ať se k Vašemu problému vyjádří. S pozdravem!

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jandová

Specializace: Gynekologie, Porodnictví Pracoviště: Gynekologická ordinace Praha

DObrý den
po antibioticích dochází k narušení normální poševní flory se všemi důsledky, které to nese, které Vy jste vlastně všechny popsala. Pokud ze stěrů vychází, že není koho likvidovat ( přemnožené kvasinky), je na místě nastolení správné poševní flory, např. pomocí preparátu gynimun. Určitě je na místě používat polykací probiotika, denně. Nejsou od věci výplachy, na srovnání pH v pochvě, např. rosalgin. Než se situace zlepší, je možné tu mastičku, kterou připravili v lékárně, při obtížích používat nadále, vzhledem k obsahu kortikoidů by se neměla užívat déle než 2 týdny v kuse.

Související dotazy

Bolest klitorisu
Dobrý den. Již několik týdnů mě trápila nepříjemná...
Bolest v oblasti hráze
V sobotu jsem cítila jakoby svědění a jemné pálení...
Bolest klitorisu
Dobrý den, Už mě 4 dny bolí klitoris,bolí na dotek...
Bolest klitorisu a zánět močového měchýře
Dobry den, je mi 14 a uz 4 den jsem podchlazena, ke...
Puchýřky klitorisu
Dobrý den, mám problém..Pred pěti dny jsem měla nechraneny...
Bolest klitorisu při orgazmu
Dobrý den mela bych dotaz kdyz Máme s pritelem sex...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Pocit "nejistoty" do achillovky

Dobrý den, dlouhodobě mě trápí potíže s achillovkami. Problémy začaly již...

Pocit "slabé močové trubice", jako když při chůzi těžko udržím moč.

Dobrý den.Jsem po téměř půlroční léčbě zánetu močových cest. Naposledy ofloxinem...

Pocit "těžkých nohou"

Neurolog diagnostikoval distální polyneuropatie na DKK středního stupně, doporučené...

Pocit (řasy, vlákna, vlasu) v oku

Dobrý den, pane doktore, už nějakou dobu pociťuji, když vyměním čočky za brýle...

Pocit bezmoci

Dobrý den, mám na Vás nejspíš zváštní dotaz. Jako mladší jsem si špatně vytrhala...

Pocit bezmoci..

Dobrý večer, poslední dobou se toho nějak moc nahrnulo proto začnu od začátku.....

Pocit beznaděje

Dobrý den, nevím jak mám začít. První co mě napadne je že nenávidím vše kolem...

Pocit bezvládných rukou

Dobrý den, už víc jak měsíc se v noci budím s pocity "bezvládných" rukou, jako...

Pocit boláku v krku, sucho v ústech

Vážený pane doktore, už asi tři roky mám takové divné zdravotní obtíže. Mám...

Pocit bolest pod čelistí a cizího tělesa v krku

Dobrý den, už přes měsíc mě trápí bolesti nebo spíše tlak v oblasti krku pod...

Pocit bouličky v krku

Dobrý den, před půl rokem jsem měla na ORL ze stěrů zjištěného masivního streptokoka...

Pocit buseni, zvyseny tep

Dobry den, zacala sem mit velmi caste pocity zvyseneho tepu a buseni srdicka....

Pocit bušení a přeskakování srdce

Dobrý den, asi 14dni mě trápí nepříjemné preskakovani srdce, děje se mi to často...

Pocit bušení a přeskakování srdce

Zdravim a nevim jestli mám nekam zajit k lékaři. Nikdy jsem nemarodila, ale...

Pocit bušení až zástavy srdce

Dobrý den, mám možná trochu nespecifický dotaz, ale poslední dobou mě velmi...

Pocit bušení srdce

Dobrý den, jsem bechtěrevik na biologické léčbě a před 6ti měsíci se u mě objevilo...

Pocit bušení srdce

Dobry den. Chci se zeptat co presne znamena pojem Zcela drobny prolaps mirne...

Pocit bušení srdce,popichováni u srdce.

Zdravím. V pondělí jsem byl u lékaře,protože mě bolela hlava a měl sem i horečky,...

Pocit cizího předmětu v krku

Dobrý den, již asi měsíc mě trápí pocit cizího předmětu vpravo v krku. Byla...

Pocit cizího předmětu v krku

Dobrý den, již asi půl roku trpím pálením a bobolíváním v krku a pocitu cizího...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Cukání dolního rtu na levé straně

Dobrý den,cuká mi nepřetržitě dolní ret,co má prosím dělat,je to velmi nepříjemné.

Paleni jazyka, horkost v ustech, jakoby mastny povlak.

Dobry den. Jiz delsi cas mam velmi divne pocity v ustech. Paleni jazyka, horkost...

Chlamydie

Dobry den ,rád bych se zeptal na nekolik otazek. Už dva měsíce beru atb na...

Bouličky na stydkém pysku


Helicobacter pylori

Dobrý den snažím se otěhotnět a ze stolice mi byl zjištěn helicobacter pyroli,měla...

Výtok z penisu po pohlavním styku


Zvýšené trombocyty

Dobrý den. Již několik roků mám zvýšené trombocyty. Poslední 2 roky chodím na...

Točení hlavy

Dobrý den, při sezení se mi najednou, z ničeho nic, začala točit hlava. Nepomohlo...

Bílé tečky na penisu

Dobrý Den chtěl jsem se zeptat,vlastně jsem docela spanikaŕil když jsem viděl...

Hematom po operaci břicha

Dobrý den, dne 3.6 jsem absolvovala recekci Meckelova divertiklu, operace...

Psychické potíže

Dobrý den, Chci poprosit o radu ohledně mých vleklých problémů, teď už i psychických,...

Demyelinizační léze

Dobrý den ,od roku 2014 chodím na MR vícečetná demyelisační léze supratentoriálně...

Podvázané vejcovody a možné otěhotnění


Vytržený ulomený zub a užívání Dalacinu

Dobrý večer,mám dotaz.Zubařka mi trhala zub.Bohužel ,se zlomil.Dál jsem jí nedovolila...

Svědění po odstranění klíštěte


Otok varlete po operaci kýly

Dobrý den, 5.ledna jsem byl na operaci tříselné a pupeční kýly. Od té doby...

Těhotenství

dobrý den jsem v 5 týdnu těhotenství a chci se zeptat kdy mám jíd na gynekologii...

Výrustky u pochvy

Dobrý večer, asi před dvěmi měsíci se mi okolo pochvy začali dělat pupinky,...

Svalová slabost, spinální muskulární atrofie

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jsem žena 41let a v posledním asi roce pocituji...

Bolest břicha vázaná na pohyb


Reklama