Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Pocit "slabé močové trubice", jako když při chůzi těžko udržím moč.

Urologie Šárka 3.12.2017

Dobrý den.Jsem po téměř půlroční léčbě zánetu močových cest. Naposledy ofloxinem před 14 dny. Kultivace moči je v pořádku,na gynekologii pouze slabý bílý výtok s bublinkami,prý to není mykoza,doporučeny mi byly boraxové globule. Stále mi ale přetrvává pocit "slabé močové trubice",jako když při chůzi těžko udržím moč,jako by měla vytect,na ven si beru vložku.Nejde přímo o nucení.Mám i nepříjemny pocit v močové trubici jako kapku nebo bublinku.,trochu bolavy močový měchýř po vymoceni.Především dopoledne jde na wc moč těžko spustit a mám slabý proud. Ještě beru slabý lék Mictonetten 1-0-1.,jako prevenci Urivac, brusinky,dostatek tekutin. Cvičim na panevni dno. Je možné,že by se infekci a léčbou nějak poškodil svěrač močového měchýře nebo močová trubice? Nebo je taková slabost po léčbě běžná?Nejvíc mě trápí ten pocit neudržení.Jak dlouho může trvat?
Je k něčemu dělat výtěr z močové trubice na pohlavní nemoci,když z děložního čípku byl nedávno negativní?

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, začnu od konce, výtěr z močové trubice se vzhledem k délce trvání potíží a léčby již určitě dělal, pokud ne, tak by jsem ho provést doporučila (i přes negativní nález při výtěru z pochvy) se zaměřením na pohlavně přenosné původce (mykoplasma, ureaplama, chlamýdie). Tak neuvádíte, zdali byly provedeny i nějaké instrumentární výkony či zobrazení močových cest, které zvyšují náchylnost k infekcím a případně podráždění sliznice močových cest. S ohledem na dlouhou dobu léčby, opakovaně nejspíše ATB, v kombinaci s režimovými opatřeními, které dodržujete doposud, by stávající potíže ( pocit "slabé močové trubice", jako když při chůzi těžko udržím moč ) mohli být tohoto důsledkem a s postupem času by se situace měla lepšit až zcela normalizovat. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka


Dobrý den, svěrač se jistě nepoškodil. Pravděpodobně jde o trvání dráždění měchýře po prodělaném zánětu. Výtěry bych považoval za zbytečné, jestliže jsou z čípku negativní. Potíže mohou trvat různě dlouho, obvykle odezní, ale mohou být i celoživotní. Chce to posílit léčbu obdobnými léky jako je Mictonetten.

Související dotazy

Pocit kapky v mocove trubici
Dobry den, Jiz tyden me trapi pocit kapky v mocove...
Pupínek na ústí močové trubice
Dobry den, Udelal se mi pupinek na usti mocove trubice....
Pálení močové trubice
Dobry den, uz asi 4. Mesic mam problem s mocovou trubici....
Pálení močové trubice
Dobrý den, chtěl bych se poradit, už od února mám...
Pálení močové trubice
Zdravím. Mám cca rok tento pupínek na penisu. Trpím...
Pálení v močové trubici a výtok
Dobrý den, zhruba před 14ti dny jsem začal pociťovat...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Poceti

Dobry den, s manzelem planujeme druhe dite. Mam problem se zadama - dle rentgenu...

Poceti po antikocepci

dobry den pane doktore ja sem se chtela optat ze ze jsem vysadila antikobjepci...

Poci cizího tělesa v krku

Dobrý den pane doktore, mám téměř již 3 týdny pocit cizího tělesa v krku,...

Pocinajici onemocneni slinivky a jater a konzumace alkoholu

Dobrý den, asi tři týdny mě trápí pocity plnosti a plynatosti břicha s občasnými...

Pocit , že mám něco v krku

Dobrý den, mám takový problém, který se hrozně těžko popisuje, protože neznám...

Pocit ,,výrůstků" na vniřní straně horních víček, bolest oka v důsledku cysty

Dobrý den, Už téměř měsíc se potýkám s pocitem něčeho,co v očích nemá co dělat.Nejprve...

Pocit "kamenů" v žaludku

Dobrý den, od neděle mám v žaludku jako kdyby kameny. Je mi stále na zvracení...

Pocit "knedlíku" v krku

Dobrý den paní doktorko, je mi 18 let a momentálně mne trápí pocit jakoby knedlíku...

Pocit "knedlíku" v krku

Dobrý den před 3. nedelemi jsem prodělala anginu brala jsem antibiotika s dále...

Pocit "nejistoty" do achillovky

Dobrý den, dlouhodobě mě trápí potíže s achillovkami. Problémy začaly již...

Pocit "těžkých nohou"

Neurolog diagnostikoval distální polyneuropatie na DKK středního stupně, doporučené...

Pocit (řasy, vlákna, vlasu) v oku

Dobrý den, pane doktore, už nějakou dobu pociťuji, když vyměním čočky za brýle...

Pocit bezmoci

Dobrý den, mám na Vás nejspíš zváštní dotaz. Jako mladší jsem si špatně vytrhala...

Pocit bezmoci..

Dobrý večer, poslední dobou se toho nějak moc nahrnulo proto začnu od začátku.....

Pocit beznaděje

Dobrý den, nevím jak mám začít. První co mě napadne je že nenávidím vše kolem...

Pocit bezvládných rukou

Dobrý den, už víc jak měsíc se v noci budím s pocity "bezvládných" rukou, jako...

Pocit boláku v krku, sucho v ústech

Vážený pane doktore, už asi tři roky mám takové divné zdravotní obtíže. Mám...

Pocit bolest pod čelistí a cizího tělesa v krku

Dobrý den, už přes měsíc mě trápí bolesti nebo spíše tlak v oblasti krku pod...

Pocit bolesti a otoku v oblasti klitorisu

Dobry den, Potřebovala bych radu. V březnu jsem brala 4 týdny ATB kvůli borelioze....

Pocit bouličky v krku

Dobrý den, před půl rokem jsem měla na ORL ze stěrů zjištěného masivního streptokoka...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Může neštovice přenášet osoba, která už je měla?


Zvětšená uzlina/žíla v třísle

Zdravím, zhruba před 10 - 14 dny jsem si začal všímat zvětšené uzliny/žíly v...

Začervenání pod očima

Dobrý den, Už delší dobu mě trápí zarudlá kůže pod očima. Na levé straně...

Červené tečky na těle


Bolest a ztuhlost kolenního kloubu


Skříplý nerv ??

Dobry den, rada bych se zeptala, zdali existuje nejaka zobrazovaci metoda,...

Může otěhotnět?


Chronicka bolest pritahovace stehna

Dobrý den, mám 20 let a hraju fotbal na poloprofesionální úrovni, což znamená...

Svědění kolem konečníku bývá nejčastěji kožní plíseň

Dobrý den, před dvěma dny mě začala svedit oblast kolem konečníku, mazala jsem...

Neštovice

Dobrý den, chtěla bych vědět kolik dnů po propuknutí pupínků u neštovic je tato...

Zalehlé ucho po koupání

Dobrý den, po koupání se vnoučky v bazénu mi asi zůstala v uších nějaká voda....

Hyperaktivní močový měchýř


Svalové záškuby

Dobrý den, je mi 35 let,poslední dobou na sobě pozorují nepravidelně záškuby...

Bolest hlavy,břicha,únava,studené ruce,třes rukou,nevolnost

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, již delší dobu mě trápí bolest hlavy, břicha,...

Menstruace dvakrát do měsíce




Teplota při otoku a bolesti tváře.

Na konci letošních horkých dnů (konec dubna-začátek května) mi otekla pravá...

Citlivá bulka na dásni

Dobrý den, nedávno se mi udělala bulka na dásni, ne však u zubu ale uplně nad...

Petechie


Může podrážděná slinivka vyvolat celiakii ?


Reklama