Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Pocit závrati, nestability nebo nerovnováhy při vysazení léku ARKETIS

Psychiatrie Simona 6.11.2017

Dobrý den, před 6 dny jsem podle plánu (po dobu 3 měsíců) úplně vysadila Arketis. Brala jsem ho pravidelně zhruba rok a půl. Nyní mám už 4. den závratě. Neskutečně se mi točí hlava a já nejsem skoro schopná normálně fungovat. Chtěla bych se zeptat jak dlouho zhruba to ještě bude trvat. Je mi 22 let a jsem z toho dost nešťastná. Bojím se, že to takhle bude ještě několik měsíců, nedej bože napořád.
Moc děkuji předem za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, když končíte s užíváním přípravku ARKETIS, je nutné pomalé snižování dávky během několika týdnů nebo měsíců, což by mělo snížit pravděpodobnost výskytu abstinenčních příznaků. Jeden ze způsobů, jak ukončit léčbu přípravkem ARKETIS spočívá v postupném snižování dávky o 10 mg týdně. Pokud se u Vás v průběhu snižování dávek projevili abstinenční příznaky (závratě), mohl Váš lékař rozhodnout a vysazovat ARKETIS pomaleji.
Možné nežádoucí účinky spojené s ukončením léčby v kategorii časté (mohou postihnout až 1 pacienta z 10) jsou na prvním místě pocit závrati, nestability nebo nerovnováhy.
Většina lidí zjistí, že abstinenční příznaky vyvolané vysazením jsou mírné a samy zmizí v průběhu dvou týdnů. U některých pacientů mohou být tyto příznaky ale závažnější nebo mohou trvat delší dobu a zde doporučení zní, navštivte svého lékaře. Lékař nejspíše doporučí, abyste jste opět začala ARKETIS užívat a poté jste dávky snižovala pomaleji než při předchozím vysazování. I když se u Vás projeví abstinenční příznaky, neznamená to, že nebudete schopná léčbu přípravkem ARKETIS ukončit zcela. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

Dobrý den,
po vysazení ssri antidepresiv (kam patří i paroxetin, firmní název arketis, ) se první dny nic neděje, největším rizikem je návrat depresí a úzkostí čili potíží po kterých byl arketis nasazen, závratě by s tím souviset neměly, určitě se poradte se svým lékařem.
s pozdravem
MUDr. Miroslav Sekot
Psychiatr

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Arketis
dobrý den,chci se zeptat,zda může muž brát arketis...
Pocity nestability
Dobrý den píšu jako člověk který už v 28 letech začíná...
Vysazení antikoncepce
Dobrý den. Brala jsem 4 roky HA (tablety) na měsíc...
Vysazení antikoncepce
Dobrý den, je mi 44let a od 18let užívám HA s menšími...
Vysazení antikoncepce
Dobrý den,chtěla bych se zeptat.Brala jsem v kuse antikoncepce...
Arketis
Dobrý den..Prosím o radu.Po konzultaci s lékařem jsem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Pocit zahlenění a potřeba vykašlávat

Vážený pane doktore, vážená paní doktorko, ráda bych se svěřila se svým problémem....

Pocit zahlenění, chrapot, bolest na hrudi, dlouhodobé pálení žáhy

dobrý den, ráda bych se optala,už jak půl roku mne trápí pocit zahlenění neustále...

Pocit zapíchnutého cizího tělesa v krku

Prosim vás v krku mám od rána na mandly pocit jako zapichniteho Cizího tělesa...

Pocit zastavi srdce

Dobrý den chtěl bych se Vás zeptat co by jste mi poradili s mým problémem Mám...

Pocit zastavování srdce

Dobry den, posledni dobou se me stava, ze pri usinani mam pocit, ze se mi zastavuje...

Pocit zastavování srdce

Dobrý den mám problem že mám pocit zastavovani srdce nebo to je i realita ?.Někdy...

Pocit zástavy srdce

Dobrý den,chtěl bych se Vás zeptat co by jste mi poradil s mým problémem Mám...

Pocit zástavy srdce při ležení

Dobrý den, poslední dobou jsem ve stresu a občas se mi stane, že ležím (nemusím...

Pocit závratě

Dobrý podvečer, mám dotaz,který se týká mojí maminky,její 70 let,celý život...

Pocit závratě

Dobrý den, často se mi stává když si lehnu na břicho v posteli, že se mi začne...

Pocit zhoršeného nádechu

Dobrý den, pokusím se vám popsat můj problém. Sice jsem už našel podobné případy,...

Pocit zimy jen v noci bez teplot

V noci mě budí pocit veliké zimy nemohu se zahřát.Obšas mívám i tzv."husí kůži"....

Pocit zimy po operaci

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat, o čem svědčí, když je člověku neustále zima(...

Pocit zimy, pocení

Dobrý den, mám problém s tím, že je mi často zima, v kanceláři máme okolo 22...

Pocit zmatenosti

Dobrý den, se svým problémem začnu od začátku. Už asi rok kouřím marihuanu (asi...

Pocit znechutenia z jedla

Dobry den, chcel by som sa vas spytat, ci existuje nemoc, ktora sa prejavuje...

Pocit zúžené dýchací trubice

Dobrý den, někdy mám pocit, jako by se mi „svírala dýchací trubice“. Děje se...

Pocit zvetseni ruk a tela

Od vcerejska noci se budim s pocitem zvetseni ruk a tela jak kdyby jsem je mela...

Pocit zvětšených uzlin pod čelistí

Dobrý den, chtěl bych se poradit s výsledky ultrazvuku. Zhruba před rokem...

Pocit zvracení

Dobrý den, chtěla by jsem se zeptat už asi pul roku trpím na pocit zvracení...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Mlhavé vidění

DObrý den, chtěla jsjem se zeptat, poslední dobou se mi stává, že mám chvilkama...

Bolest břicha


Velikost penisu

Dobrý den chtěl bych se zeptat mam penis 12/3cm jestli existuje něco abych​...

Bolest nártu

Bolest nartu Dobrý den, před dvěma měsíci mě začal bolet nárt na levé noze....

Bolesti zápěstí, prstů a předloktí

Dobrý den, v průběhu září se u mě začala projevovat bolest zápěstí spolu s bolestí...

Bolest nártu

Dobrý den, mám otok na pravé noze na vnější nártu. Problém vznikl zhruba...

Recidivující uroinfekty

Dobrý den, mám na Vás dotaz. Již rok se potýká diskomfortem v oblasti močové...

Otoky nohou

Dobrý den, již rok si u lékaře stěžuji na bolesti nohou (pocit těžkých unavených...

Bolest nártu

bolí mě noha z tělocviku asi na nártu mám tam malou bouli ale strašlivě to bolí...

Jaterní fibróza

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda se dá ze sonografickeho vyšetření břicha...

Otoky nohou

Otíkám a zalívám se vodou , otíkám od kotníku k nártu . Jsem po operaci Rakoviny...

Otoky nohou

Dobrý den, již delší dobu mi trápí otoky lýtek, někdy, když chci jít rychleji...

Otoky nohou

Dobrý den chtěla bych se zeptat, už nějaký čas trpím na otoky, pocit těžkých...

Krev ve stolici

Dobrý den , asi před týdnem se mi po stolici na papíře objevila světla krev...

Tupá bolest v kotnících

Dobrý den, už delší dobu mě trápí tupá bolest v kotnících. Zvláštní je, že...

Bolest nartu

Dobry den, v sobotu jsem spadla a prisedla jsem si pravou nohu. Zakrupalo mi...

Tupá bolest v koleni

Dobrý den Mám veliký problém asi před 2 lety jsem spadla na kámen pravým kolenem...

Tupá bolest v kolenou a kyčlích

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Již asi čtvrtý den pociťuji tupou bolest...

Tupá bolest u srdce

Dobrý den, mám dotaz, je mi 21 let, do r.2005 jsem byla sledována pro vrozenou...

Bolesti hlubokých břišních svalů

Dobrý den, už cca 3 a půl měsíce mám bolesti břicha (bodavá bolest). Intenzivně...

Zavřít reklamu