Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Podezření na carcinom prostaty-vysoké PSA

Urologie Iveta 17.10.2021

Dobrý den, mám dotaz ohledně tatínka. Byl na vyšetření prostaty, které ukázalo vyšší PSA 11,789, Nykturie 2×, prostata zvětšená, vlevo menší hydrokéla. Prostata má velikost 53×57 mm. K mému dotazu: Překvapilo mě, že pan doktor tatínka pozval na další kontrolu až za tři měsíce, bojím se, aby se něco nezanedbalo. V rodině měl příbuzný podstatně nižší hodnoty PSA a pan doktor ho ihned poslal na odběry vzorků z prostaty. Můžete mi, prosím, poradit, jestli je odklad kontroly v pořádku, nebo máme urgovat další vyšetření? Moc děkuji!

Odpovídá lékař:

MUDr. Xenie Zatloukalová


Dobrý den pani Iveto! Nemůžete brát v potaz jen laboratorní hodnoty, ale taky kliniku a celkov...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Katarina Friedová

Specializace: Urologie‎ Pracoviště: Urologie Malešice

Dobrý den, podle zprávy má tatínek jak vyšší PSA, tak větší prostatu, to může být jedno...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

PSA
Dobrý den, chci se zeptat jak by jste vyhodnotili...
Ca prostaty
Dobrý den, můj manžel měl v 43 letech operaci karcinomu...
Onemocnění prostaty - vysoké PSA
Dobrý den, problém se týká mého otce, je mu 57 let...
PSA a cvičení
Dobrý den, zajímalo by mne, zda-li fyzická námaha,...
Vyšetření PSA
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je zpoplatněn...
Hodnoty PSA
Otec, ročník 1952. Kontrolován z genetických důvodů...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Podezření na boreliózu

Dobrý den, předevčírem se mi na noze objevila červená skvrna cca 5cm velká,...

Podezření na Boreliózu

Dobrý den Před nedávnem (cca 4týdny) jsem měl na noze klíště. To jsem pečlivě...

Podezření na boreliozu či neurologické onemocnění

Dobrý den, mám dlouhodobé potíže s únavou, které z větší části odpovídají únavovému...

Podezření na boreliozu.

Dobrý den, udělalo se mi na lýtku bebino. Už je mám asi 4 dny. Nevíte, co...

Podezření na boreliozu/chlamydie

Dobrý den, před dvěma měsíci jsem zde psal dotaz ( http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/dlouhodobe-zahleneni-slabost-unava-94048...

Podezření na borrelie

Dobry den, mohu, prosim, pozadat o radu? Pred dvema dny jsem si vytahla kliste...

Podezření na borreliosu

Prosím, moje dcera má již 5 dní tento flek na noze, klíště neměla. Flek hodně...

Podezření na borreliózu

Dobrý den, cca před 3 týdny mě něco poštípalo v podpaží. Myslím, že komár. Po...

Podezření na bradykardii

Zdravím, chci se poradit ohledně problémy se srdcem. Je mi 23, ještě před pár...

Podezření na brániční kýlu

Dobrý den,pokud bych získal např po úderu do břicha hiátovou hernii a za např...

Podezření na celiakii

Dobrý den, dceři (9 let) dělali na imunologii krevní testy s těmito výsledky:...

Podezření na celiakii

Dobrý den, mám dotaz ohledně podezření na celiakii našeho 17-timěsíčního syna....

Podezření na celiakii

Dobrý den, již nějakou dobu mě trápí silné křeče v břiše, jsem nafouklá (břicho...

Podezření na celiakii

Dobrý den. Jsem astmatička a kolem 30. narozenin se u mne raketovou rychlostí...

Podezření na celiakii u dítěte

Dobrý den,dcera-7let, má mírný atopic.ekzem a mírnou alergii na pyl trav. Babička...

Podezření na cévní mozkovou příhodu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli následující příznaky mohou být předzvěstí...

Podezření na condylomata


Podezření na COVID

Dobry den, mam podezreni na covid, v noci horecka 38,5, nechci ohrozit rodinu,...

Podezření na Covid - 19

Dobrý den, začnu aktuálním stavem: bolest pravé opatky, svalová únava rukou...

Podezření na covid infekci.

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem týkajícím se bývalého kolegy (cca...