Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Podezření na gastroesofageální reflux

Trávení Hana 24.10.2019

Dobrý den, poslední dobou se mi vracejí sousta potravy zpět do krku, jakoby nespolknu celé sousto ale musím navíckrát. Mám pocit záklopky, která nepustí větší sousto, více se zahleňuji. Šla jsem na vyšetření na ORL a ve zprávě je tento text. Můžete mí prosím napsat česky o co se jedná, pan doktor neměl moc času a na zprávu jsem si čekala v čekárně , nikoliv v ordinaci. Takže všichni pacienti slyšeli o čem se se sestrou bavím. Brala jsem asi 3 týdny Diclofenac na bolest nohy, tak jestli není možné aby bylo podráždění z tohoto léku. Zpráva od lékaře průduchy nosní volné, septum štíhlé, bez pat. sekrece, Fibroskopie vpravo crista septa, OMJ volné., sfenoeth.recesy také., nosohltan volny,klidný, tonsily patr. bledé., bez povlaků, bez obsahu, oblouky souměrné, sliznice bledp, kořen jazyka souměrný, epiglotis konfig., překrvená laryng. pl. epiglotis a aryth.prom. bilat., hl. vazy bledé, hladké., symettr. pohybl., hypopharynx souměrný, uzliny krční nezvětšeny. Zá. Crista septi nasi 1.dx známky sinusiitdy neshledány, Dysfagia v.s. v rámci EE refluxu- překrvená laryng. pl. epiglotis a aryth. prom. bilat. Mnohokrát děkuji za odpověď a Váš čas

Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Špeldová

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: SPORTMED

Dobrý den paní Hano.
Vypíchnu a popíšu z vyšetření to nejdůležitější a sice "na co se během vyšetření přišlo".
Pan doktor popisuje, že máte vybočenou nosní přepážku vpravo, na které je vytvořen drobný "hřeben". Často se jedná o poúrazový stav a vzhledem k Vašim obtížím se jedná spíše o vedlejší nález. Co je však důležitě ve vztahu k Vašim obtížím je podezření na gastreosofageální reflux (GER) - vzhledem k překrvení a známkám zánětu v oblasti hltanu. Tento zánět vzniká na základě drážděním sliznice navzlínanou kyselou tráveninou ze žaludku. Za fyziologického stavu se trávenina ze žaludku zpět nedostane, protože se mezi těmito orgány nachází dolní jícnový svěrač, který zabraňuje zpětnému posunu tráveniny do jícnu. Pokud se objeví porucha ve funkci svěrače, dochází k rozvoji GER. Určitě je na místě vyšetření na gastroenterologii. Potvrzení diagnózy lze učinit na základě výsledků gastroskopie. Vhodné je také vysazení Diclofenacu, případně výměna léku za jiný lék proti bolesti, který Vám předepíše Váš praktický lékař.
Pokud budete chtít, je možné objednat na gastrokopii k některému z našich lékařů (bude Vás kontaktovat naše zdravotní sestřička, se kterou se můžete domluvit), případně Vám vystaví žádanku k vyšetření Váš praktický lékař.
Přeji hodně zdraví, mějte se fajn. MUDr. Klára Špeldová

Související dotazy

Gastroesofagealni reflux
dobry den mam 6leteho syna ktery od narozeni neustale...
Reflux
Dobrý den, skoro dva roky jsem měla problémy se...
Reflux
Dobrý den, mého přítele zlobí reflux jícnu a kýla na...
Reflux
dobry den mam 4leteho syna ,ktery mi neustale od kojeneckeho...
Gastroesofageální reflux
Dobrý den, dva měsíce mě trápí zvláštní potíže typu...
Reflux žaludku
Dobry den,našeho syna 2.mesice trápí pravděpodobně...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Podezření na celiakii u dítěte

Dobrý den,dcera-7let, má mírný atopic.ekzem a mírnou alergii na pyl trav. Babička...

Podezření na cévní mozkovou příhodu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli následující příznaky mohou být předzvěstí...

Podezření na condylomata


Podezření na Crohnovu chorobu či nádor

Dobrý den, manželovi před dvěma roky propukl přední zánět duhovky, který se...

Podezření na cukrovku?

Dobrý den. Je mi 20 let a asi 3 týdny jsem velmi slabá,dělá mi problém spát....

Podezření na cystu

Dobrý den, mám podezření na cystu. Poslední menstruaci jsem dostala o 3 týdny...

Podezření na domácí násilí

Dobrý den, před lety jsem chodila na rehabilitační kliniku, kde působil jeden...

Podezření na endometriozu

Dobrý den, prosím Vás o zhodnocení potíží. Je mi 34 let a již přes půl roku...

Podezření na endometriózu

Dobrý den p.doktore,je mi 26 let a jsem rok po porodu druhého dítěte. Neustále...

Podezření na flebotrombozu po dlouhém letu

Dobrý den, v úterý jsem absolvoval 3 lety Amsterdam-Lisabon-Miami-Mexico city....

Podezření na genitální bradavice

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda se jedná o genitální bradavice. Svědí,...

Podezření na genitální bradavice

Dobrý den, Na klitorisu jsem si tak před třemi týdni našla dva pupínky (byly...

Podezření na genitální herpes

Dobrý den. Před lety jsem prodělal genitální herpes a přeléčil jsem ho tehdy...

Podezření na glomeluronefritidu - škodí Ospen antib.?

Děkuji za předch.odpověd kt.zněla: Dcera 7 let má již roky mikroskopickou hematurii,...

Podezření na graviditas extrauterina

Dobrý den. Prosím, je možné, aby při klasickém těhotenství probíhalo současně...

Podezření na hemeroid

Dobrý den, včera jsem večer zpozorovala, že mě pobolívá v okolí konečníku,...

Podezření na hemoroidy

Dobrý den, Je mi 22 let, jsem aktivní cyklista. V posledních cca třech měsících...

Podezření na herpes genitalis

Dobrý den, je to již zhruba týden co mě v oblasti pod žaludem pobolívá část...

Podezření na herpes v ústech

Dobrý den, jazykem jsem si na horním patře nahmatala drobnou jizvičku, která...

Podezření na HIV

Dobrý den, můj dotaz se týká toho ze se mi přibližně pred měsícem vytvořil bily...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Dávka Norethisteronu pro posunutí menstruace

Je mi 14, mám od svého lékaře předepsaný Norethisteron na posunutí menstruace....

Bolest žaludku


Bolest třísla


Infekce úst

Dobrý den, žádám Vás o radu. Před 4 týdny jsem začal mít rýmu, která se po cca...

Pálení stehna


Bodavá bolest pravého oka


Tiky hlavy

Dobry den, mela bych jeden dotaz.. Je mi 23let a stava se mi, ze mam tik hlavy.Nevim...

Boulička po odběru krve

Dobrý den. Před třemi dny jsem byl na odběrech krve, vše probíhalo v pořádku....

Bolest u pravého ucha

Dobrý den, již několik týdnů pozoruji v oblasti pravého ucha tlak, takové cca...

Výsledky moc chemicky + moc sediment

Dobrý den,chci se zeptat jestli podle výsledku to znamená zánět nebo ne. moc...

Necitlivá ruka

Dibry den chtela bych se zeptat co muze zpusobovat bolest ci jak bych to popsala...

Tekutina z penisu

Ze žaludu mi neustále tece nejaka nažloutlá tekutina, co s tim? Jak to léčit...

Lze podle pohledu odhalit úbytek zubní skloviny?

Dobrý den, mám otázku ohledně úbytku zubní skloviny. Je to pár týdnů co si začala...

Infekce v krku


Bolest v krku


Vodnaté pupínky rukou


Krční páteř

Dobrý den, je mi 29 let a mám problémy s krční páteří a před rokem jsem byla...

Vykašlala asi 3x trochu hlenu s krví


Fraxiparine a alkohol


Xarelto


Reklama
Zavřít