Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Pokus o sebevraždu?

Veronika . 5.2.2016 redakce uLékaře

Dobrý den, mám na vás dotaz. Moje spolubydlící se již několik týdnů chová zvláštně - nechodí do školy, neuklízí, prakticky nekomunikuje. Našla jsem její deník a část si přečetla (vím, že je to narušení jejího soukromí, ale nemluví se mnou a já chtěla zjistit, co se děje). Vyděsilo mě, co jsem zjistila - podle toho, co napsala, shromáždila léky, které si na své narozeniny (konec března) plánuje vzít. Jedná se o velké balení (100 tablet) ibalginu, 2 balení neurolu, balení stilnoxu a 2 balení paralenu. K mému dotazu: jak vážné následky by to mohlo znamenat? Spolubydlící je ve čtvrtém ročníku farmacie, takže zřejmě má znalosti, co jí tato kombinace léků způsobí. Já teď netuším, jestli se chce "probudit" nebo upozornit na sebe (několikrát už mluvila o tom, že nejlepším lékem na depresi je nepovedená sebevražda, která v člověku probudí vůli žít) a nebo jestli se jedná o kombinaci, která by jí skutečně zabila a mám tedy i za cenu zničení desetiletého přátelství deník vzít a zalarmovat její rodinu případně nějaké krizové centrum. Doufám, že je můj dotaz srozumitelný a předem děkuji za odpověď.

Odpovídá:

MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

Dobrý den, Veroniko. Věřím, že co jste si přešetla v tom jejím deníku, Vás asi musela šokovat. Jste velmi statečná, i když se o spolubydlící musíte velmi strachovat. Jak jste určitě pochopila, situace je velmi vážná a nebezpečná, protože tady jde o život. Situace se musí začít řešit než bude pozdě. Příznaky ( nechození do školy, nekomunikativnost atp) mohou být způsobeny vážným psychiatrickým problémem nebo i problémy. Myslíte, že by byla ochotná dojít s Vámi k psychiatrovi? Pokud by se situace vyhrotila, pak volejte na Riaps: 222586768 nebo se podívejte na Krizovou linku v Bohnicích, když to bude dále gradovat, tak hned volejte 155 a buďte s ní, pokud to bude možné. Je skoro vystudovaná farmaceutka, takže si dokáže nashromáždit léky, které by jí mohly zabít. Pokud jste nějaké našla, tak zapište kolik jich je a pak je zničte. I kdyby s Vámi už nechtěla kamarádit a vyčítala by Vám, že jste ji nechala zavřít, je s tím, jeslti bude žít , maličkost. Jestli můžu poprosit, napište mi, jak jste to společně zvládly. Děkuji a přeji hodně síly nejen ve studiu, ale abyste tuto krizi zvládla, držím palce i u nohou.

Související dotazy

Deprese, pokus o sebevraždu
Dobrý den, mám 17 let. Jsem si jistá, že mám problém....
První pokus IVF
Dobrý večer. Je mi 37, právě podstupuji první pokus...
Pokus o dítě v době šestinedělí
Dobrý den chci se optat s přítelem jsme přišli před...
Myšlenky na sebevraždu
Dobrý den, již 7 let beru léky proti depresi. Začínala...
Hodnota hormonu TSH při pokusu o těhotenství
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na hodnotu hormonu...
Nutkavé myšlenky na sebevraždu
Dobrý den, jde o to, že už asi 5 měsíců zažívám období,...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Pokročilé degenerativní změny C-páteře

Dobrý den. Mám potíže s krční páteří.Bolesti na pravé straně ramena, krku a...

Pokročilé plicní chlamydie

Asi před 3 lety mi můj obvodní lékař zjistil v rozboru krve plicní chlamydie...

Pokročilejší artrotické projevy

Prosím o vysvětlení RTG krční páteře závěr pokročilejší artrotické projevy...

Pokrývka hlavy

Dobrý den, když je venku teplo, ale fouká vítr, doporučujete chránit menším...

Pokřivení lopatek a ramenou.

Dobrý den, mám k vám otázku : Jakou léčbu potřebuji podstoupit při pokřivení...

Pokud by se jednalo o nádor, byl by vidět na sonu?

Dobrý den, ráda bych znala váš názor. Ve středu vecer mě mamka odvezla na...

Pokud neberu antikoncepci,nemam menstruaci

před tremi lety mi byla zjistena hypertenze stitne zlazy,v lednu jsem vysadila...

Pokus 2 pro nedostacujici odpoved

Dobry den po porodu 16.6.2010 a po sestinedeli jsem zjistila ze mi je manzel...

Pokus o dítě v době šestinedělí

Dobrý den chci se optat s přítelem jsme přišli před týdnem o dítě narodilo se...

Pokus o otěhotnění a borelióza

Dobrý den, pokoušíme se s manželem o dítě, těhotná zatím nejsem. Manželovi teď...

Pokvave potnicky

Dobry den ! Chtela bych se zeptat jestly je mozne aby se potnicky rozmokvali...

Polakisurie

Dobrý den, poslední dobou mě trápí pocit častého močení. Třeba celý den je...

Polakisurie

Dobrý den, dlouho době trpím polakisurií (ale nikoliv, pokud mohu posoudit,...

Poland syndrome

Dobrý den, potřeboval bych informace o polském syndromu, nemůžu nic najít, na...

Poléková ptoza

Dobrý den, mojí neuroložkou mi byla diagnostikována, po mnoha vyšetřeních, poléková...

Poléková rýma a co dělat, když nastane

Dobrý den, paní doktorko. Úvodem k mé situaci. Mám dvě školkové děti, které...

Poleptání

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na léčbu me nohy.Fota posílám v přílohách....

Poleptání

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na léčbu me nohy.Fota posílám v přílohách....

Poleptání

Dobry den mam doraz ohledne dcery doslo k poleptani lapisem (certuv kaminek)ma...

Poleptání

Dobry den preji , ted jsme cistili mou bundu nejakym pripravkem , a asi mi to...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Minesse antikoncepce

Dobry den, chtela jsem se zeptat, po roce a pul jsem se vratila zpet k antikoncepci...

Antikoncepce a zpoždění

Dobrý den, na internetu jsem si přečetla, že pokud užiji antikoncepci v posledním...

Jak rychle mají antibiotika působit?


Užívání hormnální antikoncepce a antibiotik


Doživotní užívání warfarinu


Bartholiniho žláza

Dobrý den, prosím o informaci. Na pravém malém stydkém pysku se mi objevil "vřídek"...

Bezvědomí

Možné příčiny bezvědomí jsou poranění hlavy, otravy, nedostatek kyslíku, dušení,...

Sono karotid

Sono karotid, Doppler nebo duplexní sono je ultrazvukové vyšetření hlavních...

Úraz elektrickým proudem


Infekce po trhání osmičky


Svědění kolem konečníku a pochvy

Dobrý den, mám pres den svědění konečníku ale i svědění kolem pochvy, mohli...

Doplňky stravy s melatoninem? Raději ne

Melatonin – důležitá látka pro náš biorytmus. Špatně spíte? Právě tento hormon...

Červené skvrny na dlaních a chodidlech

Dobrý den, druhý den mě trápí červené skvrny na dlaních a chodidlech. Na chodidlech...

Těhotenství - kdy nejdříve se zjistí z moči


Operace páteře při bolestech hlavy

Dobrý den, ráda bych se poradila.. Před 3-4 lety mi začali bolesti hlavy (každý...

Výtok a svědění pochvy


Bolest za krkem

Dobrý den. Dnes po probuzení me šíleně bolelo v levé zadni části krku, nemohla...

Jak si poradit s ječným zrnem

Ječné zrno je pupínek nebo váček, který se může vytvořit na horním i dolním...

Užívání antikoncepce a otěhotnění


Růstový hormon patří do ledničky

Růstový hormon je bílkovina. A jako taková by měla být skladována v chladu....

Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×