Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Polymorfní obtíže

Srdce a cévy Lukáš 19.3.2018

Dobrý den,

můj dotaz má 2 části.

Zaprvé - před týdnem jsem v rámci sexuálního vyvrcholení pocítil velice nepříjemnou a svíravou bolest srdce spojenou s náhlým nedostatkem vzduchu. Je to záležitost, která se mi stala již několikrát, nicméně tentokrát byla natolik silná, že bolest srdce spojenou s dechovými obtížemi a značnou únavou pociťuji i po 7 dnech (únava je na té úrovni, že mě naprosto vyčerpá 100m chůze).
Po několika dnech jsem navštívil kardiopohotovost, kde mi byly udělány krevní testy, ultrazvuk srdce, rentgen hrudníku a samozřejmě EKG vyšetření. Všechny výsledky byly v normě, přesto se pan doktor rozhodl pro preventivní hospitalizaci. Přes noc jsem byl permanentně sledován EKG s tím, že výsledky byly naprosto v normě a ráno byl proveden kontrolní odběr krve, opět bez jakéhokoli nálezu. Bylo mi doporučeno se objednat k rehabilitačnímu lékaři, a přesto, že můj subjektivní pocit je takový, že bolest jde od srdce, jsem byl propuštěn. Výše uvedené potíže stále přetrvávají. Rád bych upozornil na skutečnost, že od narození mám mírnou šelest na srdci ohodnocenou úrovní 2 a v posledních 3 měsících jsem měl v těle několik zánětů léčených antibiotiky. Dva z nich byly údajné záněty nadvarlete, které nebyly na ultrazvuku vidět, a u kterých bolest i přes léčbu antibiotiky nadále přetrvala. Navíc mi byly u obvodního lékaře provedeny krevní testy s pozitivním výsledkem protilátek proti viru EBV v Lgg formě. (Norma 0,9 - můj nález 8,9). Prosím o Váš názor.

Zadruhé - nejspíš to spolu nějakým způsobem souvisí. Před 2 lety jsem v létě navštívil Japonsko, aniž bych předtím pociťoval jakékoli problémy. Jedinou záležitostí, která u mě byla diagnostikována předtím, je snížená funkce štítné žlázy (předtím – Letrox 0,5x/50/den, dnes - Letrox 1x/0,75/den). V rámci pobytu se mi asi po 5 dnech udělalo z ničeho nic velice špatně, což vyústilo v náhlý kolaps. Byl to pocit, který jsem nikdy dříve nepocítil. 2 dny jsem odpočíval a následně, po absolutním vyčerpání, problémech s polykáním a dýcháním, jsem se rozhodl navštívit lokální nemocnici, kde mi byly předepsány léky na alergii. Jejich efekt nebyl žádný, a když doktor při následné návštěvě reagoval stejně a problémy se jen zhoršovaly, rozhodl jsem je odletět dříve domů. Po návratu jsem absolvoval vyšetření v nemocnici, kde mi sdělili, že by to mělo být od štítné žlázy a tím to skončilo. To jsem následně konzultoval se svým endokrinologem, který si ale nemyslí, že by problémy pramenily právě odtud.

Od té doby mám neustále různé potíže (polykání, dýchání, únava, migrény, slabá obranyschopnost, záněty - nadvarle 2x,krk, pocení, pocity na kolaps, nyní problémy s bolestí na srdci) a absolvoval jsem na 30 vyšetření. (MR mozku, kardiovyšetření, ORL, gastro, štítná žláza, neurologie, mnohočetné odběry krve, urologie). Některá z těchto vyšetření jsem absolvoval opakovaně. Všechna kromě té již zmíněné štítné žlázy jsou vždy v normě, nicméně potíže i tak neustupuji, někdy jsou příznaky horší, jindy zase lepší. Několika lidmi v okolí mi bylo naznačeno, jestli by mé potíže nemohli být způsobené zvýšenou radioaktivitou usazující se ve štítné žláze při konzumaci mořských plodů v zemi vycházejícího slunce. Nyní vyšly pozitivně krevní testy na EBV virus, což s tím dle mého názoru nějakým způsobem jednoznačně souvisí. Prosím o návrh dalšího postupu.

PS: jsem dříve velice aktivní člověk, sportovec, nekuřák

Předem děkuji za Váš názor a jistě nelehké posouzení mých potíží.

V příloze zasílám drtivou většinu lékařských zpráv posbíraných po návratu.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková


Dobrý den Lukáši, děkujeme za velmi specifický dotaz. Co se první otázky týče, je výborné že jste byl podrobně vyšetřen, ovšem z mého pohledu je potřeba Vás ještě vyšetřit při zátěži, tedy udělat tzv. zátěžové ekg u kardiologa, prosím proberte celou záležitost s Vaším praktikem, ten Vás na toto vyšetření odešle, někdy je třeba provést toto vyšetření, aby se nám např. porucha prokrvení ukázala.
Výsledek EBV IGG jsou pouze tzv. pamětové protiátky, které ukazují na to, že jste EBV infekci někdy v minulosti prodělal a Vaše tělo se s ní úspěšně popralo a již dále touto infekcí netrpíte, pro akutní infekci svědčí zvětšené protilátky z řady IGM.
Co se posledního problému týče, moc ráda bych Vám pomohla, ale jak popisujete, byl jste zevrubně vyšetřen, bohužel výsledky testů, či vyšetření, jak uvádíte, se nenahrály a tak nejsem schopna adekvátně odpovědět, že by potíže byly způsobené zvýšenou radioaktivitou usazující se ve štítné žláze při konzumaci mořských plodů v zemi vycházejícího slunce mi přijde velmi nepravděpodobné a z mého pohledu vyloučené.
Nechte se nyní prosím ještě pečlivě vyšetřit na kardiologii a pak uvidíme, jak dále.
S pozdravem, K. Jiříčková.

Související dotazy

Polymorfní obtíže
Dobrý den, je mi 19 let, mám po maturitě (úspěšně)...
Polymorfní obtíže
Dobrý den, moc Vás prosím o odpověď, jestli to, co...
Polymorfní obtíže
Zdravím vás !!! Je mi 38 let. Svoje obtíže bych rozvedla...
Polymorfní obtíže
Dobrý den, velmi děkuji za vaši ochotu a vůbec za...
Kozní obtíže
Dobry den, kolem penisu na predkozce se mi delaji bile...
Polymorfní obtíže
Dobrý den, je mi 22 let, nikdy jsem nebyl nějak déle,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Polymorfní obtíže

Dobrý den, nejdříve bych asi měla zmínit - od prosince minulého roku do května...

Polymorfní obtíže

Dobrý den, trápí mě toho trochu víc, už asi dva roky každodenní neustálý tlak...

Polymorfní obtíže

Dobrý den, je mi 64 let, užívám pouze Letrox 75. Při teplotě nad 25'C nemůžu...

Polymorfní obtíže

Dobrý den,po dobrání ATB před 4 měsící jsem měla v ústech i na jazyku bílý povlak,který...

Polymorfní obtíže

Dobrý den, velmi děkuji za vaši ochotu a vůbec za tuto službu. Už jsem se...

Polymorfní obtíže

Dobrý den, moc Vás prosím o odpověď, jestli to, co zažívám, jestli se takhle...

Polymorfní obtíže

Dobrý den, mám již od července několik zdravotních obtíží. Vše začalo chvilkovou...

Polymorfní obtíže

Hezký večer, jsou to skoro 3 roky, co jsem porodila dceru a od té doby začaly...

Polymorfní obtíže

Dobry den, obracim se na vas s dotazem na onemocneni srdce. Je to cca rok, co...

Polymorfní obtíže

Dobrý den, dlouhodobě na sobě pozoruji nekolik veci ktere nejsou v poradku,...

Polymorfní obtíže

Dobrý den,..obracím se na Vás s prosbou,protože už si opravdu nevím rady.Mám...

Polymorfní obtíže

Dobry den, Jsem alergik, 32 let, mam sedave zamestnani, nesportuji a jim vse...

Polymorfní obtíže

Dobry den, můj děda uz byl dele unaven. Měl zanět na zubu, ktery mu splaskl,...

Polymorfní obtíže

Dobrý den. Z důvodu bolesti nohou a zad jsem postupně přestala sportovat, postupně...

Polymorfní obtíže

Dobrý den. Poslední dobou mě trápí celkové zdraví, je mi poslední dobou furt...

Polymorfní obtíže

Dobrý den, prodělala jsem CT,MRi,EEG, ale negativní výsledky, je mně pořád špatně,...

Polymorfní obtíže

Dobry den , na konci října jsem měl styk s osobou,kterou jsem prilis neznal.Pouze...

Polymorfní obtíže

dobry den , pani doktorko,prosim vas,mam uz osmy mesic zdravotni problemi a...

Polymorfní obtíže - bolesti svalů, kloubů, hlavy, píchání svalů..

Dobrý den, pane doktore, paní doktorko. Již druhým rokem trpím střídavými bolestmi...

Polymorfní obtíže po porodu

Dobrý den, poslední dobou nevím, co se to se mnou děje. Mám pocit, že mi zešílelo...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolesti ramene, krku, trnutí ruky

Dobrý den , chtěla bych poprosit o radu týkající se přítele. Od večera má bolesti...

Citalopram a Escitalopram

Dobrý den, dlouhodobě trpím panickou poruchou, již bez panických atak. Užíval...

Kašel

Dobrý den, obracím se na Vás s chronickým kašlem. Suchý dráždivý kašel mě...

Antibiotika a antikoncepce

Dobry den, 4. Mesic užívám Antikoncepci Yaz, celou dobu bez potíží. Před...

Žlutá stolice

Dobrý den, již týden mám žlutou stolici, někdy v ní jsou bílé kousky. Konzistence...

Bolest na levé straně hrudníku

Dobrý den, začala mě trápit bolest na levé straně hrudníku, která se někdy dostává...

Vyšší tlak vestoje


Mykoza, uzliny

Dobrý den. Chtěl jsem s zeptat. Je to cca měsíc a půl co jsme s manželkou prodělali...

Utržená hlavička klíštěte


Brániční kýla a posilování

Dobrý večer,mám prosbu,nedávno mě bylo zjištěno toto:refluxní esophagitida II.-III.st.při...

Zvýšená chuť na sex


Zapáchající pot

Dobrý den,je mi 14 let a strašně moc smrdím...je to hrůza.Nechápu proč,starám...

Zpoždění menstruace

Dobrý den, asi 4 měsíce se s přítelem snažíme o miminko, ale zatím nic.Ale chtěla...

Vykloubené rameno

Dobrý den, o víkendu jsem měl úraz ramene - vyklobeni. Rameno mi bylo v nemocnici...

Bolest krční páteře a čelistního kloubu při RS

dobrý den, nedávno mi našli roztroušenou sklerozu - mám dotaz: pobolívá mě čelistní...

Žaludeční šťávy

Dobrý den Při ranním čištění zubů se mi občas stane , že mi zajede pasta se...

Zvýšený prolaktin a kortizol

dobrý den, potřebuovala bych se zeptat. Byla jsem na vyšetření hormonů jelikož...

Plánovaná operace kolene a pracovní neschopnost

dobry dem mam problem s kolenem po navsteve ortopeda mne obednal na operaci,jelikoz...

Nateklá dáseň

Dobrý den, obracím se na Vás, protože jsem trochu zoufalá. Samozřejmě svou...

Steroidy a alkohol

Dobrý den, chci se zeptat, jak je to s alkoholem při požívání anabolických...

Reklama
Zavřít