Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Poporodní zvýšená funkce štítné žlázy

Endokrinologie Eva 5.9.2015

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se vás zeptat ohledně problémů se štítnou žlázou. Pět měsíců po porodu jsem začala mít problémy jako přeskakování srdíčka, tachykardie, zrychlený tep, nespavost, atd. Byla mi zjištěna mírně zvýšená funkce štítné žlázy (TSH 0,005 FT4 25,55 FT3 8,84) Brala jsem 1 Propycil ráno a 1 večer a na zrychlený tep Vasokardin. Po dalších odběrech byli výsledky lepší, Propycil jsem snížila na jednu tabletu. Po další kontrole byly hodnoty již v normě. Protilátky negativní. Ted jsou to dva měsíce od zahájení léčby a tři týdny neberu žádné léky.Bylo mi řečeno, že by měly jít hodnoty dolů spíše do hypofunkce a do zvýšené funkce by jít už neměly. Mé potíže postupně ustoupily, až na občasnou bolest hlavy a únavu, ale poslední týden se mi opět vrátily problémy se spánkem a v noci jsem po kojení měla nával horka spolu se zrychleným tepem přes 100/min. Předešlé kardiologické vyšetření bylo v pořádku.Je možné, že mohou jít hodnoty opět nahoru a vše se bude opakovat? Je možné, že bych mohla mít Graves- Basedowovu nemoc? (V rodině máme problémy s hypofunkcí)Bylo by vhodnější přestat kojit? Celkově se cítim už dost vyčerpaně, ale kojit bych chtěla. Moc děkuji za odpověď

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den,
pokud máte všechny protilátky negativní, Graves Basedowova nemoc to nebude (tam je pozitivní protilátky TRAK). Samozřejmě, bez nového krevního testu Vám nikdo spolehlivě neřekne, co se teď děje. Bude vhodné zopakovat i stanovení dané protilátky - situace se mohla změnit. Až 12 měsíců po porodu je vysoce rizikové období na rozvoj nejrůznějších nemocí štítné žlázy. Každopádně, kojení bych zatím neukončovala. Co se týče rodinné anamnézy, stačí, že se někdo léčil se štítnou žlázou a je jedno s jakou poruchou, riziko se přenáší dál a potomci můžou mít úplně jiné nemoci štítnice.
Mějte se hezky.

Související dotazy

Snížená funkce štítné žlázy
Dobrý den, na základě obecně udávaných příznaků mám...
Zvýšená funkce štítné žlázy
Dobrý den, přítel trpí onemocněním štítné žlázy (hypertyreózou)....
Snížená funke štítné žlázy
Dobrý den, v prosinci jsem byla na odběru krve, který...
Snížená funkce štítné žlázy
Dobrý den, mám dotaz ohledně štítné žlázy. Již 8 let...
Snížená funkce štítné žlázy a jód
Dobrý den, Už druhý rok se mi snižuje funkce štítné...
Snížená funkce štítné žlázy
Dobrý den, byli mi naměřeny tyto hodnoty S_TSH 5,860...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Poporodní deprese po 8 měsících od porodu?

Dobrý večer,mám dotaz.Mám 8měsíční dítě asi pred týdnem jsem prestala kojit...

Poporodní dotaz

Dobrý den, 4 dni po porodu ( bez komplikací ), mi při sprchování vypadla tato...

Poporodní infekce

Dobrý den, má přítelkyně je čtvrtý den po porodu a bohužel má problém se zpodkem,...

Poporodní komlikace

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je normální, když má dítě ještě 20 minut...

Poporodní pareza brachialniho plexu

Dobrý den. Chtěla bych vás požádat o radu. 4.8. Jsem porodila chlapečka 3100g...

Poporodní poranění

Dobrý den, mám dotaz ohledně poporodního poranění. Ve čtvrtek 28.7. jsem porodila,...

Poporodní psychoza

Dobrý den, může se tato poporodní psychoza třeba i ve vyjímečných případech...

Poporodní stavy

dobrý den,mám 6.týdnů po porodu,porod ukončen ve 37týdnu-preklampsie.Po porodu...

Poporodní trauma

Dobry den jsem 2 mesice po porodu s nastrihem a mam pocit ze mi zarostl jeden...

Poporodní úzkost

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat na chování své neteře. Před třemi měsíci porodila...

Popotahování nosem

Dobrý den, chtěl by se zeptat, pracuji v kanceláři s kolegyní (59 let) a...

Popovidani si

Dobry vecer,jiz cca tretim rokem mam potize s menstruacnim cyklem,vlastne nemenstruuji...

Popraska kuze na penisu.

Dobry den, chci se zeptat co je to za problem, pri ohrnuti to jde spatne boli...

Popraskaná a zúžená předkožka

Dobrý den, jmenuji se Petr, už tak 2 týdny mám problém s tím že mám popraskanou...

Popraskaná a zůžená předkožka

Dobrý den, mám popraskanou a zůženou předkožku jde lehce hůř přetahovat při...

Popraskana kuze prechodu zaludu a predkozky

Dobrý den, mám problém...týden po sexu s partnerkou se u mne objevily 2 prasklinky...

Popraskaná kůže

Dobrý den, popraskala mi kůže na vnitřní části předkožky, tak se vás chci zeptat...

Popraskaná kůže

Přeji hezký den! Už několik let mi na prstech rukou praská kůže. Nejčasteji...

Popraskaná kůže

Dobry den,chtela bych se vas zeptat ohledne meho dlouhodobeho problemu.smerem...

Popraskaná kůže

Dobrý den, již podruhé v nedávné době se mi objevily praskliny v kůži, a to...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zalehlé ucho

Dobrý den.mam zalehle ucho asi 3 dny.rymu jsem ani neměl a ale před tím se mi...

Tvorba modřin na rukou a na nohou

Dobry den je mi 41 let a pozoruji,ze občas se mi objeví na kůži (ruka,noha)...

Přenos streptokoka


Folikulitída a fibromky

Vystouplé znaménka? Bradavice? Nevím co by to mohlo být, ale vím že můj děda...

Uzlíky ve štítné žláze

Dobry den, chtela bych se zeptat. Pred porodem jsem se lecila asi 7 let na...

Zvětšené uzliny

Dobry den prosim o pomoc ....koncem dubna jsem byla na ockovani proti tetanu...

Prdění vagíny

Dobrý den, chtěla bych se zeptat je prdění vagíny normální nebo dá se to nák...

Ostrá bolest pod prsty u nohou

Dobrý den, delší dobu mne trápí občasná ostrá bolest při chůzi pod prostředními...

Po jaké době by se projevila otrava krve?

Dobrý den , Mohu se zeptat po jaké době by se projevila otrava krve ? A...

Mamdlové kameny

dobrý den mam mandlové kameny ( hrudky ),které jdou težko ven. Jak se dá tohoto...

Gardnerella

Partnerce byla zjištěna Mycoplasma hominis, Ureaplasma urealyticum/parvum a...

Zažívací potíže

Dobrý den, dnes jsem byla na lékařském vyšetření u praktického lékaře a chci...

Genitální opar


Léčba zlomeniny hlezna

Dobrý den, chci se zeptat předpokládanou délky léčby resp. kdy budu moci chodit....

Mírná trombocytóza a leukocytóza


Přenos streptokoka


Hořkost v krku

Dobrý den, už třetí den mě trápí hořkost v krku, ne, že by to bylo nějak nesnesitelné,...

RTG zubů

Dobrý den, včera jsem byla u zubaře s 12 letou dcerou a ten se jí snažila udělat...

Zúžení pochvy

Dobrý den Chtěla bych se zeptat co mám dělat když mam roztahlou pochvu delame...

Chondropatia

Dobry den, chtel bych prosim znat Vas nazor na muj vysledek z magneticke rezonancie....

Reklama
Zavřít