Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Porod císařským řezem

Gynekologie Hana . 7.5.2011 redakce uLékaře

Vážená paní doktorko, nedávno se mi narodila dcera. Porod musel být vyvolávaný, kvůli vysokému tlaku, dva dny mi dávali tablety, měla jsem několikahodinové bolesti, ale moc to nepostupovalo. Třetí den mi píchli plodovou vodu a do žíly dali kapačku oxytocinu. Začali mi neskutečně velké bolesti a pomalu jsem se začala otevírat. Hlavička byla ale neustále hodně vysoko, i přesto, že jsem se otevírala. Lékař konstatoval také to, že jsem příliš úzká, ale zkusíme to. Neustále mi kontrakce vyvolávali pomocí kapačky, bolesti už byly nesnesitelné, ale nic mi proti bolestem nedali. Chtěla jsem se zeptat, zda není možné podat cokoliv proti bolesti, pokud je porod vyvolávaný? Po 13 hodinách nesnesitelných bolestí a totálního vyčerpání jsem se otevřela a měla i nutkání tlačit, ale hlavička byla neustále strašně vysoko a špatně rotovala, tak lékař musel přistoupit k akutnímu císařskému řezu. Tlačení mě nutili prodýchávat dvě hodiny a neustále mi bylo vytýkáno, když jsem to neprodýchala, nutkání bylo opravdu velice silné a já už neměla po 3 dnech bolestí ani sílu, ale snažila jsem se. Chtěla jsme se Vás zeptat, zda je možné, že u druhého dítěte mi hrozí stejný problém, že nebudu schopná dítě porodit normálně, protože jsme úzká a nebude lepší domluvit si přímo císařský řez. Nebo zda je možné, že porodím normálně, ale třeba s použitím epiduralu, protože nechci znovu zažít takové utrpení a následné zklamání, že bude muset být proveden císař. Dále jsem se chtěla zeptat, za jak dlouho po císařském řezu mohu mít druhé dítě. a také kolikrát je možné císařský řez provést u jedné ženy? Děkuji

Odpovídá:

MUDr. Jan Sládeček


Záleží na pánevních rozměrech a váze dítěte. Pojem úzka není vhodný pakliže pánevní rozměry jsou v normě,měří se při vystavení těhotenské legitimace, bolesti se samozřejmě mají tlumit Příjemný den

Související dotazy

Porod císařským řezem
Dobrý den, je mi 23 a první porod skončil císařským...
Očistky po porodu císařským řezem
Dobrý den,rodila jsem letos v první půlce února císařským...
Opakováný porod císařským řezem
Dobrý den chci se zeptat ohledně třetího císařského...
Porod císařským řezem
Dobrý den. Pane doktore, chtěla jsem se zeptat. Mám...
Hematom po porodu cisarskym rezem
Dobry den, pri gyn. prohlidce z duvodu spineni mi bylo...
Jizva po porodu císařským řezem
Dobrý den, prosím o Váš názor. Jsem 4 měsíce po porodu...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Porod - cisařský řez - kontrola

Dobrý den, prodělala jsem porod císařským řezem. dočetla jsem se, že by gynekolog...

Porod - hemeroidy

Dobry den, ja jsem ted tehotna ve 39tydnu. Mela jsem pred dvema lety operaci...

Porod - Zánět sedícího nervu?

Dobrý den. Už dva týdny se peru s bolestí pravé - jakoby hýždě. Nemohu bezbolestně...

Porod a hemeroidy

Dobrý den, jsem v posledním stádiu těhotenství a mám velký problém s hemeroidy...

Porod a hemeroidy

Dobry den, prosim o radu. Jsem v poslednim stadiu tehotenstvi a mam VELKY problem...

Porod a infekce

Dobrý den,před 12-ti lety jsem prodělala syfilis,byla jsem přeléčená,po celou...

Porod a jednorohá děloha

Dobrý den paní doktorka, chtěla bych se zeptat na Váš názor. Mám jednorohou...

Porod a spondylolýza L5 vůči S1 o 10mm

Dobrý den, zajímal by mne Váš názor - věk 34 let, mám nález na páteři spondylolýza...

Porod a těhotenská cukrovka

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli je pravděpodobné že budu rodit přirozeným...

Porod císařem

Dobrý den, vzhledem k těžké krátkozrakosti jsem absolvovala v těhotenství vyšetření...

Porod císařským řezem

Dobrý den, je mi 23 a první porod skončil císařským řezem kvůli nepostupujícímu...

Porod císařským řezem

Dobrý den. Pane doktore, chtěla jsem se zeptat. Mám planovaný porod císařským...

Porod císařským řezem

Dobrý den, mám dotaz holedně produ tzv. císařem. Sestra měla rodit přirozeně,...

Porod do vody

Dobrý den. Paní doktorko, chtěla jsem se zeptat. V dubnu mám termín porodu,...

Porod dřív kvůli váze plodu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co si myslíte o postupu porodu v případě,...

Porod dvojčat

Dobrý den paní doktorko. Jsem ve 30tt a čekám dvojvaječná dvojčata přirozenou...

Porod koncem pánevním

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli si v porodnici můžu trvat na císařském...

Porod koncem pánevním

Dobrý den mám k Vám dotaz ohledně porodu,jsem ve 37 tt a miminko dle ultrazvuku...

Porod KP

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaký máte nazor z lékařského hlediska na přirozený...

Porod mě děsí

Dobrý den, je mi už 32 let a jsem pořád bezdětná. Můj manžel mě do mimča tlačil...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Léky na hubnutí


Extrakce zubu moudrosti - otok


Endokanabinoidní systém: ovlivňuje i vnímání bolesti


Bolest pod žebrem


Bolest mezi lopatkami, při nádechu


Malé puchýřky, pupínky na prstech ruky


Hormonální léčba rakoviny prsu – ne pokaždé je možná


Salmonelóza


Káva v dětském věku


Boulička u spodní čelisti u dítěte


Chronické bolesti zad, spinální stenóza, radikulopatie.


Antikoncepcia Minerva a Biseptol 480


Jaterní testy


Plicní embolie


MUDr. Martin Ralbovský

Ordinace praktického lékaře pro dospělé

29. 2. je výjimečný den – Den vzácných onemocnění


M751 Syndrom manžety rotátoru


Bolesti zad a břicha(Ledviny?)


Vliv antibiotik Fromilid Uno na HA Clormetin


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×