Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Porucha imunity ??

Vnitřní lékařství Sandra 6.9.2018

Mám více zdravotních problémů (štítná žláza, leukopenie - neutropenie - zde nebyla doposud zjistina pricina, uz skoro 3 roky a to se me na to porad nejaky doktor pta, zdali mi zjistili pricinu) . V příloze - testy, které byly dělány v květnu a které jsem už zde 1 x řešila. Od te doby byly dobrany antibiotika DOXYHEXAL na 20 dní, dobráno 3. července.
Testy a co se naslo (mycoplazma, borelioza, chlamydie). Od te doby jsem dobrala už dávno antibiotika na 20 dni a mycoplazmata jsou stále aktivní. Chlamydie - vysledek u gynekologa ster negativni, vysledky 14 dni stare od obvodní lekarky, ze probehly chlamydie. O borelioze se nic nepise aktualne. Rentgen a CT plic vporadku.
Aktuální výsledky od obvodního lékaře 5.9.2018:
Mycoplasma IgA 2,97
Mycoplasma IgG 0,68
Mycoplasma IgM 0,51
Obvodní lékař mi doporučil se znovu obrátit na imunologii v Malešicích, kde se můžu dostavit dle termínu nejdříve 19.11. v 11:45 kam jsem dnes volala.
Bohužel mám problémy takové, že nejsem schopna pracovat. Neustále unavená, jen chůze do obchodu mě vyčerpá, bolest v noze, zada, občas kašlu, dusím se. Jsem OSVČ a sedím doma a nepracuji. Samozřejmě bez neschopenky. Už dalším rokem kvůli tomu, že mám bolesti v noze už od září lonského roku (vše zjistovano, magneticka rezonance - zanet hyzdoveho svalu vysledek z května 2018, rentgeny, probehl zanet v kycli - vysledek zari 2017...)se odkládá pořád těhotenství a taky kvůli těmto výsledkům z května, kde byla viděna i borelioza. Po dobrání antibiotik jsem měla měsíc a půl klid, noha nebolela. Ted znovu. Dále mi obvodní lékař nedokáže říci, zdali mám otěhotnět nebo ne. Řekla mi před 14 dni at tehotenství odložíme, na interentu se dočtu, že to může trvat roky (mycoplasmata), někde píšou, že se mají udělat pořádné testy jako test polymerazove retezove reakce PCR pro diagnostiku akutni infekce. Mycoplasmata se pry prenasi na dite, takze nedoporucuji otehotnet. Nikdo mi nechce poradit. Na hematologii nemocnice Krč tady v praze, kde se chci objednat, protoze jsme se pristehovali s manzelem pred 3 mesici z moravy ( kde nejsou schopni zjistit pricinu leukopenie - proste nezjistovali) a spadame pod danou lokaci me vezmou nejdrive za 3 mesice.
Za posledni roky jsem byla vickrat v Thajsku (zde jsem mela pred odjezdem 4 dny vysoke horecky a ztratila hlas) mi jeden diagnosticky pristroj před 2 lety ukazal, ze jsem se nakazila plisni Aspergilus flavus, bohuzel na toto se testy zatim nikde nedelali. Mam dojem, ze to je problem, ktery zpusobil tyto zdravotni problemy - leukopenii, mycoplasmata apod. Jsou to jen domnenky. Ale potrebuji pomoci.
Je mozne mi udelat dukladne testy, pripadne navrhnout postup dale? Nemela bych mit dalsi antibiotika nebo neco podobneho? Je mi 36 let a odkladat porad tehotentsvi je pro me velmi bolestive. Zaroven byt tehotna a starat se v tomto stavu o miminko si nedokazu predstavit.
Prosim o pomoc.

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

dobrý den, bohužel nikde nevidím hodnotu FW, tedy sedimentace krve, toto základní vyšetření poměrně spolehlivě ukazuje na probíhající zánět, pokud bude sedimentace nízká, tedy normální, je zánět prakticky vyloučen a nemá smysl uvažovat o nějaké léčbě antibiotiky, pokud bude sedimentace vysoká, je potřeba pátrat dále po příčině tohoto nálezu, dále bych si pro jistotu nechal udělat test HIV, tu aktivitu protilátek opravdu berte s velkou rezervou, protože tyto věci mají hodně dlouhou setrvačnost a protilátky v krvi přetrvávají prakticky stejné celé měsíce i roky a nemůžete se tím takto řídit, a aktivitu případné nemoci, zánětu či infekce nám určuje právě ta sedimentace a nikoliv hodnoty těch protilátek, také ta štítná žláza může takhle zlobit a těhotenství samozřejmě musíte odložit než se stav podaří zvládnout a zlepšit, děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, paní Sandro, je stresující být takto nemocná, neznat jednoznačnou příčinu a řešení potíží a kvůli tomu navíc okládat chystané těhotenství. Bohužel Vám nedokážeme po internetu napovědět o mnoho více, než nyní děláte, nicméně pokusím se.
Moje jednoznačné doporučení je nepokoušet se nyní o těhotenství. Pokuste se to brát tak, že Vaše tělo na to v tuto chvíli nemá. Touha po dítěti dokáže být velice silná a myšlenky na dítě mohou být ústředním bodem přemýšlení každý den. Tím nyní jen zvyšujete míru Vašeho stresu. Dejte si nějaký čas - třeba 3-6 měsíců, které zasvětíte jen sama sobě a tomu, abyste se dala do pořádku. Používejte bariérovou antioncepci, abyste nad možností těhotenství nemusela přemýšlet a mohla se věnovat sobě. Samozřejmě můžete v té době dělat pozitivní věci, aby se v budoucnu dobrá věc zadařila. Například můžete chodit na rehabilitační cvičení podle Mojžíšové, můžete zkusit ralaxační techniky či psychoterapii, abyste se zbavila stresu apod.. Zamyslete se také nad složením stravy, zda nemáte vzhledem ke svému vitariánství nedostatek nějakých prvků, minerálů, vitamínů atd., případně upravte jídelníček tak, aby byl vyvážený, můžete doplnit vitamin B a hořčík, vápník, vitamin D, které nám v našich poměrech dosti často chybívají a mají dobrý vliv na nervovu soustavu, kosti, svaly atd..
Ohledně Vašich výsledků - leukopenie a neutropenie mohou být důsledkem dlouhobé infekce, ve Vašem případě například mykoplasmata, ale je dobře, že se Vám budou věnovat na hematologii a vyšetří Vás. Samotná mykoplasmata by měla být již přeléčená, nicméně je možné po čase zopakovat vyšetření protilátek. Případnou další léčbu by mohl řídit lékař z oddělení infekční medicíny (například Bulovka), kde byste se mohal rovněž poradit ohledně možné souvislosti s Vaší cestou do Thajska. Imunologické vyšetření je rovněž správná cesta, imunologie v Malešicích jistě nebude jediné pracoviště. optejte se svého lékaře, zda by bylo možné obrátit se na jiného imunologa. Případně Vám s objednáním může pomoci naše poradna.
Ohledně bolesti nohy a zad - vzhledem k tomu, že se Vám opakují podobné obtíže jako v minulosti, měla byste mít kontrolní neurologické vyšetření, zda nemáte nový zánět. Potom by byla vhodná rehabilitace dle nálezu. Kašel a dušnost spadají do kompentence plicního lékaře. Předpokládám, že na endokrinologii jste již byla, ale pokud ne, tak by bylo vhodné zkontrolovat, zda některé z Vašich potíží nemohou souviset se štítnou žlázou. Takže doporučuji postupně obejít specialisty a podstoupit patřičná vyšetření, Váš praktický lékař Vám s tím jistě pomůže a nasměruje Vás na odborné lékaře.
Až budete vyšetřená, jistě se najde nějaký způsob, jak Vám pomoci dostat se do formy. Z doplňkových vyšetření a metod Vám mohu doporučit konstituční homeopatii a akupunkturu, kde Vám pomohou s výběrem prostředků na podporu imunity a celkového stavu. Kontakty najdete na internetu, hledejte někoho s titulem MUDr.
Přeji brzkou úzdravu. S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Související dotazy

Porucha imunity
Paní doktorko,moje sestra pře měsícem prodělala těžký...
Imunita
Paní doktorko,mám na vás 2 otázky. 1. jestli mezi...
Imunita
Dobrý den, na poruchy imunity (v komplementu) mi byl...
Porucha imunity
Dobrý den, Mám asi jakési problémy s imunitou. Bývám...
Imunita
Dobrý den, chtel jsem se zeptat zda se dá z bunečné...
Porucha imunity
Dobrý den, synovi budou v červnu 4 roky a během zimy...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Porucha imunity

Dobrý den, prosím Vás tímto o radu. O vánocích jsem prodělala virózu a od té...

Porucha imunity

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, co tyto výsledky imunologického vyšetření...

Porucha imunity

Dobrý den, Mám asi jakési problémy s imunitou. Bývám velmi často nemocná,...

Porucha imunity

Dobrý den, chtěla bych se s Vámi poradit a znát Váš názor na svůj zdravotní...

Porucha imunity

Dobrý den, již 2. měsíc mě trápí bolesti zad (krční a bederní páteř), bolest...

Porucha imunity

Dobrý den. Prosím o radu. Mám poruchu imunitního systému, astma převážně alergické,...

Porucha imunity

Dobrý den, už dva roky mě trápí můj zdravotní stav.začalo to průjmy,motáním...

Porucha imunity

Dobrý den, obracím se na Vás s žádostí o pomoc. Momentálně se nacházím v pro...

Porucha imunity

Dobrý deň prajem už niekoľko mesiacov ma trápia ťažkosti. V novembri som ochorela...

Porucha imunity ??

Dobrý den, dne 20.12.2016 jsem byla na odběru krve a mám EBV-VCA IgM 0,08 negativní,...

Porucha imunity?

Ahoj, chtela jsem se zeptat na nazor nebo zkusenosti. Moje prvni faze byla onemocneni...

Porucha jater

Dobrý den, mému otci se na těle udelalo nekolik modřin. Jeho lékařka mu z krve...

Porucha jemné motoriky a paměti

Dobrý den, nejsem si jistá závažností svých příznaků, chtěla bych se tedy o...

Porucha kloubů

Dobrý den, chci poprosit o radu, co dělat. Syn má 18 měsíců a od 10 měsíců chodí....

Porucha kognitivních funkcí – deprese

Dobrý den, od svých cca 12 let trpím četnými stresovými stavy, které vyústily...

Porucha koncentrace

Dobrý den je mi 21 let a čím dál víc se mi zhoršuje moje paměť př. jel jsem...

Porucha koncentrace

Dobrý den pane doktore, je mi 24 let a již delší dobu na sobě pozoruji poruchy...

Porucha koncentrace a další problémy mého syna

Můj syn, 13 let, má stáje větší problémy s koncentrací, jednou jsme šli na jídlo...

Porucha koncentrace a další problémy mého syna

Můj syn, 13 let, má stáje větší problémy s koncentrací, jednou jsme šli na jídlo...

Porucha koordinace pohybů

Dobrý den Mému téměř šestiletému synovi se velice často stává, že při chůzi...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest ruky od krční páteře

Dobrý den, už téměř půl roku mám problém s velkou bolestí pravé ruky (trvalá...

Zjištěny dvě bakterie v plicích

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně nálezu dvou bakterií, které...

Leukocyty v moči


Svědící znaménko

Dobrý den, nikdy jsem se znaménkama neměla potiže, ale asi před čtyřmi dny se...

Pnutí v podbřišku, 10tt

Dobrý den, jsem v 10tt a posledních pár dní mě trápí pnutí v podbřišku. Je to...

Bolest paty


Snížená hodnota trombocytů v krvi a zvýšené MPV


Zvýšený prolaktin a kortizol

dobrý den, potřebuovala bych se zeptat. Byla jsem na vyšetření hormonů jelikož...

Žaludeční vředy a tmavá stolice

Dobrý den, popravdě je mi to trapné ale raději se zeptám, před měsícem jsem...

Malé puchýřky, pupínky na prstech ruky


Bradavičky po oholení intimních partií

Dobrý den. Po oholení v oblasti intimních partií se mi tvoří bradavičky. Zpočátku...

Nepotvrzené těhotenství

Dobrý den, snažíme se s přítelem o miminko, takže jsem 14.5. měla poslední...

Bolest pod levým žebrem

Dobrý den, paní doktorko. Obracím se na Vás s dotazem (bohužel tento typ dotazu...

Bolesti v pravém boku vzadu

Dobry den, mam bolesti v pravem boku vzadu.Pravidelne rano mezi 5-6h se probudim...

Nadýmání

Dobrý den....mám dlouhodobější problém s nafouknutym břichem v oblasti žaludku.....jsem...

Vyrážka na končetinách

Dobrý den, potřebovala bych zjistit od čeho mám na rukou a nohou pupinky, zasílam...

Podivná alergie

Dobrý den, obracím se na Vás s problémem, který mě trápí už dlouho, ale lékaři...

Mycomax

Dobry den, chci se jen zeptat na kontraindikaci Mycomaxu s alkoholem. Ve stredu...

Zubní váček a postup řešení

Dobrý den, pod zubem s korunkou, kterou mám zhruba šest let se mi udělal...

Bolest při orálním sexu

Zdravím mam problém v tom že když přetáhnu kužičku dolu tak je špička penisu...

Reklama