Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Poškození menisku

Michal Š. 28.8.2016 redakce uLékaře

Dobrý den, je mi 28 a mám za sebou druhou operaci vnějšího menisku v letošním roce. Začátkem roku se jednalo o ASK, při které byly odstraněny drobné úlomky prasklého menisku (pravděpodobně způsobené dlouhodobým hraním badmintonu na závodní úrovni) a zahlazení ostrých hran. Bohužel jsem před 4 týdny daný meniskus úplně utrhl během tréninku a byl mi tedy přišit zpět. Teď jsem v období 6 týdnů o berlích bez zatížení a pak mě čeká následná RHB. Chtěl jsem se zeptat, jaký je postup po 6 týdnech (chůze bez ortézy o berlích nebo stále s ortézou a pozvolné zatěžování nohy) a cca délka RHB pokud by vše šlo dobře (je mi jasné, že je to individuální) ?? Byl jsem však upozorněn, že ne vždy meniskus dobře přiroste, takže jaký by byl následný postup? Odstranění menisku a následná plastika? Jsem sportovec (výkonnostně lyžuji, cyklistika, ?badminton?).. Případně myslíte si, že je rozumné se stále věnovat s takto poškozeným kolenem badmintonu na závodní úrovni? Mnohokrát děkuji za Váš názor a odpověď.

Odpovídá:

MUDr. Jana Harnová


Váš dotaz přeposílám specialistovi.

Odpovídá:

MUDr. Milan Navrátil


Badminton nebude pro vaše koleno dále vhodný, podobně je na tom squash a tenis. Zhojení je vždy v souvislosti s dobrým nebo horším zásobením fragmentů porušeného menisku, který byl sešit. Čili na typu poranění hodně záleží. Hojení je většinou dlouhodobé a někdy i náročné. Končetina po 6-8 týdnech je zvolna zatěžována, další 3 týdny vhodná ortéza a ještě dodatečně elastické obinadlo při namáhavějších činnostech. Rehabilitace pohybovou léčbou pomáhá zajistit dobrý stav stehenního svalstva a tím koleno více chránit.

Související dotazy

Poškození menisku
Dobrý den,v příloze uvádím zprávu z magnetické rezonance....
Poškození menisku
Dobrý den, na magnetické rezonanci mě byla napsána...
Poškození menisku a aktivní sport
Dobrý den .Hraju aktivně fotbal a pří zápase jsem dostal...
Menisky
Prosím o vysvětlení zda může dojít k úplnému zahojení...
Poranění kolene, poškození vazů a menisku?
Před týdnem jsem si při pádu přisedlé koleno zabolelo...
Ruptura menisku
Dobrý deň, Chcel by som vysvetliť výsledok z magnetickej...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Poškození jater

Dobrý den, poškodila jsem si alkoholem játra, již nepiji, mé výsledky jsou:...

Poškození jater

Zdravim. Chtěl bych se zeptat , asi tak před půl rokem jsem měl lehké poškození...

Poškození jater a možnosti transplantace

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat v jakém případě je nemožná transplantace jater...

Poškození jater alkoholem

Udělala se mi vyrážka na horní polovině těla - boky podpaží, za ušima směrem...

Poškození krční páteře po nehodě

Dobrý den,chtěl jsem se zeptat,zda může dojít k nějakému poškození či problému...

Poškození kůže náplastí

Dobrý den, mám dlouhodobější problémy s bolestí ramene při hraní volejbalu,...

Poškození kůže vnitřních půlek na zadnici toaletním papírem

Dobrý den, v zaměstnání chtějí ušetřit na nákladech na hygienické potřeby pro...

Poškození ledvin?

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu. Již několik měsíců mne trápí...

Poškození mateřského znaménka

Dorý den, prosím Vás o radu. Odstříhávala jsem manželovi chlup vyrůstající...

Poškození mateřského znaménka

Dobrý den, mám takový dotaz. Dneska jsem nosila kralíka našeho a ten mi rozškrábnul...

Poškození menisku


Poškození menisků

Dobrý den, jde o problém s kolenem. Na gymnastice jsem při dopadu na můstek...

Poškození menisku a aktivní sport

Dobrý den .Hraju aktivně fotbal a pří zápase jsem dostal ránu do kolena. Z vnitřní...

Poškození menisku zřejmě

Už týden mě bolí koleno. Zhruba třikrát mě začalo bolet už dříve, poprvé cca...

Poškození moč.trubice z kondomu

Dobrý den, spíme s přítelem s kondomem, protože po jeho spermatu jsem vždy měla...

Poškození močové trubice

Dobrý večer, mám dotaz mám takový problém s penisem, nejspíše se jedná o kvasinkovou...

Poškození mozečku, míchy po úraze

Dobrý den v roce 1997 sem utrpěla uraz mam postiženou malou pravou čast malého...

Poškození mozku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli může dojít u novorozence k poškození...

Poškození mozku

Mohou časté rány do hlavy něco zapříčinit? Pokud jde o silné rány, ale člověk...

Poškození mozku

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat, můj tatínek prodělal růži která nebyla včas...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Turbinoplastika


MUDr. Věra Kaplanová

Ordinace PL pro dospělé

MUDr. Petr Štěpánek

Praktický lékař pro dospělé

Časté chození na velkou doprovázející bolest břicha


Jak včas odhalit příznaky klíšťové encefalitidy?


MUDr. Jaroslav Bělohlávek

Praktický lékař pro děti a dorost

Co se děje v těle po zanechání kouření?


Vyšetření nemocí přenášených pohlavním stykem


Bolest páteře


MUDr. Hana Šípová

Kožní ambulance

Zvýšená štítná žláza a zvýšený cholesterol


Suchý žalud a není tak narůžovělí


Strach z epidemií? Očkováním chráníme svoji budoucnost


Divny pocit po prvnim pohlavnim styku


Říhání


Prošlá antibiotika


MUDr. Richard Utler

RAPAX Medical s.r.o.

Dexona injekce


Atopický ekzém se s každým povoláním nesnese


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×