Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Postinor, oddálení menstruace

Gynekologie Zuzana 26.6.2017

Dobrý den,
dne 23.6. jsem si po 3 hodinách nechráněného styku vzala první prášek Postinoru, další ráno 24.6. po 12 hodinách. Vedlejší účinky se dostavili v podobě průjmu a bolesti hlavy večer 24. a 25. ráno, tak mám obavy, jestli prášek zapůsobil? Od té doby jsem už průjem neměla, jen mě bolí hlava.
Nikdy jsem nebrala žádnou antikoncepci a s Postinorem je to také moje první zkušenost.
Dále bych se chtěla zeptat, jestli můžu v červenci brát prášky na oddálení menstruace (Norethisteron), když jsem si teď o víkendu vzala Postinor? Jestli mi kombinace neublíží? A jestli se tím prostě jen nedozvím, zda jsem nebo nejsem těhotná a dozvím se to v dalším cyklu? Můžu si případně udělat těhotenský test v průběhu braní prášků na oddálení menstruace? Na dovolenou jedu 5.7. a menstruaci mám vždy strašně bolestivou (křeče v podbřišku, zvracím..) , takže prášky na oddálení jsou nutnost. Poslední menstruace byla 7.6. a poslední 3 měsíce jsem měla cyklus 36-31-35 dní. Menstruaci mám nepravidelnou, ale prášky na oddálení jsem chtěla nasadit 3.7. Mohu to takhle udělat?
Na gynekologii jsem byla před pár dny a vše bylo v pořádku, čekám jen na výsledky z výtěrů.
Předem děkuji za odpověď.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den, nežádoucí účinky, které popisujete, se vyskytují často. Důležité je, jestli j...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie, Porodnictví Pracoviště: GYNBUS s.r.o.

Vážená slečno
Správně se má Postinor užít obě tbl najednou do 72 - nejdéle lépe do, 12...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Oddálení menstruace
Dobry den, dceri je 14 let, prosim muze uzivat Ogametril...
Oddálení menstruace
Dobrý den, za 14 dní mám jít na artroskpii kolene....
Oddálení menstruace
dobry vecer mam otazku jedu na dovolenou a potrebuji...
Oddálení menstruace
Dobrý den. Ráda bych se zeptala na podrobnosti ohledně...
Oddálení menstruace a bolest bradavek
Dobrý den, chtěla bych se zeptat rozhodila jsem si...
Oddálení menstruace
Dobrý den, mám dotaz ohledně oddálení menstruace....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Postinor během HA

Dobrý den, měnila jsem antikoncepci z Belary na Jangee a na gynekologii mi bylo...

Postinor po 18 a po 13 hodinách

Neberu antikoncepci a při pohlavním styku nám prasknul kondom vzala jsem si...

Postinor v den ovulace

Dobrý den, v den mé ovulace nám s partnerem při sexu praskl kondom, nepoužívám...

Postinor vs. Antikoncepce

Dobrý den, rad bych overil informaci, ze uziti nekolika tabletek hormonalni...

Postinor-2

Dobrý den, použila jsem nouzovou antikoncemi postinor-2, po selhání kondomu....

Postinor-zvracení

Dobry den, chtel bych se zeptat. S partnerkou jsme meli sex, a pred ejakulaci...

Postinor, ellaone, escapelle?

Dobry den, pred 10ti dny jsme meli s přítelem sex. Jelikož uz je to 10 dni tak...

Postinor, HA a možnost těhotenství

Dobrý den, před 3 týdny jsem měla nechráněný sex se svým přítelem. Neejakuloval...

Postinor, menstruace a HA

Dobrý den, byla jsem kvůli nehodě s prezervativem donucena vzít si Postinor....

Postinor, nevolnost a zvracení - vliv na účinek

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat použila jsem dvě tabletky Postinor, obě najednou...

Postinor, účinnost, interakce s clarithromycinem

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat. Pár dní beru antibiotika proti borelióze...

Postinor,HA a tehotenstvi

Dobry den. Dne 2.4. jsem po 7denni pauze zacala uzivat 4.platicko HA Minisiston,...

Postinor?

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat. Včera jsem měla pohlavní styk. Kondom zůstal...

Postinor2

Dobrý den, ve středu jsem měla chvilku nechráněný pohlavní styk, neuděl se do...

Postipani hmyzem pravdepodobne komar

Dobry den pani doktorko, prijela jsem z dovolene, kde jsem byla zrejme postipana...

Postipani hmyzem pravdepodobne komar

Dobry den pani doktorko, prijela jsem z dovolene, kde jsem byla zrejme postipana...

Postipani hmyzem pravdepodobne komar2

Mockrat dekuji za odpoved. Chtela jsem jeste zminit, o jake tabletky se jedna,...

Postipani v Malajsii

Dobry den, Jsem v Malajsii a stiplo me nekolik komaru. V bederni casti zad...

Postischemické ettologie

při na MR vyšetření mozku zjistili mamince: detekce drobných vícečetných ložisek...

Postizene palce na rukou

Dobry den. Uz asi 2 mesice vypadaji me palce na rukou takto : viz foto. Nijak...