Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Potíže po přeléčení uroinfektu

Gynekologie Jana 11.3.2017

Dobrý den, ráda bych Vás poprosila o radu. Během tří měsíců jsem třikrát měla zánět močových cest. Při prvním (krev a bílkovina v moči) jsem dostala ATB Ciplox na 5 dní. Přestalo řezání při močení, ale přetrvávala bolest v podbřišku, pocit stálého nucení na močení. Dělala se kultivace moči, vyšla negativní. Během dvou týdnů jsem krev v moči měla znovu, dostala jsem Cotrimoxazol, který jsem dobrala, ale v závěru se na něj objevila alergie - vyrážka a otok. Opět se dělala kultivace a byla negativní. Takto se to opakovalo třikrát, s tím že problém se zhoršoval před menstruací a krátce po menstruaci vždy přišel zánět MC. Dále přetrvávaly bolesti podbřišku, pálení zevních poh.l orgánů, byla jsem poslána na gynekologii. Zjištěn enterokok a nasazen Macmiror na 8 dní. Potíže mírně ustoupily, ale dobré to není. Přetrvává pálení a bolest v podbřišku. Můžete mi poradit, zda je možné aby byl enterokok přítomen i v močových cestách? Kultivace byly provedeny vždy až po dobrání ATB. Je možné, že jsou gynekologické a urologické cesty už jen podrážděny po prodělaných zánětech? Potíže se mírně stupňují i po pohl. styku. Partner problémy nemá, léčil se jen 8 dní Canestenem.

Děkuji mnohokrát za odpověď !

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:


Dobrý den, pokud jsou kultivace moči i vaginální čisté, nejspíše budou potíže způsobené ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie, Porodnictví Pracoviště: GYNBUS s.r.o.

Vážená paní
Močové a pohlavní cesty jsou těsně vedle sebe takže infekce je často v obou...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Potíže s dýcháním
Dobry drn mam potiže s dychanim občas a už mě třidni...
Dysurické potíže
Dobrý den, před 7-tydny jsem měla po nastydnutí a...
Potíže s dýcháním
Dobry den uz pres rok mam potize s hrudnikem a dychanim...
Potíže s chůzí
Dobrý den, můj problém trvá už od puberty. Je mi 35...
Potíže s močením
Dobrý den, Chtela bych se zeptat ohledně svého...
Potíže po sexu, potíže při močení
Dobrý den Ešte jsem pořád poctivá Mám přítele...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Potíže po porodu

Dobrý den, je mi 23 let a mám 19. měsíčního synka, od porodu trpím únavou, bolestí...

Potíže po porodu jsou vcelku logické

Dobrý den. Je mi 24 let, jsem 3 měsíce po porodu. Porod bez komplikaci, spontánní....

Potíže po porodu, únava a další

Dobrý den, kamarádka je tři měsíce po porodu, 35 let,a od konce šestinedělí...

Potíže po potratu

Dobrý den, 7.7.2011 jsem byla na přerušení těhotenství bylo vše bez komplikací...

Potíže po potratu

Dobrý den Mám dotaz.Před třemi měsíci jsem samovolně potratila a byla na kyretáži...

Potíže po požití alkoholu

Dobrý den, na začátku tohoto roku jsem začínal pociťovat problémy s vyprazdňováním....

Potíže po požití tekutin

Dobrý den, mám takový problém, možná to bude znít jako banalita ale v nějaké...

Potíže po požití tuků v dětství

Dobrý den potřebují poradit já si myslím ze mám problém se stravou. No skusim...

Potíže po probuzení

Již několikrát jsem s ráno probudil s pocitem nízkého tlaku a brnících, odkrvených...

Potíže po přeléčení plicní chlamýdie

Dobrý den,v září 2015 jsem prodělala plicní chlamýdie,hodnoty mám IgA 107.5...

Potíže po rizikovém sexuálním kontaktu

Dobry, 20.12.2018 som mal posledny oralny vstyk s jednou slečnou na jednu noc....

Potíže po sexu, potíže při močení

Dobrý den Ešte jsem pořád poctivá Mám přítele ale ešte k ničemu nedošlo...

Potíže po snězení plesnivého sýra

Dobrý den, před pár týdny jsme snědla sýr a poté jsme zjistila, že je uvnitř...

Potíže po spontánním potratu

Dobrý den, prosím o radu. Trápí mě časté bolesti v podbřišku. Začátkem srpna...

Potíže po střevní chřipce

Dobrý den, před 5 dny jsem prodělal jednodenní střevní infekci se zvracením...

Potíže po střevní chřipce

Dobry vecer 21.12.jsem prodelala střevni chripku bez teplot..masivni zvraceni...

Potíže po styku bez ochrany

Dobrý den, mám nového partnera hned po prvnim nechráněném styku se mu vyskytli...

Potíže po tetování

Dobrý den, před týdnem ve středu jsem si dělala kérku na zápěstí a od dnešního...

Potíže po traumatizujícím dětství

Dobry den. Jsem dospěla, je mi 26 ale porad se snažím dostat se z traumatizující...

Potíže po trhání zubu

Dobrý den, Mám velice velké trápení poslední dobou. Minulý týden ve středu...