Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Potíže po zlomenině klíční kosti

Ortopedie David 19.10.2016

Dobrý den potřebuji posoudit situaci .
V roce 2008 úraz kličku, zlomenina , doktor na RTG nepoznal nic , neléčeno, po 3. měsících samoléčby jsem to rozhýbal.
Stále občastné bolesti dle počasí, vizuelně i hmatatelně výrustky na klíční kosti, stále je cca 1cm mimo kloubní jamku.
2015 operace slap léze ukotvení 2x parkus , prý původ všech těch bolesti. Po jedné kotvě viditelná větší díra prý asi alergická reakce.
Po roce stále již každodenní bolesti a to včetně noci.
Na magnetické rezonanci před týdnem opět nález slap léze + kostěný kanálek . (dotaz jsem k vám posílal i min týden)
Nyní konečně vyšetření CT .
Nález omartroza + AC artroza + slap.
Na snímku ramení kloub výrazně nahoře atd.
Jaký by měl být nyní lékařský postup ?
Děkuji za názor.

MUDr. Markéta Pražáková Ph.D.
Odpovídá lékař:

MUDr. Markéta Pražáková Ph.D.

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Praktická lékařka, Kralupy nad Vltavou

Dobrý večer, Davide, vzhledem k charakteru vašeho dotazu a potíží Váš dotaz předám našemu odborníkovi z oboru ortopedie, odpoví Vám co nejdříve to bude možné. Přeji Vám pěkný večer.

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil


Bolesti ramene, poškození labra a rotátorové manžety jsou velmi časté. Stav je značně bolestivý.¨
Pokud již je zjištěna artróza záleží na velikosti defektu se srovnáním klinických potíží, zhodnocení hybnosti ortopedem.
Při nevelkém defektu a menším nálezu je možno využít rehabilitační léčbu, medikaci, nástřiky kloubu, ale při málo rychlé odezvě a existujícím nálezu je na místě artroskopická operace, která stav dnes řeší rychle a většinou i s definitivním pozitivním efektem. Při existující artroze jistě ale nepovede k tomu , že by kloub byl zcela bez potíží.
Poraďte se zkušeným ortopedem artroskopistou stran konservativní, medikační léčby a nakonec i možným artroskopickým řešením.

Související dotazy

Infekce po zlomenině klíční kosti
Dobrý den, dcera je 5 měsíců po dlahové osteosyntéze...
Zlomenina klíční kosti
Dobry den, dne 21.5.si muj syn 9 let zlomil klicni...
Fraktura klíční kosti
Dobry den Mam jit na operace se zlomeninou klicni...
Zlomenina klíční kosti
dobrý den. jmenuji se tomáš a mám zlomenou klíční kost...
Zlomenina klíční kosti
Mam necele dva tydny po operaci a klicni kost vypada...
Skolióza a nestejně velké kliční kosti
Dobrý den, je mi 25et a od 12 ti let mám skoliozu a...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Potíže po vysazení antikoncepce

Dobrý den, co by, prosím, mohlo zastavit nebo zmírnit problémy po vysazení antikoncepce...

Potíže po vysazení antikoncepce

Dobrý den, je mi 22 let a před 5 měsíci jsem vysadila HA, minulý měsíc jsem...

Potíže po vysazení HA

Dobrý den, obracím se na vás, protože mám nervy na pochodu. Je mi 31 let, rok...

Potíže po vytržení zubu

Dobrý den. Před týdnem mi byl vytržen zub moudrosti neboli osmička z důvodu,...

Potíže po vytržení zubu

Dobrý den, před rokem jsem měla zánět pod 6 vlevo dole (zub s korunkou), velký...

Potíže po vytržení zubu

Dobrý den, asi 2 měsíce zpátky jsem byla vytrhnou osmičku a sedmičku(z důvodu...

Potíže po zákroku

Dobrý den, před dvěma měsíci jsem podstoupila zakrok odstranení cist a vydutě...

Potíže po zákroku

Dobrý den, v pátek u mě proběhla operace FESS vpravo (zánět čelistní maxilární...

Potíže po zamlklém těhotenství

Dobrý den, v říjnu jsem měla zamlklé těhotenství. Dostala jsem Mispregnol....

Potíže po zánětu slinivky

Dobrý den, zhruba před 3 měsíci jsem prodělala lehounkej zánět slinivky,...

Potíže po zlomenině TH4

Dobrý den, šest let zpátky jsem utrpěl úraz páteře, zlomenina TH4. Čas od...

Potíže pooperační

Dobrý den, jsem měsíc po operaci de quiervana. Již mám dochozené rehabilitace...na...

Potíže přetrvávají

Dobrý den. Již třetí měsíc mám problémy, které jsem začal pociťovat druhý den...

Potíže při vyprazdňování

Dobrý den pane-í doktorko, mám veliké bolesti při stolici, veškerá vyšetření...

Potíže při cvičení

Dobrý den, již cca 3 roky mám problém že nemůžu cvičit břišní svaly, protože...

POTÍŽE PŘI ČŮRÁNÍ

Dobrý den,chtěla bych Vás poprosit o radu.Při čurání mně to pálí a ted mně to...

Potíže při endometrioze

Dobrý den, je mi 23 let a před dvěma lety mi byla diagnostikována endometrióza....

Potíže při fotbale

Dobrý den chtěl bych se zeptat mám 15let a dneska jsem hrál fotbal a nejednou...

Potíže při holení

Dobry den mam problem s holenim vousu... nekdy mam s holenim problemy a nekdy...

Potíže při hormonální antikoncepci Sunya

Dobrý den, beru antikoncepci Sunya (je to má první HA) zhruba od půlky března...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest bradavek

je mi 53 let a poslední dobou mě bolí bradavky,jako bych kojila,co je...

Zvýšená hladina bilirubinu

Dobrý den, je mi 37 let a v 17 letech mi zjistili lékaři novorozeneckou hyperbilirubinemii....

Mírný tlak v břiše

Dobrý den, uz 2,5 tydne citím v břiše takový menší tlak, jeste nikdy v zivotě...

Je Aescin vhodný na prokrvování očí u diabetika?

Dobrý den. Prosím o radu, zda je Aescin vhodný na prokrvování očí u diabetika....

Vysazení mirtazapinu

Dobrý den. Nedávno sem vysadila antidepresiva (mirtazapin sandoz) a chtěla bych...

Známky parciální léze předního zkříženého vazu

Dobrý den, prosím o vysvětlení výsledku vyšetření magnetické rezozonance....

Furolin-Nitrofurantoin

Dobrý den, 17.5.2019 diagnostikovan zánět prostaty, od te doby lecen a brano...

Bolest kostrče

Dobrý den, před pár lety jsem utrpěla zlomeninou kostrče (asi 12 let). V nemocnici...

Bolest kůže při virovém onemocnění


Opožděná menstruace


Vředy v tříslech,podpaží a pod prsy

Dobrý den, už několik let se mi tvoří v podpaží,tříslech a pod prsy "vředy"....

Za několik dní jsem zhubl 1,5 kg bez toho, aniž bych něco pro to dělal

Dobrý den, před pár dny jsem sem psal ohledně mých problémů. Za několik dní...

Bolest a otok palce

Dobrý den, pár týdnů mě bolí kloub na palci na ruce. Samovolně pobolívá jen...

Bolest třísla


Červené fleky na kůži


Lumbalgie a lumbofemorální syndrom

Dobrý den, po prudkem zastaveni mi luplo s vyraznou bolesti v pateři, od...

Nitroděložní tělísko v nízkém věku

Dobrý den. Jsem proti užívání ant.pilulek, protože mi přijde, že to zbytečně...

Bolest v bicepsu na leve ruce

Dobry den, je to tak mesic az dva zpet co me zacalo bolet v levem bicepsu. Nevybavuji...

Tetanie a možnost užívání B6

dobrý den chci se zeptat na neurologii mi pani doktorka řekla že mám tetanii...

Vyrážka penisu


Reklama