Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Pozitivní těhotenský test při tělísku

Gynekologie Lucie 28.5.2019

Dobrý den,

dnes mám již 10. dnem zpoždění menstruace, včera i dnes jsem jsem zkusila použít těhotenský test a oba mi vyšly pozitivně (Těhotenství 2-3 týdny). Mám tělísko DANU, která je měděná (tento rok to bude čtyři roky, kdy byla zavedená), bylo mi řečeno, že je pravděpodobnost mimoděložní otěhotnění vysoká. Zdá se mi to vysoce nepravděpodobné, protože se u mě nedostavili žádné příznaky, pouze příznaky ranného těhotenství (bolest prsou, zvětšení bříška a vynechání menstruace).

Zítra mě čeká ultrazvuk na soukromé klinice (klinika se zaobírá pouze ultrazvukem), pokud se potvrdí mimoděložní těhotenství, jaké kroky nadále následují?

Pokud se potvrdí pouze těhotenství, je možné postoupit potrat i s tělískem nebo je lepší tělísko nejdříve nechat vyjmout (momentálně žiji v zahraničí - Irsko, kde je do 9. týdne povolený potrat pomocí léků)?

Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Lada Novotná

Specializace: Dermatovenerologie, Korektivní dermatologie

Dobrý den Lucie, díky za Váš dotaz. Pokud Vám vyšel test pozitivní, tak bych nález nebrala na lehkou váhu. Jistě Váš dotaz předám našim specialistům prostřednictvím našich sestřiček. Osobně se domnívám, že jestli existuje chemická možnost potratu a vy těhotenství nechcete, tak bych Vám ji doporučila podstoupila. Domnívám se, že na přítomnost tělíska chemický potrat nebude mít vliv. Na druhou stranu jeho účinnost je zřejmě pochybná, tak bych s výměnou tělíska neotálela.
S pozdravem Dr. Novotná

Odpovídá lékař:

doc. MUDr. Luděk Fiala Ph.D., MBA


Dobrý den, na dotaz jsem již před týdnem odpovídal, tak nevím, kam se zatoulal. Asi do toho Irska k Vám, ale nějak pomalu.
Je jedno, jaké tělísko, zda zlaté či měděné máte a také jak dlouho je máte, prostě ,někdy tělísko ovlivní směr nidace a embryo se může začít vyvíjet mimo dělohu, nejčastěji ve vejcovodu (GEU). Pořád ale nevíme, zda není v děloze.
Těhotenské testy jsou nepodstatné, jsou pouze pomocné, takže doporučuji nabrat HCG z krve, určitě sono, ale s velkým rozlišením, protože gravidita, pokud je, je malá a opravdu nemusí být vidět. Nebude-li jistota - tak sledovat.
Při IUD máte v ČR nárok na přerušení gravidity, jak je to v Irsko nevím. Pokud by bylo v dutině děložní, bude díky tělísku vhodné klasické přerušení s odstátím a extrakcí tělísko-protože selhalo, bude-li gravidita mimo dutinu děložní, bude třeba provést laparoskopické vyšetření a ošetření.
Následně také extrakci tělíska, protože může být např. defektní. Pořád ale nevíme, zda jste nebo nejste gravidní. U nás je přerušení také možné pomocí léků-jak říkáte - ale jde-li o GEU je řešení jiné.
Pokud si v Irsku nebudete něčím jistá, jeďte raději domů.
Držím palce.
MUDr.Luděk Fiala Ph.D., MBA

Související dotazy

Pozitivní těhotenský test u netěhotné
Dobrý den, 2 dny po menstruaci mě vyšel pozitivní těhotenský...
Pozitivní těhotenský test
Dobrý den, asi před 5 a 3 týdny jsem musela užít...
Pozitivní těhotenský test a ultrazvuk
Dobrý den prosím o vysvětlení těhotenský test ukázal...
Těhotenský test
Dobrý den, chtěla by jsem se zeptat, mám 5 dní zpožděnou...
Pozitivní těhotenský test a menstruace
Ahoj, mam dotaz. Otehotnet se nam nedarilo skoto 3...
Krvácení z rodidel, pozitivní těhotenský test
Dobrý den, chci se zeptat, dělala jsem si Tehotensky...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Pozitivní těhotenský test 19DC

Dobrý den, mám takový možná trošku zmatený dotaz. Tento měsíc jsem poprvé začla...

Pozitivní těhotenský test 8 týdnů po operaci mimoděložního těhotenství

Dobrý den, pane doktore, mám takový problém. 23.6. jsem podstoupila laparoskopickou...

Pozitivní těhotenský test a cysta

Dobrý den, pane doktore, Před 14 dny (16DC) mi gynekoložka oznámila, že mám...

Pozitivní těhotenský test a hypotyreoza - kdy zajít k lékaři

Dobrý den, již pár let se léčím se štítnou žlázou - mám hypotyreozu a byla mi...

Pozitivní těhotenský test a menstruace

Dobry den, muzu se zeptat 27-do 5 prosince sem mela menstruaci a pohlavni styk...

Pozitivní těhotenský test a menstruace

Ahoj, mam dotaz. Otehotnet se nam nedarilo skoto 3 roky.. Posledni menstruace...

Pozitivní těhotenský test a ultrazvuk

Dobrý den prosím o vysvětlení těhotenský test ukázal těhotenství, ale na ultrazvuku...

Pozitivní těhotenský test i přes užívání antikoncepce

Dobrý den, Zjistila jsem podle několika tehotenskych testů, že jsem více...

Pozitivní těhotenský test před termínem menstruace

Dobrý den, jsem týden před ms ale připadám si jako nafouklí balón a mám pocit...

Pozitivní těhotenský test při ovariální cystě

Prosim o radu, pred mesicem jsem podstoupila laparoskopicke odstraneni cysty...

Pozitivní těhotenský test u netěhotné

Dobrý den, 2 dny po menstruaci mě vyšel pozitivní těhotenský test, byla jsem...

Pozitivní test

Dobrý den, 4roky mám nehormonální tělísko a před pár dny mi vyšel pozitivní...

Pozitivni test

Dobry den, mam dotaz kvuli pozitivnimu tehotenskemu testu. Posledni menstruace...

Pozitivní test

Dobry den, uz rok se snazime o miminko. Ted v sobotu jsem mela dostat menstruaci...

Pozitivní test na krev ve stolici

Dobrý den,mám prosím Vás dotaz , dnes jsem byla u lékaře s testem na tlusté...

Pozitivni test a krvaceni

Dobry den, pane doktore, s manzelem se snazime o dite. Posledni menstruaci jsem...

Pozitivní test INNO-LIA

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co znamená pozitivní test INNO-LIA, kdy babička...

Pozitivni test na Bechterova choroba

Dobry den, dnes jsem si volala na vysledky krve a vysel mi potitivni test na...

Pozitivní test na COVID-19

Dobrý den. Co mám dělat když nemám praktického lékaře a výsledky PCR testu mně...

Pozitivní test na krev v moči při léčbě antihypertenzivy

Dobrý den, mám dotaz zda můžou mít léky na tlak BETALOC 200mg a TELMISARTAN-RATIOPHARM...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest kyčle při chřipce

Dobrý den, ve středu mě začala virosa(bolest v krku, kašel, horečka do 38,4),...

Biseptol a kyselé potraviny


Řídká a mastná stolice

Dobry den, jiz dva az tri mesice nam neustale ridkou a mastnou stolici se...

Krvavé fleky na prstech nohou

Dobrý den, nevíte co můžou být tyto krvavé fleky na prstech nohou?Mám to asi...

Bolest pod žebry


Stačí na vaginalní mykozů používat jen Canesten GYN 1 DEN


Bušení srdce


Test na nikotin


Chřipka a bušení srdce

Dobry vecer, chci Vas zdvorile pozadat o informaci, mam dle mnou zjistenych...

Bolest v podbříšku

Dobrý den,ráda bych se zeptala.už třetí den mám bolesti v pravé straně podbřišku,je...

Výtok z pochvy

Dobrý den, mám problém s tmavými vytoky které mě trápí už 2 měsíc. Tento měsíc...

Je mi 19 let a nejde mi přetáhnout předkožka přes žalud

Dobrý den, je mi 19 let a nejde mi přetáhnout předkožka přes žalud. Předkožku...

Ablace prsu

Dobrý den. Mám jít na ablaci levého prsu i s uzlinami pod paží. Mám hrozný strach,...

Mast proti jizvám vyrobená ze sádla a z máty?

Dobrý den pane doktore, můj dotaz je spíše teoretický. Někde na nejmenované...

Diagnoza m511

Dobry den mam narok na invalidni duchod s touto diagnozou m511

Zakalený sklivec, záblesky

Dobrý den, mám zakalený sklivec (vidím šedobílý podlouhlý tvar a občas tečky),...

Bolest kolene

Dobrý den, jsem po ASK pravého kolene od 8.1.2017. Přetržené meniskusy a křížové...

Pupínky a chloupky na penisu

Dobrý den, už pár let sleduji, že se mi tvoří chloupky na penise. Hledal jsem...

Zvracení krve, černá průjmovitá stolice

Dobry den vcera jen ze sazky jsem vypila da se rict na raz dva pulitry vody...

Oteklé patro

Dobrý den, už několik let se mi stává, že mi z ničeho nic oteče část horního...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.